شنبه 10 آذر 1403 - 09:21

کد خبر 680588

سه‌شنبه 08 آبان 1403 - 10:30:00


بهانه جدید واشنگتن برای چراغ سبز به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی


ایسنا/ در شرایطی که ناتو مدعی است واحدهای نظامی کره‌شمالی در منطقه کورسک روسیه مستقر شده‌اند، پنتاگون اعلام کرد چنانچه کره‌شمالی به جنگ روسیه بپیوندد، ایالات متحده محدودیت جدیدی برای استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی اعمال نخواهد کرد.
در پی گمانه‌زنی‌های تایید نشده از استقرار نیروهای کره‌شمالی در روسیه، غرب که خود حامی مالی و تسلیحاتی اصلی کی‌یف در جنگ علیه مسکو است، در مورد گسترش درگیری دو و نیم ساله در اوکراین هشدار می‌دهد، حتی با وجود معطوف شدن توجهات به غرب آسیا.

در همین رابطه خبرگزاری رویترز می‌نویسد، این می‌تواند نشان دهد که روسیه چگونه امیدوار است «تلفات فزاینده» میدان نبرد را جبران کند و به پیشرفت‌های آهسته و پیوسته در شرق اوکراین ادامه دهد.

در شرایطی که مسکو و پیونگ‌یانگ همکاری‌های خود را علیه طرف سومی نمی‌دانند، «مارک روته» دبیرکل ناتو پس از گفت‌وگو با یک هیئت کره‌جنوبی در مورد استقرار ادعایی نظامیان کره‌شمالی در جمع خبرنگاران مدعی شد که «تعمیق همکاری نظامی بین روسیه و کره‌شمالی تهدیدی برای امنیت هند و اقیانوسیه و اروپا آتلانتیک است.» علاوه بر این، «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده هم این را تحولی «بسیار خطرناک» خواند.

طبق برآورد ادعایی پنتاگون، ۱۰۰۰۰ سرباز کره‌شمالی برای آموزش در شرق روسیه مستقر شده‌اند، در حالی که در چهارشنبه گذشته این میزان ۳۰۰۰ سرباز برآورد شده بود.

«سابرینا سینگ» سخنگوی پنتاگون دوشنبه گفت: «بخشی از این سربازان به اوکراین نزدیک‌تر شده‌اند و ما به طور فزاینده نگران هستیم که روسیه قصد داشته باشد از این سربازان در نبرد یا پشتیبانی از عملیات‌های جنگی علیه نیروهای اوکراینی در اوبلاست کورسک روسیه در نزدیکی مرز با اوکراین استفاده کند.»

این در حالیست که پیشتر «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با رد گمانه‌زنی‌ها، تاکید کرد که این کاملا به خود مسکو مربوط است که چگونه پیمان مشارکت با پیونگ‌یانگ را اجرا کند. رهبر روسیه همچنین گفت اگر ایالات متحده و متحدانش به اوکراین برای حمله به عمق روسیه کمک کنند، مسکو پاسخی مطابق با آن خواهد داد و مسکو تأیید بالقوه غرب را به‌عنوان «درگیری مستقیم ناتو» در جنگ می‌بیند.

با این حال، ایالات متحده مدعی است که هیچ نشانه‌ای مبنی بر تایید درخواست حمله دوربرد اوکراین در عمق روسیه ارائه نکرده است. یک مقام وزارت خارجه کره‌شمالی هم گزارش‌های رسانه ها در مورد اعزام نیرو به روسیه را تایید نکرد، اما گفت اگر پیونگ‌یانگ چنین اقدامی را انجام داده بود، معتقد است که این اقدام با هنجارهای بین‌المللی مطابقت خواهد داشت.

به گزارش رویترز، برخلاف ادعاهای اطلاعات ارتش اوکراین، پنتاگون از تایید حضور نیروهای کره‌شمالی در کورسک خودداری کرد.  سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در این رابطه گفت: «احتمال دارد که آنها در این جهت به سمت کورسک حرکت کنند، اما من هنوز جزئیات بیشتری در اختیار ندارم.»

از زمان دیدار سال گذشته رهبران روسیه و کره‌شمالی در خاور دور، مسکو و پیونگ‌یانگ روابط نظامی خود را ارتقا داده‌اند. آنها بار دیگر در ماه ژوئن برای امضای یک مشارکت استراتژیک جامع که شامل یک پیمان دفاعی متقابل است، ملاقات کردند. انبوهی از سفرهای دوجانبه مقامات عالی‌رتبه بین ۲ کشور که مرز مشترک دارند، دنبال شده است.  همچنین «چوئه سون هوی» وزیر خارجه کره‌شمالی روز دوشنبه برای دومین سفر خود به روسیه در شش هفته گذشته، پیونگ‌یانگ را ترک کرد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط