چهارشنبه 07 آذر 1403 - 12:07

کد خبر 679428

دوشنبه 07 آبان 1403 - 12:51:00


سرمقاله جمهوری اسلامی/ مسیری برای ائتلاف ضدصهیونیستی


جمهوری اسلامی/ «مسیری برای ائتلاف ضدصهیونیستی» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

علاوه بر عدم مقبولیت مردمی در سراسر جهان و محکومیت پیاپی توسط ملت‌ها در یکسال گذشته به دلیل ارتکاب جنایت نسل‌کشی در غزه و لبنان، حالا رژیم صهیونیستی با حمله نظامی صبح شنبه 5 آبانماه به چند نقطه ایران در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام، محکومیت دولت‌ها را هم نصیب خود کرده است.
بلافاصله بعد از انجام حمله رژیم صهیونیستی به ایران، دولت‌های بیش از 30 کشور در آسیا، اروپا و آفریقا به این رژیم بشدت اعتراض و این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کردند. پاکستان، ژاپن، سوریه، لبنان، یمن، مصر، اندونزی، مالزی، عربستان، عمان، قطر، بحرین، ترکیه و عراق از کشورهائی بودند که در ساعات اولیه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیه‌ها و سخنان مسئولان ارشدشان این رژیم را محکوم کردند. دولت سوئیس نیز از میان کشورهای اروپائی به محکوم‌کنندگان این اقدام صهیونیست‌ها پیوست کمااینکه دولت‌های لیبی، الجزایر، موریتانی، تونس، ونزوئلا، آفریقای جنوبی و مالدیو هم رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و آن را تجاوزکارانه و برخلاف منشور بین‌الملل دانستند. از میان مجامع و سازمان‌های بین‌المللی هم دبیرکل سازمان ملل، شورای همکاری خلیج فارس و مجمع جهان اسلام با انتشار بیانیه‌هائی اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
این تحرکات سیاسی سریع نشان‌دهنده حداقل دو واقعیت هستند، یکی حق به جانب بودن جمهوری اسلامی ایران که بر محور حقوق قانونی شناخته شده بین‌المللی خود حرکت کرده و موازین و ضوابط را رعایت کرده است و دیگری متجاوز بودن رژیم صهیونیستی که بدون پای‌بندی به مقررات بین‌المللی مرتکب هر اقدام خلافی که اراده کند می‌شود. نکته قابل توجه که می‌تواند نوعی پیشرفت در نگاه حکمرانان جهانی به واقعیت‌ها باشد اینست که دولتمردان کشورهای مختلف بعد از مدتی سکوت و درنگ، اکنون با مشاهده استمرار جنایات رژیم صهیونیستی و گسترش آن به کشورهائی غیر از فلسطین، به صورت بی‌مهار و افسارگسیخته در حال گسترش تشنج در سراسر منطقه خاورمیانه است و به هیچیک از مقررات بین‌المللی ذره‌ای پای‌بندی نشان نمی‌دهد، سکوت خود را شکستند و این وحشی‌گری را محکوم کردند. صهیونیست‌ها حتی به نیروهای حافظ صلح نیز رحم نمی‌کنند و با زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی مورد قبول کلیه دولت‌ها، به مقر این نیروها حمله می‌کنند، دفاترشان را ویران می‌کنند و نیروهائی که مصونیت بین‌المللی دارند را به قتل می‌رسانند. همین رفتار وحشیانه را صهیونیست‌ها با خبرنگاران دارند کمااینکه به بیمارستان‌ها و بیماران تحت درمان موجود در مراکز درمانی نیز رحم نمی‌کنند و آنها و آوارگان پناه برده به چادرها و حتی مراکز امدادی هلال ‌احمر و صلیب سرخ را نیز بر سر آنان آوار می‌کنند. تاکنون هزاران نفر از نیروهای حافظ صلح، خبرنگاران، امدادگران، پزشکان، پرستاران و بیماران به دست صهیونیست‌ها به قتل رسیده‌اند و سران رژیم جعلی و غیرقانونی صهیونیستی به اعتراض‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل کمترین اعتنائی نکرده‌اند.
از طرف دیگر، دادگاه کیفری لاهه که با شکایت دولت آفریقای جنوبی توانست به جنایات نتانیاهو و همدستان او در ارتش و دولت اسرائیل رسیدگی کند و آنها را مجرم تشخیص دهد، مورد تهدید قرار گرفت بطوری که دادستان این تشکیلات قضائی به دلیل صادر کردن کیفرخواست علیه سران رژیم صهیونیستی و درخواست بازداشت نتانیاهو و ژنرال‌های ارتش این رژیم، مغضوب لابی صهیونیستی در غرب و دولت آمریکا قرار گرفت و برکنار شد! این واقعه تاسفبار به معنای نفوذ گسترده و عمیق فساد در لایه‌های مختلف حکمرانی جهان، حمایت بی‌حد و مرز از جنایتکاران جنگی در سطح بین‌المللی و بی‌خاصیت شدن موسسات و مجامع بین‌المللی و حتی دستگاه کیفری بین‌المللی است.
در چنین شرایط غمباری که جهان معاصر به آن مبتلاست، اقدام بیش از 30 کشور برای محکوم کردن تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران و سایر جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی را باید به فال نیک گرفت. این، یک حرکت مثبت در جهت همراهی دولت‌ها با ملت‌ها برای مقابله با ظلم و جنایت و قرار گرفتن در مسیر ائتلاف ضدصهیونیستی است.
دستگاه دیپلماسی خارجی کشورمان باید از این واقعه مثبت با هوشمندی بهره‌برداری کند و برای گسترش آن تلاش نماید. توسل به دیپلماسی برای ریشه‌کن ساختن غده سرطانی رژیم صهیونیستی از منطقه، باید به عنوان یک اصل مهم در دستور کار باشد. این، راهی است که اگر جدی گرفته شود به نتیجه خواهد رسید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط