پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 19:00
چرا جای نیش پشه میخارد؟
خبرآنلاین/برخی از افراد پس از اینکه پشه آنها را نیش میزند، به شدت دچار خارش میشوند، اما همه افراد این وضعیت را تجربه نمیکنند. اکنون، براساس یافتههای پژوهش جدیدی که روش موشها انجام شده، علت این امر ممکن است تفاوت در فعالیت سیستم ایمنی باشد.
پوست مملو از نورونهای حسی است؛ سلولهایی عصبی که تغییرات محیط را تشخیص میدهند و در پاسخ به آن احساساتی مانند درد را برمیانگیزند.
به نقل از زومیت، وقتی فرد با عامل آلرژیزایی همچون بزاق پشه مواجه میشود، نورونهای حسی آن را تشخیص میدهند و ممکن است در پاسخ، احساس خارش ایجاد کنند. آنها همچنین سلولهای ایمنی نزدیک را فعال میکنند و این امر موجب آغاز واکنش التهابی میشود که تورم و قرمز شدن پوست را به همراه دارد.
برخی از افرادی که بهطور مکرر درمعرض عامل آلرژیزا قرار میگیرند، ممکن است به التهاب آلرژیک مزمن مبتلا شوند. این وضعیت بافتهایی را که در آن التهاب شدید است، تغییر میدهد. برای مثال سلولهای ایمنی که به عوامل آلرژیزا پاسخ میدهند، میتوانند حساسیت اعصاب را تغییر دهند و احتمال واکنش آنها به یک ماده را افزایش یا کاهش دهند.
دکتر کارولین سوکول، نویسنده ارشد مطالعه از دانشکده پزشکی هاروارد میگوید همه ما نورون حسی داریم، بنابراین میتوانیم احساس خارش داشته باشیم، اما با اینکه درمعرض آلرژنهای یکسانی قرار میگیریم، همه دچار آلرژی نمیشویم. بنابراین چه چیزی مشخص میکند نورونهای حسی برخی افراد در پاسخ به آلرژنها شلیک شوند و در برخی افراد شلیک نشوند؟
برای پیبردن به این موضوع، سوکول و همکارانش موشها را درمعرض مادهای شیمیایی به نام پاپئین قرار دادند که حس خارش را برمیانگیزد. گروههای مختلف موشهای آزمایشگاهی در این مطالعه فاقد سلولهای ایمنی مختلف بودند. پژوهش جدید که چهار سپتامبر در مجله نیچر منتشر شد، نشان داد موشهایی که فاقد نوع خاصی از سلولهای T (سلول های GD۳) بودند، هنگام قرار گرفتن درمعرض پاپئین خود را نمیخاراندند.
پژوهشگران میخواستند بدانند چگونه این سلولها که سلولهای GD۳ نامیده میشوند موجب برانگیختن پاسخهای عصبی حسی میشوند. آنها سلولهای GD۳ را در آزمایشگاه رشد و سپس درمعرض ماده شیمیایی قرار دادند تا مولکولهای سیگنالدهندهای به نام سیتوکینها را آزاد کنند. سپس به موشهای دارای سیستم ایمنی طبیعی، مایع حاوی سیتوکین را که سلولها در آن رشد کرده بودند، تزریق کردند.
تزریق مایع حاوی سیتوکین بهخودیخود باعث خارش نشد، اما واکنش خارش موشها نسبتبه انواع آلرژنها ازجمله بزاق پشه را تشدید کرد. بنابراین، عاملی که توسط سلولهای GD۳ آزاد شده بود، خارش ناشی از تحریک عصبی را افزایش داده بود.
پژوهشگران با مقایسه مواد شیمیایی ترشحشده از سلولهای GD۳ با مواد ترشحشده از سایر سلولهای ایمنی در لایه میانی پوست، متوجه شدند تنها یک عامل منحصر به سلولهای GD۳ بود: اینترلوکین ۳ که در تنظیم التهاب نقش دارد.
فقط برخی از نورونهای حسی به اینترلوکین ۳ واکنش نشان دادند. احتمال اینکه نورونهایی که به این ماده واکنش نشان میدادند، موجب خارش شوند، بالاتر بود. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت سیتوکین نورونها را برای واکنش به آلرژنها آماده میسازد. درمقابل، وقتی پژوهشگران ژنهای کدکننده اینترلوکین ۳ یا گیرندههای آن یا سلولهای GD۳ را به طور کامل حذف کردند، پاسخ آلرژیک در موشها ایجاد نشد.
پژوهشگران با آزمایشهای بیشتر، به این نتیجه رسیدند که اینترلوکین ۳ دو سیگنال متمایز را فعال میکند: سیگنالی که موجب خارش ناشی از تحریک عصبی میشود و سیگنالی که سمت ایمنی پاسخ آلرژیک را کنترل میکند.
بهگفتهی سوکول، سلولهای GD۳ با آزادسازی اینترلوکین ۳، برای تعیین آستانهای که در آن عصب حسی به آلرژن واکنش نشان میدهد، ضروری هستند. این واکنش زنجیرهای که شامل اینترلوکین ۳ میشود ممکن است مسیر جدیدی برای درمان اختلالات خارش مزمن باز کند.
گرچه در مطالعه حاضر، سلولهای ایمنی موش دارای ژنها و پروتئینهای مشابه سلولهای ایمنی انسان بودند، سوکول تاکید میکند درک این موضوع مهم است که آیا سلولهای T انسان نیز به اینترلوکین ۳ پاسخ میدهند یا خیر. این دادهها برای بهکارگیری یافتهها بهمنظور ابداع درمانهایی برای خارش یا روشهایی برای شناسایی افراد درمعرض خطر آلرژی، مورد نیاز است.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
شکستن ۲ رکورد ملی در انتخابی تیم ملی دوومیدانی بانوان
-
گفتگوی آخرین خبر با بهروز محبی؛ آیا میشود بودجه برخی نهادها را حذف کرد؟
-
عکس/ حضور دختر و داماد پزشکیان در سفر استانی!
-
جولانی: کُردها درخواست ما برای تحویل سلاح را نپذیرفتند
-
قلم S Pen در گلکسی S25 اولترا از بلوتوث پشتیبانی نمیکند
-
تصاویر هولناک از دور جدید آتشسوزی در لسآنجلس!
-
عکس/ بهرهبرداری از دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی با حضور وزیر نفت
-
آنکارا: حق استقرار نیرو در سوریه را محفوظ میداریم
-
لحظهٔ پرواز بز کوهی
-
پلیس: برای پارک خودرو در معابر عمومی پول پرداخت نکنید
-
ترامپ: به خاطر دولت بایدن، ۴ سال جهنم را تجربه کردم
-
گوناگون/ معمار «هرم بزرگ مصر» کیست؟
-
هشت اکتبر؛ نفر بعدی نتانیاهو است؟
-
نامزدهای اسکار 2025 اعلام شد/ انیمیشن ایرانی در میان نامزدها
-
شوخی جالب رئیس جمهور برای استفاده از واژه «سخنگاه» به جای تریبون
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
تسهیل واردات کالا و مواد اولیه برای بازار شب عید
پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 18:17:18
رییس مرکز آمار: وضعیت کشاورزی در برخی استانها نگران کننده است
پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 17:48:00
جهش ۵۰ درصدی دانش بنیان ها
پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 17:25:00
با 100دلار هدیه ترید کن!(رایگان)
پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 19:30:00
غنینژاد: تجارت آزاد لازمه برونرفت از مشکلات اقتصادی کنونی است
پنجشنبه 04 بهمن 1403 - 17:10:00