چهارشنبه 26 دی 1403 - 22:17
تخفیف هایی برای فریب ما
خراسان/ قیمتهایی فیکتر از خود کالاها!
چند وقتی است فروشگاههای اینترنتی معروف رقابتی جدی را با هم شروع کردند تا تخفیف بیشتری روی کالاها ارائه بدهند تخفیفهایی وسوسهکننده که اگر مشتری با کمی حوصله آنها را بررسی کند، متوجه میشود در بیشتر اوقات واقعی نبوده و صرفاً ترفندی غیراخلاقی برای فروش بیشتر است
سایتی خبری را باز میکنید و براساس الگوریتمی جالب گوشه آن سایت با تبلیغی مواجه میشوید که ممکن است مربوط به کالاهای مورد نیاز یا علاقه شما باشد. پیامک، ایمیل، بیلبورد شهری و چندین مسیر دیگر برای قلاب انداختن فروشگاههای اینترنتی بزرگ به ذهن ما وجود دارد تا احساس نیاز کاذبی به خرید از آنها پیدا کنیم. خریدهایی که قرار است تا تخفیفهای جذاب و شگفتانگیز باشد. اما آیا همهچیز همینقدر جذاب و شیرین است تا ما بتوانیم کالایی را که دوست داریم با یک تخفیف ویژه بخریم؟ اجازه بدهید ماجرا را با یک اتفاق کاملاً واقعی شروع کنیم؛ دنبال یک ساعت هوشمند با قیمت مناسب بودم. داخل یک فروشگاه اینترنتی شدم، محصولات را براساس الگوهای مختلفی مثل بیشترین تخفیف دستهبندی کردم و با یک مورد عالی مواجه شدم؛ قیمت یک ساعت هوشمند با حدود ۹۰ درصد تخفیف، از ۱۰ میلیون به یک میلیون رسیده بود و فروشگاه هم با ذکر این موضوع زیر کالا که بیشتر موجودی این کالا به فروش رسیده و تعداد کمی از آن باقی مانده، من را برای خرید سریع، هیجانی و بدون بررسی لازم وسوسه کرد. در کشوقوس خرید بودم که ناغافل به ذهنم خطور کرد قیمت همان کالا را از یک سایت دیگر بررسی کنم و متوجه شدم در سایتهای دیگر قیمت آن ساعت هوشمند حدود یک میلیون و صد هزار تومان است؛ یعنی فقط برای نهایتاً ۱۰۰ هزار تومان قیمت کمتر، نزدیک بود کالایی را بدون بررسی کیفیتش یا حتی توجه به اینکه کاربرد لازم را دارد یا نه و با فرض اینکه حدود ۹ میلیون تومان سود کردم، بخرم. حس سوءاستفاده داشتم آنهم وقتی ماجرایی به این عجیبی اینقدر هم علنی بود اما آیا ماجرای این تخفیفهای عجیب به همین یک مورد ختم میشود؟ فروشگاههای آنلاین را که بررسی کنیم با انواع موارد مشابه در دستهبندیهای مختلف کالایی مواجه میشویم. انگار نظارتی از سمت دستگاههای مسئول به اینچنین ماجراهایی نیست و این فروشگاهها هم علاقهای به حفظ اعتماد مشتریشان ندارند. با بررسی ابعاد ماجرا همراه ما باشید.
وقتی از جیب و سلامت ما سوءاستفاده میشود
چرا این تخفیفهای فیک میتوانند برای ما مضر باشند؟
میشود مثالهای مختلف زیادی زد اما اجازه بدهید ماجرا را حول همان خرید یک ساعت هوشمند ادامه بدهیم تا انسجام موضوع حفظ شود. تصور کنید اعتماد کردید و ساعتی یک میلیون تومانی را خریدید که فکر میکنید قیمتش ۱۰ میلیون تومان است. در چنین حالتی طبیعتاً انتظار عملکردی مثل یک کالای ۱۰ میلیون تومانی را هم از آن خواهید داشت، به ویژه اینکه ساعتهای هوشمند اینروزها طیف وسیعی از کاربردها بهویژه در بحث سلامت را دارند اما وقتی تولیدکنندهاش ناشناس است، کالا گارانتی ندارد و قیمت واقعیاش هم همان یک میلیون تومان است، طبیعتاً بسیاری از سنسورهای گجت شما که باید ضربان قلب، اکسیژن سنجش فعالیت، خواب عمیق و... را رصد کنند، صرفاً تزئینی خواهند بود و آنچه که ساعت به شما نشان میدهد نمیتواند معیاری برای سلامت، تحرک و آیتمهای دیگر سلامتی باشد. انگار شما فقط یک وسیله تزئینی خریدید که هر لحظه ممکن است خراب شود. بدتر اینکه اگر از همان اول میدانستید آن گجت کیفیت لازم را ندارد، شاید ترجیح میدادید یا آن را نخرید یا پول بیشتری هزینه کنید و کالایی با قابلیتهای واقعی و ماندگاری بیشتر بخرید. اما حالا اسیر یک تخفیف غیرواقعی شدهاید که نوعی غش در معامله است. این مثال ساده و پیامدهایی را که دارد به بسیاری دیگر از کالاها تسری دهید تا بدانید در ابعاد بالا با چه اتفاقی سروکار داریم. سوءاستفادهای تلخ از اعتماد مشتری، چون فرض را بر این میگذاریم که این فروشگاههای سرشناس احترام زیادی برای ما قائل اند و نوع فعالیتشان هم حتماً درست رصد میشود اما هیچکدام از این اتفاقات نمیافتد و برای آنکه ضرر نکنیم باید راهو رسم مقابله با ترفندهای آنها را بلد باشیم. ترفندهایی که بهخصوص در چند وقت اخیر با رقابت جدی آنها برای جذب مخاطب ابعاد وسیعی پیدا کرده و نیاز به دقت نظر ما دارد.
۱۰ ترفند برای تشخیص تخفیفهای دروغین
قبل از آنکه سروکله فروشگاههای اینترنتی پیدا شود، وقتی مقابل یک فروشگاه قرار میگرفتیم که روی ویترینش وعده تخفیف داده بود، برایمان این موضوع مهم بود که بدانیم این تخفیف یا حراج زیرنظر اتحادیه است یا نه. بیشتر این تخفیفها با مجوز اتحادیه مربوطه نبود و برای همین نمیتوانستیم اعتماد کنیم که واقعی هستند یا نه. اما حالا که با پدیدهای مثل فروشگاههای اینترنتی مواجهیم، شاید فکر کنیم که امکان مقایسه وجود دارد و راحتتر میتوانیم ته ماجرا را در بیاوریم؛ درحالی که قلقهای کار سختتر شده و برای اینکه زمان و پولمان را هدر ندهیم و چیزی را که لازم نداریم با قلاب تخفیف بالا نخریم باید به نکات زیادی توجه کنیم که در ادامه میخوانید:
۱ کامنتها رو بخون یکی از راههای تشخیص ماجرا مرور کامنتهای بقیه کاربران است؛ مشروط به اینکه خریدار واقعی آن کالا باشند. برخی از سایتها خریداران را از کاربران معمولی متمایز میکنند.
۲ مقایسه کن فروشگاههای اینترنتی تلاش میکنند به اشکال مختلف به ماجرا جو بدهند تا تصور کنید یک فرصت طلایی را از دست میدهید و برای همین دم به تله بدهید. اما نگران نباشید؛ گاهی در ظاهر موجودی کالایی که تخفیف خورده، تمام میشود و دوباره بعد از ساعتی شارژ میشود. بدون عجله و نگرانی اسم کامل و مدل آن کالا را در چند سایت جستوجو کنید؛ حواستان باشد که قیمتها به روز باشد.
۳ تخفیفهای عجیب خیلی از کالاها ممکن است به دلایل زیادی تخفیف داشته باشد اما امکان ندارد تخفیف یک کالا مثل گوشی، دوربین، ساعت هوشمند، لپتاپ و... بیشتر از ۱۰ درصد باشد. مگر آنکه همان اول قیمت را آنقدر بالا برده باشند که بعد تخفیفی فیک روی کالا بگذارند. خلاصه به تخفیفهای خیلی زیاد اعتماد نکنید.
۴ کالایی که برند معتبر نیست اگر کالایی از یک برند معتبر مثل شیائومی باشد، طبیعتاً قیمتش در بیشتر نقاط کشور با کمی بالا و پایین ثابت است؛ برای همین امکان مقایسه به سادگی فراهم است. بیشتر این تخفیفهای عجیب شامل گجتهایی از برندهای چینی غیرمعروف، پوشاک و... میشود که امکان مقایسه قیمتشان نیست. پس اگر با تخفیف عجیبی از یک کالا با برند غیرمعروف مواجه شدید، به ماجرا شک کنید.
۵ همیشه تخفیف داشتن گاهی ممکن است یک فروشگاه یا نمایندگی یک محصول از مسیر یک فروشگاه برای تبلیغ کار خودش، مدت کمی روی یک کالای خاص تخفیف بگذارد؛ اما این تخفیفها همیشگی نیست. پس اگر متوجه شدید یک کالا در زمان طولانی تخفیف دارد، به ماجرا شک کنید، چون دیگر پای تبلیغ و معرفی آن در میان نیست.
۶ توجه به نمودارهای قیمت در برابر تخفیفهای خیلی ویژه و جذاب میتوان از نمودار قیمت یک کالا در همان سایت یا سایتهای دیگر استفاده کرد. نمودارها به ما نشان میدهند که یک کالا بهخاطر گذر زمان، عرضه مدل جدید و... ارزان شده یا یکهو عدد زیادی تغییر کرده است؟
۷ مقایسه با برندهای معروف طبیعتاً وقتی قیمت یک کالا از برند معروف بدون تخفیف بهطور مثال ۵ میلیون تومان است و یک کالای غیربرند بدون تخفیف ۱۰ میلیون و بعد از اعمال تخفیف به ۴ میلیون رسیده، یعنی یک جای کار مشکل دارد؛ چون قیمت کالایی با امکانات مشابه از برندی غیرمعتبر نباید دو برابر کالایی از برندی معروف باشد.
۸ قیمت دلاری یک راه دیگر آن است که قیمت محصول را در سایتهای خارجی بررسی کنیم. تقریبا در هر رستهای یک فرمول ثابت برای تعیین قیمتها وجود دارد. با به دست آوردن این فرمول میتوان در سایتهای خارجی قیمت حدودی جنس مد نظر را به دست آورد. مثلا قیمت دلاری جنس الف، نصف قیمت ریالی آن است. با همین دست فرمان میتوان قیمتهای تقریبی را به دست آورد.
۹ با مغازهدارها صحبت کن یک راه خیلی راحت برای پی بردن به قیمتهای حراجی و تخفیفی، صحبت با فروشنده در فروشگاههای خیابان است. پس از چند پرس و جو حدود قیمت به دست میآید.
۱۰ فروشنده سایت کیست؟ در فروشگاههای آنلاین دو نوع جنس برای فروش وجود دارد، یا خود فروشگاه آن را میفروشد، یا یک فروشنده بیرونی از بستر سایت استفاده میکند. با فهمیدن این موضوع و این که آیا تخفیف خود سایت است یا فروشنده و آیا گزینههایی مثل ارسال فروشنده و... فعال است یا نه، میتوان پی به قیمت واقعی جنس برد.
نویسنده: سید مصطفی صابری | روزنامهنگار
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
من تو خونه ای که دست روم بلند شه نمی مونم
-
آیین معنوی اعتکاف در جوار حرم حضرت معصومه (س)
-
برشی از سخنان دبیرکل سازمان ملل درباره آتش بس غزه
-
غیرت نداری که اومدی گدایی عشق
-
نیویورک تایمز: تماس ایلان ماسک با ایروانی موجب آزادی خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در تهران شد
-
هشدار ریزش سنگ در جادههای کوهستانی مازندران
-
تو همونی نیستی پابرهنه میپریدی وسط لایوهای من؟!
-
وقتی پوتین در سرمای منفی ۱۵ درجه برای بدرقه شهید رئیسی میایستد
-
ستاره مصدوم استقلال همچنان کِش میزند!
-
خداحافظی تلخ هافبک باتجربه گلگهر
-
واکنش مهمانان برنامه «جعبه سیاه» به چالش کفن
-
گزارش صدا و سیما درباره آتشبس غزه
-
زاگرس اولین ناو اطلاعاتی سیگنالی کشور
-
سفر جمعی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پاکستان
-
برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد
چهارشنبه 26 دی 1403 - 22:01:35
صادرات، علت کمبود برق در کشور: شایعه یا حقیقت؟
چهارشنبه 26 دی 1403 - 21:36:01
قیمت مسکن در غرب و شرق تهران
چهارشنبه 26 دی 1403 - 21:16:08
شرکت ارز دیجیتال ترامپ ۶۱ میلیون دلار اتریوم را جابجا کرد!
چهارشنبه 26 دی 1403 - 20:51:32
نتایج قرعه کشی خودروهای وارداتی اعلام شد
چهارشنبه 26 دی 1403 - 19:55:57