دوشنبه 02 مهر 1403 - 10:52

کد خبر 580582

یک‌شنبه 14 مرداد 1403 - 11:14:37


افزایش 75درصدی استرس بعد از مصرف غذاهای شور


خراسان/ نتایج یک مطالعه جدید دانشگاه ادینبورگ انگلستان نشان داد مصرف بیش از حد مواد غذایی شور می‌تواند منجر به افزایش سطح استرس شود. محققان دریافتند زمانی که موش‌ها با رژیم غذایی پرنمک تغذیه می‌شوند، سطح هورمون استرس ۷۵ درصد افزایش می‌یابد. به گزارش «‌آفتاب‌‌نیوز»، کارشناسان امیدوارند یافته‌های آن‌ها زمینه بازنگری در سیاست‌های بهداشت عمومی در مورد مصرف نمک را فراهم کند که در نهایت می‌تواند تولیدکنندگان را به کاهش میزان سدیم در مواد غذایی فراوری شده سوق دهد.
نامشخص بودن تاثیرات روانی نمک
در حالی که انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که بزرگ سالان باید کمتر از چهار گرم نمک در روز مصرف کنند، بیشتر مردم بیش از ۲ برابر این مقدار را به طور منظم مصرف می‌کنند. محققان افزودند: «مصرف زیاد نمک باعث بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود و ممکن است در ابتلا به بیماری‌های خودایمنی، برخی سرطان‌ها و اختلالات شناختی موثر باشد». خطرات سلامت ناشی از مصرف بیش از حد نمک به خوبی ثابت شده، اما تاثیرات مهم آن بر رفتار افراد نامشخص باقی مانده است. برای بررسی، کارشناسان روی موش‌هایی تمرکز کردند که از رژیم غذایی پرنمک تغذیه می‌شدند و با آن چه بیشتر انسان‌ها مصرف می‌کنند، قابل مقایسه بود. نتایج نشان داد رژیم غذایی نمکی باعث افزایش سطح هورمون استرس در بین موش‌ها و دو برابر شدن پاسخ هورمونی آن‌ها به استرس محیطی شد. علاوه بر این مصرف زیاد نمک، باعث افزایش فعالیت ژن‌هایی می‌شود که پروتئین‌هایی در مغز تولید و نحوه واکنش بدن به استرس را کنترل می‌کنند.
نمک باعث پرخاشگری هم می‌شود؟
کارشناسان بیان کردند، مطالعات بیشتری در حال انجام است تا بررسی شود که آیا نمک اضافی منجر به تغییرات رفتاری دیگری مانند اضطراب و پرخاشگری می‌شود یا خیر. پروفسور متیو بیلی گفت: «درک این که چگونه غذای پرنمک سلامت روان ما را تغییر می‌دهد، گام مهمی برای بهبود سلامت است. ما می‌دانیم که خوردن نمک زیاد به قلب، رگ‌های خونی و کلیه‌های ما آسیب می‌رساند. این مطالعه اکنون به ما می‌گوید که نمک زیاد در غذای ما نحوه مدیریت استرس مغز را هم تغییر می‌دهد». 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط