سه‌شنبه 24 مهر 1403 - 12:45

کد خبر 663677

سه‌شنبه 24 مهر 1403 - 08:52:00


شناسایی هفتادمین ایرانی با گروه خونی O بمبئی؛ خون اهدایی مرد ۴۲ ساله سیرجانی فریز شد!


ایرنا/ مدیرکل انتقال خون کرمان از شناسایی گروه خونی نادر موسوم به O بمبئی در سیرجان این استان طی روزهای گذشته خبر داده بود و اعلام کرد که این فرد هفتادمین فرد ایرانی است که این نوع گروه خونی را دارد.

انتشار خبر شناسایی گروه خونی کمیاب با عنوان o بمبئی در شهرستان سیرجان طی یکی دو روز گذشته خبرساز بوده که خبرنگار ما در این زمینه در مصاحبه با ایرج شکوهی مدیرکل انتقال خون استان کرمان به جزییات بیشتر این خبر پرداخت.

وی درباره چرایی عنوان این گروه خونی توضیح داد: گروه خون o بمبئی برای نخستین بار در این شهر از کشور هندوستان شناسایی و به همین دلیل نیز این نام بر این گروه خونی گذاشته شده است.

شکوهی با اشاره به اینکه گروه خون o بمبئی به لحاظ ژنتیکی بسیار نادر است و در هر یک میلیون نفر فقط یک نفر این گروه خونی را دارد بیان کرد: در کل جمعیت کشورمان فقط ۷۰ نفر دارای این گروه خونی شناسایی شده اند که این مرد ۴۲ ساله سیرجانی نخستین فرد در استان کرمان است که با این گروه خونی شناسایی شد.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان بیان کرد: شناسایی اولیه این گروه خونی در اداره کل انتقال خون کرمان توسط دستگاه اتوماسیون گروه‌بندی خون انجام گرفت که بعد از انجام تست‌های تکمیلی مشخص شد این فرد دارای گروه خون نادر o بمبئی است و این گروه خون در استان کرمان تا به حال شناسایی نشده بود.

وی تصریح کرد: در گروه خون o بمبئی فرد از هیچ گروه خونی به جز گروه خونی خودش نمی تواند خون دریافت کند بنابراین این فرد سیرجانی با اهدای خون شانس بزرگی به دست آورد و توانست خیلی زود به گروه خونی خود پی ببرد.

شکوهی گفت: این گروه خونی در اثر جهش‌های ژنتیکی به وجود می‌آید و هیچ کدام از آنتی ژن‌های گروه‌های خونی اصلی را ندارد؛ لذا این افراد در صورت نیاز به خون و فرآورده‌های خونی فقط می‌توانند از گروه خون مشابه خود خون را دریافت کنند.

وی تصریح کرد: ما خونی که این فرد سیرجانی اهدا کرده بودیم را فریز کردیم برای موقعی که خود این فرد به خون نیاز داشته باشد چون این گروه خونی بسیار نادر و کم دسترس است.

مدیرکل انتقال خون استان کرمان تاکید کرد: اگر گروه خونی این فرد به‌موقع و درست تشخیص داده نمی‌شد پلاسمای وی می‌توانست باعث مرگ گیرنده پلاسما شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط