شنبه 07 مهر 1403 - 06:47

کد خبر 516211

چهارشنبه 23 خرداد 1403 - 10:45:00


نتایج اولین مطالعه درباره رابطه رژیم‌غذایی با افسردگی و اضطراب


خراسان/مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که رژیم‌غذایی بی‌کیفیت می‌تواند منجر به تغییرات مغزی و باعث به خطر افتادن سلامت روان افراد و افسردگی و اضطراب شود. به گزارش دیجیاتو و طبق نتایج این مطالعه، رژیم غذایی بی‌کیفیت ممکن است منجر به تغییرات مغزی شود که با افسردگی و اضطراب مرتبط است. این اولین مطالعه درباره شیمی و ساختار مغز و کیفیت رژیم‌غذایی با 30 داوطلب است.
کاهش حجم ماده خاکستری مغز
اسکن‌های مغزی تغییراتی را در انتقال‌دهنده‌های عصبی و حجم ماده خاکستری، در افرادی که تغذیه ضعیفی دارند، در مقایسه با افرادی که از رژیم‌غذایی مدیترانه‌ای پیروی می‌کنند، نشان می‌دهد. محققان دریافتند که این تغییرات با نشخوار فکری، بخشی از معیارهای تشخیصی برای شرایط مؤثر بر سلامت‌روان، مانند افسردگی و اضطراب، مرتبط است. هنگامی که فردی از رژیم غذایی بی‌کیفیت استفاده می‌کند، اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) کاهش می‌یابد و گلوتامات افزایش می‌یابد. این انتقال‌دهنده‌های عصبی، همراه با کاهش حجم ماده خاکستری در ناحیه پیشانی مغز همراه هستند که می‌تواند ارتباط بین آن چه می‌خوریم و احساس ما را توضیح دهد. ماده خاکستری مغز درگیر مسائل بهداشت روانی، مانند افسردگی و اضطراب است.
رابطه مستقیم بین خوب غذاخوردن با سلامت‌روان
دلیل دقیقی که رژیم‌غذایی به این شکل بر مغز تأثیر می‌گذارد هنوز معلوم نیست. همان طور که مطالعات حیوانی نشان می‌دهد، ممکن است چاقی و الگوهای غذایی که سرشار از چربی‌های اشباع هستند باعث تغییر در متابولیسم گلوتامات و GABA و انتقال عصبی شوند. مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی با چربی اشباع و قند بالا، تعداد نورون‌های پاروالبومین را کاهش می‌دهد. این نورون‌ها نقش رساندن‌ GABA را به محل موردنیاز انجام می‌دهند. رژیم‌های غذایی ناسالم بر گلوکز هم تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش گلوکز خون و انسولین می‌شود. درنتیجه گلوتامات در مغز و پلاسما افزایش می‌یابد و تولید GABA را کاهش می‌دهد. همان طور که در این مطالعه مشاهده شد، این تغییرات در شیمی مغز ممکن است منجر به تغییراتی در حجم ماده خاکستری مغز شود. رابطه مستقیم بین خوب غذا خوردن‌ با داشتن‌ مغز سالم‌تر و سلامت روانی بهتر وجود دارد. بنابراین انتخاب بهتر مواد غذایی برای تغذیه خوب ضروری است. نتایج این تحقیق در مجله Nutritional Neuroscience منتشر شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط