چهارشنبه 09 آبان 1403 - 22:52

کد خبر 682392

چهارشنبه 09 آبان 1403 - 18:39:18


نمایش آثار کم‌نظیر عیلامی‌ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه‌ای کمیاب در شیراز


ایسنا/دبیر سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با تشریح جزئیاتی از این جشنواره که از ۱۵ تا ۱۸ آبان‌ماه در شیراز برگزار می‌شود، از نمایش ۴۰ اثر باستانی کم‌نظیر از دوره عیلامی‌ها در تخت جمشید، سردیس ۷۰ پادشاه تاریخی در یکی از محوطه‌های تاریخی و فیلم‌های کلاسیک مرمت‌شده و همچنین، رونمایی از سکه‌ ضرب‌شده همزمان با ورود امام رضا(ع) در جریان این جشنواره خبر داد.

علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی عنوان کرد: جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در فضایی که جامعه امروز به همدلی، وفاق ملی و بازگشت به ریشه‌های خود نیاز دارد، برگزار می‌شود. میراث فرهنگی می‌تواند نقشی در گشایش‌های سیاسی و همدلی بیشتر مردم ایفا کند؛ میراثی که حافظ گذشته ایرانیان بوده و چراغی برای مسیر آینده است.

وی افزود: نیاز به بازآفرینی هویت جمعی در کشورمان به شدت احساس می‌شود و راه درمان آن کار فرهنگی و رسانه‌ای است؛ میراثی که در جای جای کشورمان در سینه مردمان این سرزمین نهفته است و نقطه مشترکی برای همگان است و گامی به سوی وفاق ملی و همبستگی اجتماعی است. این جشنواره یکی از سکوهای ارزشمند برای معرفی آثار هنرمندان است و راهی است برای زنده نگه داشتن هویت تاریخی کشور. این جشنواره فرصتی برای همراهی هنرمندان و اهالی میراث فرهنگی برای تأثیرگذاری در نسل نو وجوان است.

او با بیان اینکه آثار رسیده به این جشنواره امسال رشد داشته است، اظهار کرد: فراخوان شرکت در جشنواره در تیرماه ۱۴۰۳ منتشر شد و در شهریورماه تمدید شد که در پایان آن، ۳۵۸۹ اثر از سراسر کشور دریافت شد که بدون احتساب آثار رسیده به بخش جایزه شیراز است که سرجمع این آثار ۴۴۵۷ اثر می‌شود. داوری این آثار نیز از سوی ۷۵ نفر انجام می‌شود.

دبیر سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث فرهنگی جشنواره با طرح این پرسش که تفاوت جشنواره امسال در چیست؟ به بخش‌های جدید این جشنواره اشاره کرد و افزود: جوایز بخش‌های «عکس»، «ایده و تجربه» و «میراث‌بانان آینده» در افتتاحیه جشنواره، که ۱۵ آبان‌ماه خواهد بود، ‌اهدا می‌شود و بخش‌های میدانی مثل تئاتر و شعر و موسیقی در اختتامیه جوایزشان را دریافت می‌کنند.

به گفته او، در این جشنواره قرار است از بیش از ۴۰ نفر تقدیر شود.

تابش ادامه داد: امسال با توجه به اعلام بخش بین‌المللی که غیررقابتی و محدود است و صرفا فراخوان آن در بخش فیلم کوتاه، مستند و عکس بود، قرار است فیلم محصول مشترک ایران و تاجیکستان با عنوان «ملودی» نمایش داده شود. همچنین با همکاری فیلم‌خانه ملی ایران یکی از فیلم‌های کلاسیک مرمت‌شده در شیراز به نمایش در می‌آید و همینطور آثاری از روسیه، ایتالیا، صربستان ترکیه و بوسنی و هرزگوین که سوژه آنها میراث فرهنگی ایران بوده است، در سینمایی در شیراز به نمایش گذاشته می‌شود. تولید مشترک ایران و ایتالیا به نام سنگ‌ها و آجرها نیز از جمله آثار بخش بین المللی است که به نمایش در می‌آید.

او اضافه کرد: در بخش بین‌الملل عکس، آثاری از آمریکا، ارمنستان، اسپانیا، چین و روسیه در یکی از گالری‌های در شیراز به نمایش گذاشته می‌شود.

تابش با بیان این‌که وجه مردمی این جشنواره همیشه قابل تاکید بوده است، افزود: یکی از جلوه‌های مردمی بودن جشنواره امسال، بخش «میراث‌بانان آینده» است که با کمک کانون پرورش فکری و وزارت آموزش و پرورش در بافت تاریخی شیراز اجرا می‌شود. افزون بر این، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان درخواست شد یک دستگاه تماشاخانه سیار را وارد فارس کند که از ۱۴ آبان وارد این استان می‌شود و از شهرهای شمالی تا شیراز را طی می‌کند.

دبیر جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، مهم‌ترین نمایشگاه این رویداد را که با همکاری موزه ملی ایران برگزار می‌شود، یافته‌های کم‌نظیر عیلام با نمایش ۴۰ اثر کم‌نظیر این دوره با عنوان «عیلام؛ سپیده دم تاریخ» در تخت جمشید است. این محل از جهت برای این نمایشگاه انتخاب شد که تخت جمشید به نوعی وارث تمدن قبل از خودش، یعنی عیلامی‌ها بود.

او افزود: در موزه شاهچراغ نیز جلوه‌هایی از هنر اسلامی با انتخاب ۷۴ اثر از موزه ملی ایران برگزار می‌شود و رونمایی از سکه‌ای که به مناسبت ورود امام رضا (ع) ضرب شده، از دیگر برنامه‌های این جشنواره است.

پوستر سومین دوره جشنواره چند رسانه‌ای میراث فرهنگی نیز در پایان این نشست با حضور طراح آن رونمایی شد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط