شنبه 21 اردیبهشت 1404 - 18:41

کد خبر 64114

یک‌شنبه 31 اردیبهشت 1402 - 21:55:00


خودفریبی اصلاح طلبان با افسانه FATF


جهان/متن پیش رو در جهان منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست

اصلاح طلبان که تمام ماهیت امروز خود را وام‌دار برجامی هستند که نه تنها کارکرد مثبتی برای کشور و اقتصاد و حوزه های سیاست خارجی و ... نداشته است، بلکه با توجه به معطل نگه دشتن تمامی ظرفیت های کشور موجب ضرر و زیان زیادی حتی در حوزه جانی و پیشرفت کشور شده، حالا بازهم برجام و مشتقات آن را علم می کنند تا ضمن تزریق ناامیدی به جامعه ادعا کنند که پیشرفت کشور بدون برجام و پذیرش اف ای تی اف امکان پذیر نیست!

این درحالی است که واقعیت ماجرا موضوع دیگری را نشان می دهد و تغییرات مثبتی در جهان بوجود آمده که غربی ها را نگران از دست رفتن رژیم حقوقی نابه جا و استعمارگرانه ای که بوجود اورده اند، کرده است ، اما روزنامه ها و رسانه های اصلاحات با یک همزادپنداری قابل تامل این نگرانی را به مردم ایران تزریق می کنند!

نگاهی به وضعیت جهان به ویژه در حوزه اقتصادجهانی نشان می دهد کشورها در تب و تاب کنار گذاشتن دلار به عنوان ارز مرجع جهانی هستند و بسیاری از کشورها در صدد هستند که ارزهای محلی خود را در تبادلات مالی و تجاری خود مبنا قرار دهند.

روزنامه هم میهن در این باره با مطلبی بسیار عجیب نوشت: «پس از بازگشایی سفارت های ایران و عربستان در هر دو کشور ایجاد هر گونه گفت و گو دو کشور برای روابط اقتصادی و ... به اف ای تی اف برخورد می کند».

این روزنامه می‌گوید تجارت با کشورها بدون FATF ممکن نیست چرا که بیانیه گروه 7، در این باره هشدار داده است.

این روزنامه اصلاح طلب نوشت: «وزیران اقتصاد و دارایی هفت کشور صنعتی جهان در پایان نشست سه‌روزۀ خود در ژاپن با صدور بیانیه‌ای نسبت به آنچه «خطر مبادلات مالی نامشروع نشأت‌گرفته از ایران» نامیده‌اند، ابراز نگرانی عمیق کرده‌اند».

اینکه آمریکا و غرب سعی دارد سد راه روابط ایران با عربستان و هر کشوری برای منزوی سازی کشورمان شود، درست است اما چرا یک رسانه اصلاح طلب سنگ منافع غرب را اینچنین به سینه می زند‌.

این در حالی است که عربستان اخیرا درخواست آمریکا برای تجدید نظر در روابط با ایران را رد کرده است.

جالب اینکه " وندی شرمن" مسئول مذاکرات آمریکا با کشورمان در زمان وزارت خارجه "محمد جواد ظریف" اعلام کرده که برجام کاملا بی اثر و غیر زنده است؛ موضوعی که آمریکایی ها با زیاده خواهی و نپذیرفتن هر گونه گفت و گوی سازنده مسبب آن هستند.

نکته حائز اهمیت اینکه اصلاح طلبان سعی دارند هنوز به جامعه القا کنند که بدون برجام و پذیرش اف ای تی اف کشور با بن بست روبروست. این موضوع خودتحریمی بزرگی توسط کارشناسان تعبیر می‌شود که اتفاقا این تفکر خطرناک بوده و کشور را در ۸ سال دولت روحانی به بن بست کشید و همه چیز را معطل برجام بی سرانجام کرد.

متاسفانه حتی جان مردم ایران بازیچه این نوع سیاست جاهلانه شد و در یک فقره موضوع مهم واردات واکسن معطل اف ای تی اف شد‌.

جایی که "علی ربیعی" سخنگوی وقت دولت روحانی نپیوستن ایران به FATF را علت ناتوانی دولت در خرید واکسن کرونا عنوان کرد؛ در شرایطی که با روی کار آمدن دولت رئیسی گویی اغلب سدهایی که اف ای تی اف ایجاد کرده بود، شکست و واردات واکسن تا جایی صورت گرفت که تا چند مرحله واکسیناسیون عمومی به سرعت انجام شد. هر چند متاسفانه تا این زمان بسیاری قربانی بیماری کرونا شده و جان خود را در روزگاری که حتی قربانیان روزانه این بیماری به ۵۰۰ نفر رسید، از دست دادند.

البته اصلاح طلبان درحالی سیاست نخ نما شده خود را مبنی بر محور قرار دادن برجام و FATF برای پیشبرد اقدامات کشور، گاه و بی گاه مطرح می کنند که خود در مطالب کارشناسی و گفت و گو با کارشناسان ذی ربط اعتراف می کنند که ادعایشان از اساس نادرست است و بیشتر این تفکر بن بست گونه در ذهن آنان جای دارد تا در واقعیت موجود و نظر کارشناسان.

بر همین اساس اخیرا برخلاف ادعایی که روزنامه های اصلاح طلب از جمله هم میهن بیان کردند، روزنامه اصلاح طلب دیگر مطرح می کند که این موضوعی میان دو کشور (ایران و عربستان) است و ربطی به FATF ندارد.

روزنامه تعادل در این باره می نویسد: «بسیاری می‌خواستند بدانند آیا این بهبود روابط در حوزه اقتصادی هم زمینه‌ساز تحولی خواهد شد یا نه؟ در این میان برخی تحلیل‌گران عنوان کردند تا زمان احیای برجام و پیوستن به FATF و... نباید توقع هیچ تحولی در روابط فی‌مابین ایران و عربستان و سایر کشورهای منطقه داشت. با این گزاره موافق نیستم و معتقدم پایه‌ریزی روابط دوجانبه میان کشورها ارتباطی با بحث FATF ندارد. البته باید منتظر بمانیم تا سفارت‌خانه‌های میان دو کشور ایران و عربستان راه‌اندازی، کنسولگری‌ها مستقر و روابط از سر گرفته شود تا پس از آن فازهای مختلف توسعه همکاری‌ها اجرایی شود. به‌طور کلی توافق هم به صورت دوجانبه برای گسترش مبادلات اقتصادی و هم ایجاد توافقات سه و چندجانبه محتمل است.»

جالب است که با همه این موارد و مشکلاتی که این تفکر منحط در کشور ایجاد کرده و به متوقف شدن امور اجرایی منجر شده و آثار و تبعات منفی آنرا امروز مشاهده می کنیم، بازهم این جریان دست از القای آن در جامعه اینبار برای تخریب دولت و ایجاد ناامیدی عمومی بر نمی دارد.

گویی نگرانی غرب برای از دست رفتن رژیم های حقوق سلطه گرانه اش که با بیانیه گروه هفت همراه شده، نگرانی اصلاح طلبان است که نقش دفتر حافظ منافع آنان را در کشورمان بازی می کنند و سعی دارند این رژیم حقوقی بویژه در ذهن مردم ایران از دست نرود!

داستان سرایی های اصلاح طلبان با افسانه FATF تمامی ندارد و مشکل اینجاست که این جماعت سیاسی مانند ماجرای ملانصرالدین که به دروغ شایعه پراکنی کرد که کوچه بالایی آش می دهند و خود به دنبال آنان به راه افتاد با این استدلال که شاید واقعا آش بدهند، FATF را مطرح کرده‌اند حالا خود را با آن فریب می دهند و قصد دارند جامعه را نیز با این خودفریبی همراه کنند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط