چهارشنبه 18 مهر 1403 - 02:53

کد خبر 656994

سه‌شنبه 17 مهر 1403 - 22:49:14


تاکتیک «جنگ بین جنگ‌ها» اهرم نتانیاهو برای عبور از فشارهای سیاسی


اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

پایگاه خبری و تحلیلی میدل ایست‌آی با انتشار یادداشتی مدعی است به‌رغم دستاوردهای نتانیاهو در روزهای اول جنگ علیه لبنان، نخست‌وزیر رژیم اسراییل محبوبیت چندانی در میان اسراییلی‌ها ندارد و ادامه جنگ غزه و سرنوشت اسرای اسراییلی در دست حماس به اعتبار نتانیاهو خدشه جدی وارد کرده است. هفته گذشته، کانال 12 اسراییل نتایج یک «نظرسنجی دراماتیک» را رسانه‌ای کرد. حزب لیکود تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، هدف تند انتقادها قرار داشت و این امر عمدتا به دلیل ائتلاف با گروه‌های راست‌گرای افراطی به رهبری ایتامار بن گویر است و نه دستاوردهای (ادعایی) این بازیگر در لبنان که ناظران هشدار می‌دهند کوتاه‌مدت و گذراست. ناظران می‌گویند حمله اولیه اسراییل به حزب‌الله صرفا موجب شد تا دستگاه امنیتی، سازمان جاسوسی موساد، اطلاعات ارتش واحد 8200‌ و نیروی هوایی اعتبار (ادعایی) از دست رفته‌شان را به دست بیاورند و نه دفتر نخست‌وزیری رژیم اسراییل. به نظر می‌رسد اختلاف در سطح اطلاعاتی میان این واحدها و دفتر نخست‌وزیر اسراییل بالاست، چراکه نتانیاهو این نهادهای اسراییلی را مسوول شکست در مقابل حماس می‌داند. اما از نظر افکار عمومی دستاوردهای ادعایی اخیر ماحصل فعل و انفعال نهادهای اطلاعاتی است نه نتانیاهو و کابینه‌اش.

به ادعای این نشریه حمله اسراییل به لبنان با رویکرد غالب ارتش این رژیم در دهه‌های اخیر مطابقت دارد: به هر حمله‌ای پاسخ نامتناسب بدهید تا طرف مقابل تسلیم شود و با آتش‌بس موافقت کند. این ایده «بازدارندگی» مدعی است که هرچه واکنش نامتناسب قوی‌تر باشد، اسراییل از صلح طولانی‌تری برخوردار است. ارتش اسراییل چنین استراتژی‌ای را «جنگ بین جنگ‌ها» می‌نامد. یاگیل لوی، جامعه‌شناس سیاسی اسراییلی، مستقیما این رویکرد را به کابینه نتانیاهو مرتبط می‌کند. لوی در روزنامه اسراییلی هاآرتص مدعی شد، رویکرد سیاسی در دوران نتانیاهو، که اجتناب از پیگیری راه‌حل سیاسی برای درگیری‌های نظامی است، ارتش را تشویق می‌کند تا راه‌حل‌های تکنولوژیکی ارایه دهند که از جنگ بدون خطر برای سربازان جنگی جلوگیری کند. حمله به پیجرها و بیسیم‌ها از یک‌سو و ترور رهبران حزب‌الله از سوی دیگر در همین راستا ارزیابی می‌شود. هر چه جنگ بین جنگ‌ها از نظر تاکتیکی دامنه‌دار شود، فشار کمتری بر سیاستمداران جهت دنبال کردن مسیر سیاسی اعمال می‌شود و ارتش بیشتر به سمت افزایش جنگ سوق داده خواهد شد. این همان هدفی است که نتانیاهو مدت‌هاست پیگیر آن است.

در پایان، میدل ایست‌آی می‌نویسد تا 7 اکتبر سال گذشته، نتانیاهو به خود می‌بالید که در مورد شروع عملیات نظامی محتاط است، اما امروز روشن شد که آنچه در ذهن نخست‌وزیر اسراییل وجود دارد، میل به حفظ وضعیت موجود است. این به معنای ادامه اشغال، گسترش شهرک‌ها و مهم‌تر از همه، خنثی کردن هرگونه امکان مذاکره با فلسطینی‌ها در پایان درگیری و ایجاد کشور مستقل فلسطینی است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط