سه‌شنبه 02 بهمن 1403 - 07:51

کد خبر 638352

دوشنبه 02 مهر 1403 - 09:15:00


چه افرادی در پاییز افسرده می‌شوند؟


خراسان/ با آغاز فصل پاییز و کاهش نور خورشید، احتمال ابتلا به افسردگی فصلی افزایش می‌یابد. دکتر «جمال شمس» متخصص روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اعلام کرد که خلق ۱۱ درصد از مردم با شروع پاییز و سرد شدن هوا کاهش پیدا می‌کند. این تغییر خلق ممکن است به دلیل کاهش نور خورشید باشد و در برخی افراد باعث اضطراب و افسردگی شود. به گزارش «خبرآنلاین» او تأکید دارد که نور بیشتر می‌تواند به رهایی سریع‌تر از این نوع افسردگی کمک کند.
ضرورت دریافت نور بیشتر در پاییز
 افسردگی فصلی نوعی اختلال است که فرد در طول سال احساسات طبیعی دارد اما با تغییر فصل، به‌ویژه در پاییز، دچار افت خلق‌وخو و علایم اضطراب می‌شود. هرچه افراد نور بیشتری دریافت کنند، سریع‌تر از این نوع افسردگی رهایی می‌یابند زیرا نور خورشید و ساعت بیولوژیکی بدن در تنظیم خلق‌وخو و خواب تأثیرگذار هستند.
نکته متمایزکننده افسردگی فصلی از سایر افسردگی‌ها
همه افرادی که دچار افسردگی فصلی می‌شوند، الزاماً به اختلال افسردگی مبتلا نیستند. تنها درصد کمی از این افراد نیاز به درمان‌های مداخله‌ای دارند. همچنین، تغییر خلق ممکن است در بهار هم رخ دهد که در برخی موارد، به‌ویژه در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، این تغییر به شکل شیدایی یا مانیا ظاهر می‌شود. علایم افسردگی فصلی شامل کاهش انرژی، تغییرات در خواب، میل جنسی، تمرکز و اشتها هستند و شباهت زیادی به علایم افسردگی دایم دارند. اما نکته‌ای که افسردگی فصلی را از سایر انواع افسردگی متمایز می‌کند، زمان بروز آن در فصول خاص سال است.
ضرورت تشخیص به‌موقع
در صورت تشخیص به‌موقع و شروع درمان، می‌توان از شدت علایم و مشکلات بعدی جلوگیری کرد. او بیان می‌کند که درمان‌های دارویی، غیردارویی، نور درمانی و مشاوره، از جمله روش‌های مؤثر در درمان افسردگی فصلی هستند. در موارد شدیدتر، استفاده از داروهای ضدافسردگی هم توصیه می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط