چهارشنبه 26 دی 1403 - 20:27

کد خبر 682169

چهارشنبه 09 آبان 1403 - 15:05:00


رفتارهای ضد پس‌انداز


خراسان/ به بهانه روز جهانی پس‌انداز از رایج‌ترین اشتباهاتی گفتیم که باعث شکست افراد  در این مسیر پرفراز و نشیب می‌شود پس‌انداز درآمدی است که خرج‌نشده یا مصرف معوق است. در اقتصاد، در یک تعریف گسترده‌تر، هر درآمدی است که برای مصرف فوری استفاده نمی‌شود. ۳۱ اکتبر، روز جهانی پس‌انداز را به‌عنوان روزی برای قدردانی از افرادی که به عمل پس‌انداز اهمیت می‌دهند، اختصاص دادند. پس‌انداز می‌تواند برای دست‌یابی به اهداف کوتاه‌مدت مانند خرید تلفن‌همراه یا در بلندمدت مانند ادامه تحصیل یا خرید خودرو و ... استفاده شود. پس‌انداز پول همچنین می‌تواند به ما در تامین هزینه‌های غیرمنتظره مانند بیماری ناگهانی، تعویض وسیله‌ای که تعمیر نمی‌شود یا سفر اضطراری کمک کند. علاوه بر این، پس‌انداز می‌تواند سرمایه‌گذاری شود. به بهانه روز جهانی پس‌انداز در این مطلب سعی کرده‌ایم از اشتباهات رایج در پس‌انداز کردن بگوییم.
 ​​​​​​​۱ وام، پول مفت و مجانی است!
اگر به پول نیاز دارید، برحسب عادت شما ممکن است دنبال وام گرفتن باشید. این جمله را همیشه به یاد داشته باشید: «وام، پول رایگان نیست! وام‌دهندگان، یک کسب و کار را اداره می‌کنند و از وام شما سود می‌برند». برخی از نرخ‌های بهره بانکی آن‌قدر بالا و پیچیده هستند به‌طوری که مبلغی که بازپرداخت می‌کنید به طور قابل توجهی بیشتر از مبلغی است که وام گرفته‌اید و این مسئله می‌تواند شما را در چرخه بدهی گرفتار کند. بنابراین قبل از وام گرفتن، شرایط نرخ سود و بازپرداخت موسسات و بانک‌های مختلف را بررسی کنید و انتخاب منطقی‌تری داشته باشید.
۲ وقتی بیشتر به‌دست می‌آورید، بیشتر خرج می‌کنید
گاهی وقتی که درآمد شما افزایش می‌یابد، این افزایش صرف مخارجی می‌شود که ضروری نیستند: یک ساعت جدید، یک خودرو جدید، لباس‌های مارک و ... . معمولا ما فکر می‌کنیم که شایسته چنین تغییراتی هستیم. اما به یاد داشته باشید که شما همچنین شایسته این هستید که یک بازنشستگی و دوران میانسالی و کهن‌سالی آبرومندانه داشته باشید و بتوانید در آینده بخشی از هزینه‌های مربوط به فرزندان‌تان را تقبل کنید.
۳ خرج‌کردهای‌تان دسته‌بندی شده نیست
اولین قدم برای پس‌انداز کردن این است که دریابیم میزان خرج کردن ما چقدر است. همه مخارج‌تان را با جزئیات دنبال کنید حتی خرید یک فنجان قهوه. سپس فهرست خرج‌کردتان را طبقه‌بندی کنید مانند حمل‌و‌نقل عمومی، سوخت نقلیه شخصی، خرید مایحتاج منزل، خرید لوازم شخصی و ... . در این مرحله می‌توانید از اپلیکیشن‌های رایگانی که در این زمینه وجود دارند و مخارج ماهیانه شما را به صورت طبقه‌بندی شده، ارائه می‌دهند استفاده کنید. این اپلیکشن‌ها علاوه بر محاسبه خرج‌کردتان، هشدارهای جالبی در مورد هزینه های افراطی می‌دهند.
۴ بودجه‌بندی ماهانه ندارید
پس از یافتن ایده‌ای از این که در ماه چه میزان هزینه دارید، می‌توانید شروع به بودجه‌بندی کنید. بودجه‌بندی شما باید بر این اساس باشد که میزان خرج‌کرد شما در قیاس با درآمدتان چه وضعیتی دارد؛ بنابراین می‌توانید برای خرج‌کرد ماهانه خود برنامه بریزید و از خرج کردن افراطی بپرهیزید. هدف  در این گام این است که طوری برنامه‌ریزی کنید که بتوانید بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از درآمد خود را پس انداز کنید. ضمنا از این موضوع مطمئن شوید که همه خرج‌هایی را فهرست کرده‌اید که به طور روتین در ماه اتفاق می‌افتند نه مواردی مثل تصادف یا بیمار شدن.
۵ اهداف‌تان از پس‌انداز مشخص نیست
یکی از بهترین راهکارها برای پس‌انداز کردن تنظیم هدف است. این کار را با این فکر شروع کنید که برای چه چیزی می‌خواهید پس‌انداز کنید.  سپس لازم است بدانید برای آن هدف چقدر پول نیاز است و چه مدت زمانی طول می‌کشد تا آن پول را پس‌انداز کنید. هدف‌ها می‌تواند کوتاه‌مدت مثل پس‌انداز برای یک سفر چند روزه یا بلندمدت مانند هزینه رهن منزل یا شهریه مدارس و سرویس ایاب و ذهاب فرزندان باشد. از هدف‌های کوچک و قابل دسترس شروع کنید؛ ترجیحا هدف بامزه‌ای باشد و چیزی باشد که شما مایل نباشید برای آن قرض بگیرید یا چک بدهید. مثلا برای خرید یک ساعت مچی جدید یا هدیه تولد برای اعضای خانواده. رسیدن به هدف‌های کوچک و لذت‌بردن از آن‌ها سبب می‌شود که ذهن‌تان از پس‌انداز کردن پاداش بگیرد و این رفتار تبدیل به عادت شود.
۶ پس‌انداز کردن را خودکار نمی‌کنید
در صورت امکان شرایطی را مهیا کنید که در هر ماه به طور اتوماتیک برخی از درآمد شما برداشته و پس‌انداز شود. همچنین می‌توانید کارت مخارج و کارت پس‌انداز را از هم مجزا کنید. در این صورت احتمال وسوسه مخارج غیرضروری کاهش خواهد یافت.
۷ بازبینی روند پس‌انداز را جدی نمی‌گیرد
هر ماه روند پس اندازتان را با دقت مرور کنید، این کار نه تنها سبب انگیزه و تقویت شما برای ادامه روند خواهد بود، بلکه باعث می‌شود مشکلات احتمالی تان در فرایند پس‌انداز را دریابید و آن‌ها را رفع کنید.
نویسنده: فرزانه شهریاردوست | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط