چهارشنبه 04 مهر 1403 - 18:44

کد خبر 545456

یک‌شنبه 17 تیر 1403 - 09:19:00


چرایی مرور مدام گفت‌وگوهای گذشته با افراد در ذهن‌مان


آخرین خبر/ بسیاری از افراد مکالمات و گفت‌وگوهای مختلفی را که در گذشته دور یا نزدیک داشته‌اند، در ذهن خود تکرار می‌کنند و به بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق کلمات، لحن‌ها و مضامین نهفته در گفت و گو می‌پردازند. وقتی نسبت به موقعیتی نامطمئن هستیم، این اتفاق بیشتر رخ می‌دهد. مثلا نداشتن اطمینان از این که فرد مقابل چه برداشتی از صحبت‌های شما داشته است. به گزارش خبرآنلاین، مطالعات نشان می‌دهد که بازنگری مداوم ذهنی باعث تشدید اضطراب، شک به خود و احساس گناه می‌شود. علاوه بر این، می‌تواند روابط بین فردی را تحت تاثیر قرار دهد زیرا ما به جای درگیر شدن کامل با دیگران در لحظه حال، به درون تمرکز می‌کنیم. اساسا این کار مانعی برای ارتباط واقعی و نزدیکی عاطفی است. در این جا به برخی دلایل این کار اشاره می‌شود.
1 به‌دست آوردن یک پایان مطلوب
انسان‌ها به دنبال حل‌وفصل و درک، به‌ویژه در تعاملات اجتماعی هستند. زمانی که یک مکالمه باعث می‌شود ما احساس بی‌قراری یا حل‌نشدگی کنیم، به طور خودکار تمام کلمات، لحن و حرکات را تکرار می‌کنیم. این کار تلاشی ناامیدکننده برای کشف معانی پنهانی است که می‌توانند پایانی به مکالمه بدهند که ما به دنبال آن هستیم. این موضوع می‌تواند با حدس و گمانه‌زنی ادامه پیدا کند و تا جایی پیش برود که ما را از واقعیت وضعیت موجود جدا کند. تجزیه و تحلیل بیش از حد و تفکر بیش از اندازه صرفا نداشتن اطمینان و ناراحتی ما را تقویت می‌کند و ما را در دام نشخوار فکر می‌اندازد. آن چه به عنوان جست و جو برای شفافیت یک وضعیت(مکالمه) آغاز می‌شود، می‌تواند به سرعت به یک تله فکری تبدیل شود. مهم است که بدانیم پایان مطلوب در بسیاری از مکالمات، پذیرش و تحمل ابهام است.
2 رشد شخصی و تایید اجتماعی
فرایند تحلیلی بررسی مکالمات گذشته از دو انگیزه اصلی نشئت می‌گیرد. پیگیری برای بهبود و رشد شخصی و اجتناب از طرد اجتماعی. افراد اغلب مکالمات قبلی با دیگران را مرور می‌کنند تا رفتار و عملکرد خود را اصلاح کنند اما این پیگیری می‌تواند باعث انتقاد از خود و ارزیابی منفی از خود شود، به خصوص اگر فرد درگیر افکار کمال‌گرایانه باشد. ترس از طرد اجتماعی به طور قابل توجهی بر ادراک و اعمال افراد تاثیر می‌گذارد. افراد با اشتیاق برای تایید اجتماعی، ممکن است از سوء تفاهم‌های احتمالی یا قضاوت منفی دیگران ناراحت شوند. در نتیجه ترس از تایید نشدن اجتماعی ممکن است هوشیاری و توجه بیشتر در طول مکالمات را تحریک و افراد را وادار کند تا تعاملات را برای هر نشانه‌ای از انتقاد یا نارضایتی بررسی کنند.
نکته مهم
 در مجموع، اگر چه ممکن است بازبینی و بررسی مکالمات گذشته مفید به نظر برسند و در حد کم آن طبیعی و در واقع مفید است اما ممکن است دروازه‌ای باشد که شما را به سمت نشخوار فکری سوق دهد و در دراز مدت به روابط ما آسیب بزند. با شناخت انگیزه‌های نهفته در پشت این گرایش، می‌توانیم خود را از چرخه نشخوار فکری رها و با اطمینان در زمان حال زندگی کنیم.
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط