دوشنبه 23 اردیبهشت 1404 - 02:14

کد خبر 60348

پنج‌شنبه 28 اردیبهشت 1402 - 16:35:00


مذاکرات احیای برجام در زمان روحانی خاتمه یافت


هم میهن/متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست

 فریدون مجلسی، کارشناس امور بین‌الملل با اشاره به محرمانه بودن موضوعاتی که در نشست دولت بایدن و سنا مطرح شده است، به هم‌میهن گفت: «نمی‌دانیم موضع نظام سیاسی در قبال احیای برجام چیست. چراکه از یک طرف این اظهارنظرهای خوش‌بینانه درباره برجام مطرح و اما از سوی دیگر تهدیدهایی انجام شده و کشتی‌های آمریکایی توقیف می‌شود.»

او افزود: «فکر می‌کنم کماکان قصد سیستم، معطل کردن مذاکرات است تا به هدف خود دست پیدا کند و بعد هم با تمام شدن دوره برجام در ماه اکتبر، موضوع را منتفی‌شده بداند. اما اگر تا قبل از مهر 1402 دو طرف به صورت واقعی در مقابل هم بنشینند، مکانیزم ماشه منتفی خواهد شد. ولی اگر محرمانه سازگاری و تفاهم شده باشد و ایران با موضع ترک مخاصمه در منطقه، نیروهای خود را فراخواند و از کمک‌ها دست بردارد و روال منطقی درون‌مرزی را پیش بگیرد و دنبال توسعه اقتصادی کشور باشد، سازگاری را نشان می‌دهد و شرایط عمومی برجام که به‌طور کلی منتفی‌شده را به نوعی بازسازی می‌کند. در نتیجه باید قرارداد تازه‌ای با جمهوری اسلامی بسته شود تا تضمین‌کننده صلح در منطقه و بازگشت استقلال بانکی ایران و توسعه اقتصادی ایران شود. مگر اینکه ایران آنطور که در شعارها بیان می‌کند به دنبال نابودی اسرائیل و همراهی روسیه باشد.»

این کارشناس بین‌المللی تاکید کرد: «به اینکه برجام به روال گذشته انجام شود هیچ امیدی ندارم. مذاکرات در زمان روحانی خاتمه یافت. متن نهایی که دولت هم با آن موافق بود ولی عده‌ای با آن توافق نکردند، متن نهایی برجام است و فکر نمی‌کنم مفاد آن مورد قبول آمریکا باشد، چون جمهوری اسلامی غنی‌سازی را توسعه داده است.»

مجلسی در پاسخ به این سوال که با توجه به تاثیر جنگ اوکراین در غرب، آخرین گزینه اروپا جنگ است؟ گفت: «بستگی دارد که با چه کسی طرف باشند. اگر با روسیه طرف باشند و بخواهند جنگ اوکراین را خاتمه بدهند که ایران و روسیه در یک طرف و اوکراین و غرب در طرف دیگر هستند، این فرضیه درست است. اما اگر قرار باشد تهدیدها علیه این و آن ادامه پیدا کند، نگرانی از جنگ شرقی یا جنگ حمایت از اسرائیل وجود دارد. فکر می‌کنم ما هم باید نگران مردم، سرمایه‌گذاری و کشور باشیم.»

او درباره حذف روسیه از توافق ایران و آمریکا، تاکید کرد: «روسیه هیچ‌وقت همراه استراتژیک ایران نبوده است، چون همیشه نسبت به ایران و منابع آن سوءنیت داشته و ایران در حوزه نفت و گاز رقیب روسیه است. سلیقه‌های نظامی این بوده که با روسیه متحد شود. ما نیاز به این نداریم که با روسیه یا آمریکا وارد جنگ شویم. نیاز به این داریم که با تمام دنیا از جمله چین، هند، آمریکا، روسیه و... روابط تجاری و اقتصادی داشته باشیم. باید نگاه کنیم که امارات متحده، کویت، قطر و... چگونه بودند و حالا در چه شرایط اقتصادی قرار گرفته‌اند.»
مطلب قبلی: افتتاح پروژه‌های بزرگ همراه اول با حضور رئیس‌جمهور  بعدیمطلب بعدی: پیچ و خم انتخابات در دو کشور همسایهقبلی 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط