شنبه 28 مهر 1403 - 15:55

کد خبر 668275

شنبه 28 مهر 1403 - 13:52:19


افزایش روند بیماری‌های مشترک انسان و حیوانات در فارس


مهر/ کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رشد ۳۷ درصدی این بیماری ها در فارس خبر داد و گفت: در انتقال این بیماری فرقی بین وحشی یا خانگی بودن حیوان نیست.

احمدرضا رضایی،  کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان اظهار کرد: این بیماری‌ها که شامل تب مالت، سالک، سیاه زخم، هاری، تب کریمه کنگو، کیست هیداتید است توسط سازمان جهانی بهداشت بسیار مهم تلقی شده چراکه بیش از ۶۰ درصد بیماری‌هایی که در انسان ایجاد می‌شوند ریشه در حیوانات دارند.
وی از آمار رو به افزایش کیست هیداتید و افزایش رشد ۳۷ درصدی از سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ در استان فارس خبر داد و گفت: این بیماری مزمن از سگ سانان منتقل می‌شود که فرقی بین بلا صاحب یا خانگی بودن آنها نیست.
رضایی مهم‌ترین بیماری مشترک بین انسان و حیوان را هاری دانست و افزود: با توجه به اقلیم فارس بیماری سالک و بعد از آن حیوان گزیدگی بیشترین تعداد مبتلایان را دارد.
کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه بیماری هاری تنها بیماری است که درمان ندارد گفت: هاری از طریق تماس با بزاق حیوان آلوده مانند گزیده شدن توسط حیوان یا لیسیدن پوست به انسان منتقل می‌شود.
وی از امکان انتقال هاری توسط همه پستانداران خبر داد و افزود: فردی که د چار حیوان گزیدگی می‌شود در صورت خراشیدگی یا زخم کوچک در وهله اول بایستی منطقه آلوده را با آب و صابون به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شستشو بدهد و در مرحله بعد به مراکز درمان هاری مراجعه کند.
رضایی از فوت ۵ نفر ناشی از بیماری هاری از سال ۹۹ تا امسال خبر داد و افزود: آمار حیوان گزیدگی در شیراز سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۱/۶ درصد و نسبت سگ گزیدگی در این سال‌ها به میزان ۱۳/۵ درصد افزایش داشته است.
کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به معضل تغذیه رسانی مستقیم و غیر مستقیم توسط برخی افراد اشاره کرد و گفت: غذا رسانی ناآگاهانه به سگ‌های بلا صاحب و عدم مدیریت زباله و تغذیه حیوانات از زباله‌ها باعث افزایش جمعیت سگ‌ها در مدت زمان مشخص می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط