پنج‌شنبه 08 آذر 1403 - 08:06

کد خبر 668831

شنبه 28 مهر 1403 - 22:59:00


ظریف سیبل حملات تندروها


اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

مهدی بیک‌اوغلی| «ظریف همچنان در سیبل حملات تندروها قرار دارد.»این تیتر یکی از فراوان‌ترین عباراتی است که طی سال‌های اخیر در عرصه سیاسی کشور تکرار شده است. از زمان حضور ظریف در تیم مذاکراتی قرارداد 598 در سال‌های پایانی دهه 60 خورشیدی گرفته تا حضور او به عنوان نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل و نقش ویژه او در مذاکرات هسته‌ای سعدآباد در سال83 و از دوران فعالیت به عنوان وزیر امور خارجه دولت روحانی و امضای برجام گرفته تا ورود ناگهانی ظریف به اتمسفر انتخاباتی سال 1403 و تغییر بازی به نفع پزشکیان و...در همه این بزنگاه‌ها، ظریف نقشه‌های رادیکال‌ها و تندروها را به نفع منافع ملی کشور تغییر داده است.

 بنابراین طبیعی است که اعضای جبهه پایداری و چهره‌هایی چون حمید رسایی، امیرحسین ثابتی و سید محمود نبویان و سایرین، هر جا که تریبونی یافته‌اند و چشمانی را نگریسته، مرثیه‌ای هم برای حضور ظریف بسرایند و حضور او در دولت را تاب نیاورند. بررسی رویارویی‌های سیاسی اخیر کشور نشان می‌دهد که تیغه تیر حملات طیف‌های رادیکال و تندروی جناح راست متوجه ظریف است. چهره‌ای که طی سال‌های اخیر بیشترین دستاورد‌ها را در حوزه منافع ملی کشور ساخته و مورد تایید راس هرم تصمیم‌سازی‌های کشور هم قرار داشته است. اما هر اندازه مردم بیشتر به ظریف توجه نشان داده و از دستاوردهای او تقدیر کرده‌اند به همان اندازه نیز طیف‌های تندرو از او اعلام برائت کرده و با هر بهانه و دستاویزی او را نواخته‌اند. ریشه این نفرت و خصومت تندروها علیه ظریف به چه موضوعی باز می‌گردد؟ ظریف چه کرده که تا این اندازه خشم و خصومت رادیکال‌ها را برانگیخته است؟
در آخرین دست از برخوردهای غیرمتعارف جبهه پایداری با ظریف حمید رسایی، نماینده تهران در کانال شخصی خود روایتی از دیدار مسعود پزشکیان با نمایندگان تهران منتشر کرد.بنا به گفته حمید رسایی، پزشکیان در پاسخ به سوال درباره حضور غیرقانونی ظریف در جایگاه معاونت راهبردی گفته است: «آقای ظریف بیرون مانده بود، اپوزیسیون ما می‌شد، داخل دولت که باشد، کنترل می‌شود.» در واکنش به این اظهارات پسر پزشکیان (یوسف) درباره نقل رسایی از رییس‌جمهور درباره ظریف توییت کرد. او درباره ادعای رییسی نوشت: «از رییس‌جمهور پرسیدم، گفتند حرفم همان بوده که همیشه گفته‌ام. نتیجه تنگ‌نظری‌ها بیرون راندن دلسوزان توانمند از دایره انقلاب است. مواضع ‎#وفاق_ستیز به صلاح ایران ‌نیست. دوستی و برادری‌ام با آقای دکتر ظریف خدشه‌‌ناپذیر و خیرخواهی و وفاداری ایشان به نظام و ایران انکارناپذیر است.»


 واقع آن است که ظریف یکی از نمادهای اصلی توجه و تاکید بر منافع ملی با استفاده از رویکردهای اصلاح‌طلبانه و صلح‌طلبانه بوده است؟ حضور ظریف و موفقیت‌هایی که در عرصه‌های گوناگون مدیریتی داشته، نفی رویکردهای افراطی همه جریاناتی است که تنش را به مدارا، جنگ را به جای صلح، برخوردهای سلبی را به جای رویکردهای ایجابی، قهر را به آشتی و سکوت را به گفت‌وگو ترجیح می‌دهند. ظریف اما هر زمان که وارد میدان کنشگری شده، عرصه را بر تندروی و انقباض و قهر تنگ کرده و گفت‌وگو و مذاکره و تعامل را برگزیده است.


ظریف: گروه پایداری می‌خواهد مرا عزل و زندانی کند؛ با آنها هم باید ساخت 
در واکنش به این بداخلاقی‌ها، اما ظریف به همان گفتمان و دیدگاهی تکیه می‌کند که در تمام طول سال‌های اخیر بر آن تاکید داشته است. گفتمان مدارا، تعامل، گفت‌وگو و تنش‌زدایی. مدارا حتی با افراد و گروه‌هایی که اساسا نسبتی با گفت‌وگو و تعامل ندارند. معاون راهبردی رییس‌جمهور در جمع نخبگان و اعضای جامعه مدنی اصفهان در واکنش به صحبت‌های رسایی و سایر چهره‌های رادیکال با بیان اینکه ما همه باید عادت کنیم که همه را تحمل کنیم، گفت: «گروه پایداری امروز می‌خواهند من را عزل کنند یا هزار کار دیگر انجام دهند، اما آنها جزیی از این کشور هستند و باید با آنها هم ساخت.» محمدجواد ظریف اظهار کرد: به عنوان فردی که حدود ۴۰ سال در این کشور مسوولیت داشته‌ام، این را می‌گویم در معاونت راهبردی قصد داریم بپذیریم که هم اشتباه کرده‌ایم و هم در دولت همه پاسخ‌ها را نداریم. وی اظهار کرد: ‌در مورد مفهومی که برخی دوستان ما درباره وفاق دارند، من هم نکاتی دارم و باید در این زمینه گفت‌وگو کنیم. ما همه باید عادت کنیم که همه را تحمل کنیم البته آنها باید بیشتر عادت کنند، چون این عادت را ندارند ولی ما به زور هم که شده عادت کرده‌ایم. معاون راهبردی رییس‌جمهور افزود: ‌اگر می‌خواهیم از مهاجرت جوانان جلوگیری کنیم، آینده را بسازیم، باید امید ایجاد کنیم، اما این امید به معنای دروغ گفتن نیست. رفتار ما، رفتار دیگران را می‌سازد و باید بپذیریم که می‌توانیم آدم‌های دیگر را تغییر دهیم. باید با واقعیت زندگی کنیم نه آرزو. ما نباید جلوی کسانی که می‌خواهند جلوی آینده را بگیرند، کم بیاوریم و شکست بخوریم.
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط