چهارشنبه 07 آذر 1403 - 16:32

کد خبر 677742

شنبه 05 آبان 1403 - 21:24:00


کلنجار اصلاح‌طلبان با دولت پزشکیان


روزنامه جوان/متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

روزنامه اعتماد به بهانه تأکید بر وفاق خواستار تغییر قوانین بالادستی کشور شد. این روزنامه اصلاح‌طلب که به صورت مستمر می‌کوشد موضوع وفاق و تعریف از آن را مورد تأکید قرار دهد، وفاق حاضر را نه برای تغییر که عاملی در برابر تغییر دانست و به این بهانه، با ناکافی دانستن قوانین کنونی خواستار تغییر قوانین بالادستی و حتی قانون اساسی شد!

گفتنی است الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه اعتماد رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت است. 

اعتماد با اشاره به تعریف‌های مختلفی که از وفاق می‌شود، مدعی شد که وفاق به جای اینکه عامل تغییر باشد ظاهراً مانع تغییر شده است. به عبارت روشن‌تر، برخی به بهانه وفاق، پشت وفاق می‌ایستند و حاضر نیستند به آن تن دهند. 

این روزنامه همچنین با بیان اینکه محتوای وفاق باید تغییر باشد بر لزوم «سطح تغییر» و «رویکرد‌ها و اهداف تغییر» تأکید کرده و می‌نویسد، تغییر باید در برخی موضوعات نمود پیدا کند. زمانی که در ایران، موضوع حل مشکلات اقتصادی، رفع تحریم‌ها، FATF، رشد ۸ درصدی برنامه هفتم و... مدنظر قرار می‌گیرد، این گزاره‌ها هرچند لازم هستند، اما کافی نیستند. برنامه هفتم لازم است، اما کافی نیست. از زمان نوشته شدن برنامه هفتم تا امروز، اتفاقات بسیاری در جامعه رخ داده، بنابراین باید به دنبال پلن‌های پیوست رفت. 

گفتنی است بررسی این مطالب نشان می‌دهد که اصولاً بخشی از اصلاح‌طلبان تلاش دارند معنا و مطالبات خود را از نظام به وفاق مدنظر پزشکیان تحمیل و تأکید کنند معنای وفاق چیزی جز وفاق علیه ساختار موجود نیست. این در حالی است که شخص رئیس‌جمهور خود بار‌ها وفاق در ساختار موجود را مورد تأکید خود قرار داده و اصرار اصلاح‌طلبان در حوزه وفاق برای تغییر ساختار نشان از تلاش آنان برای استحاله وفاق مورد نظر رئیس‌جمهور است. 

مسعود پزشکیان چنانچه خود گفته بود و البته با همکاری منتقدانی که دنبال حاشیه‌آفرینی برای دولت نیستند، در حال پیش بردن امور دولت است. با این حال، جدل‌های رسانه‌ای اصلاح‌طلبان که از قضا باید حامیان دولت پزشکیان باشند، فضای رسانه را به سمت ناآرامی می‌برد و البته نشان از فشار‌ها و بحث‌های پشت‌پرده دارد. این فشار‌های پشت پرده می‌تواند دولت را از مسیری که دارد، منحرف کند و در نهایت هم به عبور اصلاح‌طلبان از پزشکیان بینجامد. روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن هم با انتقاد از رویه و مواجهه اصلاح‌طلبان و برخی رسانه‌های این جریان در برابر دولت پزشکیان نسبت به مطالبه‌گری بی‌ضابطه آنان هشدار داده و تأکید می‌کند که این نوع مواجهه دولت چهاردهم را به ورطه بی‌پشتوانگی سوق خواهد داد. این روزنامه در یادداشتی با هشدار نسبت به تکرار تجربه تاریخی اصلاح‌طلبان در برابر دولت خاتمی و روحانی تأکید کرد که در دولت خاتمی یادمان هست که شماری از نخبگان سیاسی و رسانه‌ای مدام بر تنور افزایش مطالبات و بالابری توقعات از دولت می‌دمیدند و کار به جایی رسید که در دولت دوم خاتمی پروژه «عبور از خاتمی» کلید خورد و نارضایتی در پیامد این افزایش بی‌قاعده مطالبه‌گری دو سال بعد در انتخابات منجر به آن نتیجه شد. ما عادت نداریم که به حافظه تاریخی خود رجوع کنیم و از اشتباهات و ابتلائات پیامدی درس بگیریم و مرتکب باز تکرار آن نشویم؛ نکته‌ای که این روز‌ها کمابیش در مورد دولت پزشکیان هم شاهد آن هستیم. 

بیان این مطالب از سوی روزنامه هم میهن در متن و بطن خود با نکات قابل تأملی همراه است؛ نخست آنکه جنس انتقادات اصلاح‌طلبان از دولت پزشکیان بیانگر زمزمه‌های عبور از این دولت آن هم به دلیل عدم تسلیم شدن رئیس‌جمهور در برابر زیاده خواهی، سهم خواهی و برخی مطابات برساختار است. از سوی دیگر اصلاح‌طلبان با این شیوه رفتاری خود نشان می‌دهند که بسیار هیجانی، منفعل، رؤیاپرداز، زیاده‌خواه بود که به سرعت با هرگونه مقاومتی در برابر مطالباتشان ساز عبور را کوک کرده و خود تبدیل به مسئله برای دولت مورد حمایت خود می‌شوند. در واقع اصلاح‌طلبان آن‌قدر با دولت کلنجار می‌روند که حتماً با دولت خودشان هم به مشکل بربخورند!


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط