چهارشنبه 07 آذر 1403 - 07:59

کد خبر 680579

سه‌شنبه 08 آبان 1403 - 12:00:00


سرمقاله جمهوری اسلامی/ برای تامین امنیت پایدار


جمهوری اسلامی/ «برای تامین امنیت پایدار» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

امنیت پایدار هر کشوری با چهار عنصر قابل تامین است که به ترتیب اولویت عبارتند از پشتوانه مردمی، اقتصاد سالم و پررونق، دیپلماسی فعال و هوشمند و قدرت دفاعی.
مکاتب مختلفی که با مقوله استراتژی سروکار دارند به تناسب ایدئولوژی‌های مورد نظرشان ممکن است بعضی از این چهار عنصر را نپذیرند و یا در تقدم و تاخر آنها نظر دیگری داشته باشند. این مراکز استراتژیک هرچه می‌خواهند بگویند، آنچه برای یک نظام سیاسی مردمی با محتوای اسلامی یعنی جمهوری اسلامی مهم است اینست که در درجه اول رضایت مردم را داشته باشد (پشتوانه مردمی)، بعد از آن برای تامین رفاه نسبی عادلانه عموم مردم تلاش موفق نماید (اقتصاد سالم و پررونق)، در مرحله بعد به فعالیت‌های سیاسی برنامه‌ریزی شده و دقیق متوسل شود (دیپلماسی فعال و هوشمند) و در کنار این سه عنصر حتماً از توان نظامی منطبق با امکانات روز در پیشرفته‌ترین سطح آن نیز برخوردار باشد (قدرت دفاعی).
در شرایط کنونی، ما باید با خودمان صادق باشیم و این واقعیت را بپذیریم که در زمینه عناصر اول تا سوم کمبودهای جدی داریم و تا این کمبودها را رفع نکنیم نمی‌توانیم به جایگاه عالی بازدارندگی برسیم. قرار داشتن در عالی‌ترین جایگاه بازدارندگی می‌تواند کشور را از طمع دشمنان مصون نگهدارد و اگر تعرضی صورت بگیرد، قدرت برخورد با دشمن متجاوز به میزانی که کشور را در هر کارزاری به پیروزی قطعی برساند تامین است.
مردم ایران اگر از جانب حکمرانان صداقت ببینند، با آنها همراهی می‌کنند و بهترین پشتوانه حکمرانی در تمام زمینه‌ها خواهند بود. آنها این واقعیت را در اصل انقلاب اسلامی، در جنگ تحمیلی، در مقابله با شورش‌های گروهک‌های وابسته داخلی و در مبارزه علیه انواع توطئه‌های خارجی‌ نشان داده‌اند. این روحیه هم‌اکنون نیز در مردم ایران وجود دارد و حکمرانان باید بکوشند با جلب رضایت عموم، میزان دلبستگی آنان به نظام سیاسی را بالا ببرند و راه را بر تبلیغات مسموم دشمنان سد کنند. حکمرانان اکنون به بالا بردن پشتوانه مردمی نیازمندند. از این نیاز غفلت نکنند و از ثانیه‌ها برای تقویت گرایش مردم به نظام حکمرانی حداکثر بهره‌برداری را به عمل آورند. این، مهم‌ترین پایه و اساس امنیت پایدار است.
قابل انکار نیست که اقتصاد کشورمان حال خوشی ندارد. مردم از مشکلات اقتصادی بشدت رنج می‌برند و تلاش زیادی برای تامین معاش می‌کنند ولی به نتیجه مطلوب نمی‌رسند. علاوه بر این، فاصله طبقاتی شدید و روزافزون نیز مزید بر علت شده و بی‌عدالتی اقتصادی را در برابر چشمان طبقه متوسط به پائین جامعه به نمایش گذاشته است. مسئولان نظام باید برای حل این معضل از حرف و شعار عبور کنند و در عمل مشکل طبقه محروم را برطرف نمایند. از اهمیت فراوان این موضوع در تامین امنیت پایدار نمی‌توان غفلت کرد.
از دیپلماسی فعال و هوشمند بارها سود برده‌ایم ولی متاسفانه برنامه روشن و دقیقی برای استمرار آن نداریم. ما باید به دیپلماسی برنامه‌دار، هدفمند، بلندمدت و متوازن متوسل شویم تا بتوانیم راه را برای رسیدن به عالی‌ترین جایگاه بازدارندگی هموار کنیم. دیپلماسی، عقلانی‌ترین ابزار برای رسیدن به اهداف حکمرانی و تامین منافع ملی است. هرچند تا امروز به میزان مطلوب از این ابزار کارآمد استفاده نکرده‌ایم ولی برای استفاده از دیپلماسی هرگز دیر نیست. با دیپلماسی قوی می‌توان مانع جنگ شد و می‌توان به جنگ‌ها پایان داد. ما باید از این ابزار کارآمد برای تامین امنیت پایدار بیشترین بهره‌برداری را به عمل آوریم.
قدرت دفاعی ما با اینکه مطلوب است، ما هنوز نتوانسته‌ایم بعضی موانع را از سر راه آن برداریم. هواپیماهای رژیم صهیونیستی در عملیات تجاوزکارانه صبح شنبه 5 آبان بدون هیچ مشکلی از آسمان سوریه و عراق عبور کردند. این تخلف را رژیم غاصب صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا که در این دو کشور امکاناتی دارد مرتکب شده است هرچند روسیه هم به وظیفه خود در ممانعت از آسمان سوریه که تقریباً آن را در اختیار دارد عمل نکرد. ما با توسل به دیپلماسی قوی، هوشمند و متوازن است که می‌توانیم مانع استفاده دشمن صهیونیستی از آسمان سوریه و عراق که حکومت‌های آنها در تضاد با این رژیم هستند شویم. تصور کنید که اگر امکان استفاده از آسمان این دو کشور برای دشمن وجود نداشت، موفقیت قدرت دفاعی ما تا چه میزان افزایش می‌یافت.
ما باید برای کشورمان امنیت پایدار فراهم سازیم. امنیت پایدار فقط با مجموعه ترکیبی برخوردار از پشتوانه مردمی، اقتصاد سالم، دیپلماسی فعال و قدرت دفاعی تامین می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط