پنج‌شنبه 08 آذر 1403 - 01:00

کد خبر 649541

چهارشنبه 11 مهر 1403 - 16:10:00


آشنایی با آثار و زندگینامه محسن شریفیان 


بیتوته/ محسن شریفیان، به هنرمند چندگانه‌ای شناخته می شود که در زمینه‌های گوناگون هنری مانند نویسندگی، موسیقی و آموزش فعالیت دارد. او یک موسیقیدان معروف و نوازنده نی‌انبان است که کتبی در زمینه موسیقی تألیف کرده است.

محسن شریفیان خواننده و نوازنده نی‌انبان ایرانی است که در بوشهر متولد شد. او در زمینه موسیقی فعالیت می‌کند و در حیطه نوازندگی نی‌انبان بسیار ماهر است. محسن شریفیان تحصیلات خود را در رشته علوم اجتماعی با گرایش پژوهشگری انجام داده و همچنین دارای نشان درجه یک هنری در زمینه موسیقی و نوازندگی نی‌انبان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی به عنوان یک هنرمند موسیقی در سال ۱۳۷۲ فعالیت هنری خود را آغاز کرد و در طول مسیر حرفه‌ای خود، به دستاوردهای مهمی دست یافته است. به عنوان مثال، در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر، دو جایزه باربد به عنوان تقدیر از آثارش از آن خود کرده است. یکی از جوایز برای کتاب "باب الهوا، موسیقی مردم‌شناسی جزیره کیش" و دیگری برای آلبوم موسیقی خود به نام "لوکا".

سوابق هنری محسن شریفیان 

محسن شریفیان دارای سوابق هنری بسیار متنوع و معتبری در زمینه موسیقی و هنرهای وابسته به آن است. وی از سال ۱۳۷۲ تاکنون در زمینه موسیقی فعالیت می‌کند و از آن زمان تا به امروز به عنوان یکی از معتبرترین هنرمندان موسیقی بومی و فولکلور ایران شناخته می‌شود.
یکی از دستاوردهای بزرگ محسن شریفیان تاسیس گروه موسیقی "لیان" است. این گروه به عنوان یکی از پیشروهای موسیقی بومی ایران شناخته می‌شود و کارنامه‌ای پرافتخار در دنیای موسیقی دارد.

ژانر و سبک موسیقی او بیشتر محلی و فولکلوری است و از تلفیق اجزای مختلف موسیقی ایرانی استفاده می‌کند. او به عنوان یک موسیقیدان فیوژن هم شناخته می‌شود که توانسته سبک‌های مختلف موسیقی ایرانی را با هم ترکیب کند.

سازهای تخصصی محسن شریفیان شامل نی‌انبان، نی جفته، و فلوت می‌شوند. او از اساتید برجسته نوازندگی نی انبان و نی جفته در ایران به شمار می‌آید.

علاوه بر نوازندگی، محسن شریفیان به عنوان یک آهنگساز معروف نیز شناخته می‌شود. او موسیقی متن بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های معروف ایرانی را ساخته و اجرا کرده است. برخی از این آثار شامل فیلم‌های "روزی مثل هر روز"، "یادها"، "بوسه‌ها و خنجرها"، "همسنگار"، "پینوکیو"، "عامو سردار و رئیسعلی"، و "تیک آف" می‌باشد.

محسن شریفیان در دوره‌های مختلف به عنوان دبیر جشنواره‌های موسیقی درخشانی به اجرا درآمده است. یکی از جشنواره‌های مهمی که به عهده داشته، جشنواره نوای نواحی در نوروز ۱۴۰۰ بود. این جشنواره به عنوان اولین جشنواره موسیقی بین‌المللی ساز نی‌انبان با حضور ۱۳ گروه داخلی و ۴ گروه خارجی در جزیره کیش برگزار شد. این تجربه نشان از تعهد و تلاش او در ترویج و توسعه موسیقی بومی و نی‌انبان در ایران دارد و نشان از تأثیرگذاری او در صنعت موسیقی ایرانی است.

گروه موسیقی لیان

گروه موسیقی لیان که توسط محسن شریفیان در سال ۱۳۷۲ تأسیس شده است، اکنون به عنوان یکی از برجسته‌ترین و تجربه‌دهنده‌ترین گروه‌های موسیقی بومی ایران شناخته می‌شود. این گروه در ساختار موسیقی بومی و فولکلور ایرانی فعالیت دارد و از تبحر خاصی در موسیقی تلفیقی یا فیوژن برخوردار است.


 

زندگی شخصی محسن شریفیان 
ثمره زندگی زناشویی محسن شریفیان یک دختر به نام "لیانا" است که در حوزه موسیقی فعالیت می‌کند. او موفق به کسب مقام دوم در مسابقه نوازندگی نی انبان اسکاتلندی در ۹۱ اُمین فستیوال اسکاتلندی‌ها شده است.




آثار برجسته محسن شریفیان

محسن شریفیان نویسنده و آهنگساز برجسته‌ای در زمینه موسیقی بومی و فولکلور ایرانی است. وی به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین نوازندگان نی انبان در ایران شناخته می‌شود و دارای کارنامه‌ای بسیار گسترده در عرصه موسیقی می‌باشد. وی علاوه بر نوازندگی و خوانندگی، به آهنگسازی موسیقی متن برخی از فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی نیز مشغول بوده است. همچنین به تدریس نی انبان و نی جفته نیز مشغول است و یکی از اساتید برجسته در این زمینه می‌باشد.

محسن شریفیان تاکنون چندین کتاب در زمینه موسیقی و موسیقی بومی ایران منتشر کرده و مقالات مختلفی را در این زمینه نیز منتشر نموده است. همچنین، آلبوم‌های موسیقی بومی و فولکلوری تألیف و اجرا کرده است که جزء اهم آثار او به شمار می‌روند.شریفیان همینطور به عنوان نوازنده یا خواننده در کاست‌ های آلبوم «ایران زمین»، آلبوم «ذوالجناح»، آلبوم «عروسی غم»، آلبوم‌ «شادباش»، آلبوم «مرحمت» و دی وی دی «دارکوب» به هنر نمایی پرداخته است.

محسن شریفیان علاوه بر فعالیت‌های هنری نیز در زمینه نویسندگی فعالیت دارد. او از سال ۱۳۷۴ در ۲۰ سالگی با چاپ اولین مقاله‌اش در هفته‌نامه "آینه جنوب" پژوهش در زمینه موسیقی را آغاز کرد و تاکنون مقالات و کتاب‌های مختلفی را منتشر کرده است.

اهل زمین؛ موسیقی و اوهام در جزیره خارگ

کتاب و CD صوتی اهل ماتم؛ آواها و آیین سوگواری در بوشهر

کتاب و مولتی‌مدیای تصویری اهل ساز؛ سازشناسی موسیقی بوشهر

دلیران خاموش

کتاب موسیقی بوشهر در عصر باستان

کتاب موسیقی بوشهر پس از اسلام

کتاب و CD آموزش نی‌انبان

کتاب مردم‌شناسی و موسیقی نوار ساحلی شیبکو

کتاب بابا الهوا؛ موسیقی و مردم‌شناسی بومیان کیش

وی با نوشتن این کتاب‌ها و مقالات به ترویج و ارتقاء دانش موسیقی و میراث فرهنگی بومی مناطق مختلف ایران کمک کرده است.

ساخت ساز نی انبان الکترونیک 

محسن شریفیان در ایران توانسته است نسخه‌ای بومی از ساز نی انبان الکترونیک را طراحی و ساخت کند. این ساز نی انبان الکترونیک، نمونه‌ای از سازهای مشابهی است که در اروپا برای تمرین هنرجویان و موسیقی‌دانان استفاده می‌شود. طراحی و ساخت این ساز در ایران از سال ۱۳۴۰ آغاز شده و پس از حدود ۱۵ سال تلاش و مطالعه توسط محسن شریفیان به نتیجه رسیده است.
 


داوری در مسابقه صداتو

محسن شریفیان در تابستان سال ۱۴۰۲ به عنوان یکی از داوران مسابقه موزیکال صداتو در پلتفرم شبکه خانگی حضور داشت. او به همراه داوران دیگر این مسابقه، یعنی محمد بحرانی، شبنم مقدم و امیر مهدی ژوله، وارد فرآیند داوری شدند. این مسابقه با اجرای محسن کیایی برگزار شد و به نظر می‌رسد که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان و علاقه‌مندان به موسیقی روبرو شد.




پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط