چهارشنبه 13 تیر 1403 - 05:51

کد خبر 537786

دوشنبه 11 تیر 1403 - 10:30:00


متن علیه حاشیه


وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

بلافاصله پس از راهیابی سعید جلیلی و مسعود پزشکیان به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، موج رسانه‌ای اصلاح‌طلبان علیه کاندیدای جبهه انقلاب شروع شد. در موج اول، تکیه آنها بر ایجاد شکاف بین طرفداران قالیباف و جلیلی و القای این بود که لزوما نباید هوادار قالیباف باشی و به جلیلی رای بدهی! به این ترتیب اصلاح‌طلبان جنگ روانی و رسانه‌ای را شروع کردند. 
به شکل کلی ایجاد اختلاف در همه‌جا و در هر مساله‌ای، حربه‌ای است که اصلاح‌طلبان بارها و بارها از آن استفاده کرده‌اند. رسانه‌های اصلی طیف اصلاح‌طلب که پیش از دور اول انتخابات با تیترهایی چون «شکست اصولگرایان؛ چرا اصولگرایان نتوانستند به اجماع برسند؟»، سعی داشتند مانع ایجاد اجماع بین کاندیداهای جبهه انقلاب شوند، پس از مشاهده رای بالای سعید جلیلی که در کنار آرای محمدباقر قالیباف می‌توانست در همان مرحله اول کار را تمام کند، خط ایجاد اختلاف بین هواداران این 2 کاندیدا را آغاز کردند؛ حربه‌ای که با حمایت قاطع قالیباف از جلیلی با شکست مواجه شد و آنها را به فاز اصلی جنگ روانی‌شان که همان «دوقطبی‌سازی‌های کاذب» است، رهنمون ساخت. 
اما «حاشیه‌سازی» و «دوقطبی‌سازی و قرار دادن مردم در دوراهی‌های نمادین» اصلی‌ترین و شناخته‌شده‌ترین حربه‌ای است که اصلاح‌طلبان در طول سال‌ها و چند انتخابات قبلی از آن بهره برده‌اند؛ چنانکه در همین رقابت‌های اخیر نیز بارها از دوقطبی «یا مذاکره - رفع تحریم یا دیگر هیچ!» استفاده کردند و آن را از تریبون ظریف و افرادی امثال او در اینجا و آنجا جار زدند. 
از همین رو کاندیداهای جبهه انقلاب سعی کردند با تمرکز بر برنامه‌های خود (خصوصا برنامه‌هایی که به معیشت مردم مربوط است) از افتادن به دام این بازی سیاسی تکراری جلوگیری کنند. در همین زمینه سعید جلیلی که به دور دوم انتخابات راه یافته است، تلاش کرد در رقابت‌های دور اول، با تاکید بر تقویت توانایی‌های داخلی، به موضوع مذاکره و ارتباط‌گیری با دنیای خارج نیز اشاره کند. او در همین خصوص گفته بود: «مذاکره یک وسیله است و حتما باید از آن استفاده کرد. ولی اصل، هدف است، هدف دفاع از حقوق ملت ایران، حفظ منافع مردم و عدم عقب‌نشینی در مسیر پیشرفت کشور است و اگر توافق، منافع ملت را تأمین نکند، حتما دفاع از حقوق ملت نیست».
از منظر اصلاح‌طلبان، دوقطبی‌سازی و حاشیه‌سازی صرفا به سیاست خارجی و گره زدن بی‌چون و چرای اقتصاد و معیشت مردم به آن منتهی نمی‌شود. آنها دو قطبی‌سازی را به دیگر مسائل نیز می‌کشانند و سعی می‌کنند از هر مقوله‌ای برای ایجاد شکاف بین مردم و نهایتا دوقطبی کردن فضای جامعه و انتخابات استفاده کنند. 
اخیرا یکی از نفرات اصلی ستاد پزشکیان در صفحه ایکس خود نوشته است: «نخواهیم گذاشت ایران به دست طالبان بیفتد». این سخن معانی بسیاری در خود دارد. سعی می‌کند نوعی نگرانی را به مخاطب القا کند و البته سابقه تاریخی هم دارد! سال 84 که برای نخستین ‌بار انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم کشیده شد، اصلاح‌طلبان و کارگزاران روی آنچه «تندروی طرف مقابل» می‌نامیدند مانور بسیاری دادند. 
بعدها و در دیگر رقابت‌های انتخاباتی این طیف همچنان روی مسائل حاشیه‌ای مانور می‌دادند و سعی می‌کردند از هر فرصتی برای تخریب حریف و ایجاد فضای دوقطبی استفاده کنند. فراموش نکرده‌ایم که در رقابت‌های انتخاباتی سال‌های 96 و 1400 که شهید رئیسی در آن رقابت‌ها حضور داشت، چه تهمت‌ها و سخنانی را به ایشان نسبت می‌دادند. در نهایت این روند باعث شد شهید خدمت در پاسخ به این تهمت‌های ناجوانمردانه بگوید: «اگر مشکلات مردم با تهمت زدن به من حل می‌شود، بزنید!...».
به نظر می‌رسد در انتخابات 15 تیرماه ایجاد دوقطبی و حاشیه‌سازی در جامعه دستورالعمل اصلی اصلاح‌طلبان برای جمع کردن آرای سلبی از بین مردم است. «استیلای طالبان بر کشور» که در توئیت آذری‌جهرمی آمده، بهترین نمود این سخن است. آنها چون خود برنامه جدیدی ندارند جز تکرار 2 دولت حسن روحانی، قصد دارند از متن به حاشیه بروند و حتی‌المقدور بخشی از جامعه را نیز به دنبال خود بکشند. 
مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای طیف اصلاح‌طلب که با جملات «من نمی‌دانم» یا «کار را به کارشناسان بسپاریم» شناخته می‌شود، در عمل و رفتار نشان داده است می‌خواهد دولت سوم روحانی را تشکیل بدهد. کما اینکه انتشار تصاویر او با حسن روحانی به فاصله یک روز مانده به آغاز رای‌گیری در دور اول و همین طور اعلام حمایت رسمی و صریح روحانی از او، جای کتمانی باقی نگذاشت و بخوبی نشان داد اصلی‌ترین برنامه نامزد طیف اصلاح‌طلب چیست و نامزد آنها قصد دارد کشور را به چه دوره ناامیدکننده‌ای بازگرداند!
لذا نداشتن برنامه برای حل مشکلات و دغدغه‌های مردم، نقطه ضعف اصلی جناح اصلاح‌طلب در این دوره از انتخابات است. از همین رو آنها سعی دارند برای پوشاندن این ضعف مهم روی حاشیه‌ها مانور بدهند و تا می‌توانند از پاسخگویی به سوالات اصلی مردم درباره معیشت، اقتصاد و... شانه خالی کنند. 
امروز که قرار است نخستین مناظره 2 نامزد راه‌یافته به دور نهایی انتخابات انجام گیرد، به نظر می‌رسد کاندیدای جبهه انقلاب باید از گرفتار شدن در حربه دوقطبی‌سازی طیف مقابل پرهیز کند و با به چالش کشیدن برنامه نداشتن کاندیدای این طیف، ضمن ورود نکردن به حاشیه‌های غیر‌ضروری، به اعلام برنامه‌های خود بپردازد.
مشکلات مردم واقعی است و آنها نه نیازی به رویاپردازی‌های ظریف برای احیای برجامی دارند که بود و نبودش متکی به امضای ترامپ است و نه در پی سیاسی‌بازی‌ها و دوقطبی‌سازی‌های طیف اصلاح‌طلب هستند. آنها نیاز به رئیس‌جمهوری دارند که مردانه به میدان بیاید و همچون شهید جمهور «آیت‌الله رئیسی» خود را خالصانه وقف خدمت به مردم کند. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط