چهارشنبه 07 آذر 1403 - 02:09

کد خبر 683606

پنج‌شنبه 10 آبان 1403 - 19:28:00


سیگنال هسته‌ای پوتین


شرق/متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

روسیه با دستور ولادیمیر پوتین و در اقدامی پرسروصدا، موشک‌هایی را در فواصل هزاران کیلومتری آزمایش کرد تا واکنش هسته‌ای «گسترده» خود را به حمله دشمن شبیه‌سازی کند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در زمان اعلام خبر این رزمایش گفت: «با توجه به تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده و ظهور تهدیدات و خطرات خارجی جدید، برخورداری از نیروهای راهبردی مدرن و آماده به خدمت بسیار حائز اهمیت است».

 
این رزمایش در برهه‌ای حساس از جنگ روسیه و اوکراین برگزار شده است. روسیه چندین هفته قبل به غربی‌ها پیغام داد که اگر آمریکا و متحدانش به کی‌یف اجازه دهند از موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، مسکو پاسخ خواهد داد.

ناتو روز دوشنبه اعلام کرد‌ کره شمالی نیروهای خود را به غرب روسیه اعزام کرده و مسکو نیز این مسئله را تکذیب نکرده است. آندری بلوسف، وزیر دفاع روسیه، در اظهاراتی تلویزیونی به پوتین گفت: «هدف از این رزمایش، تمرین نیروهای راهبردی تهاجمی برای انجام یک حمله هسته‌ای «گسترده» در پاسخ به حمله هسته‌ای دشمن است». این رزمایش با حضور «سه‌گانه» موشک‌های هسته‌ای زمینی، دریایی و هوایی روسیه انجام شد.

به گزارش رویترز، مسکو یک موشک بالستیک قاره‌پیمای یارس را از پایگاه پلستسک در شمال غربی روسیه به شبه‌جزیره کامچاتکا در خاور دور شلیک کرد. وزارت دفاع روسیه افزود‌ موشک‌های بالستیک سینوا و بولاوا از طریق زیردریایی و موشک‌های کروز از طریق هواپیماهای بمب‌افکن شلیک شده‌اند. این جنگ دو‌و‌نیم‌ساله در آستانه ورود به مرحله‌ای است که مقامات روسی آن را خطرناک‌ترین فاز جنگ می‌دانند. این درحالی است که غربی‌ها در‌حال بررسی نحوه حمایت از اوکراین هستند و نیروهای روسی در شرق این کشور پیشروی می‌کنند. پوتین گفته که استفاده از تسلیحات هسته‌ای «اقدامی بسیار استثنائی» خواهد بود. او گفت: «تأکید می‌کنم که ما وارد یک مسابقه تسلیحاتی جدید نمی‌شویم، اما توان هسته‌ای خود را به حد کفایت حفظ خواهیم کرد».

او افزود روسیه سراغ «سامانه‌های موشکی ثابت و متحرک» جدید رفته که زمان پرتاب کوتاه‌تری دارند و می‌توانند سامانه‌های دفاع موشکی را مغلوب کنند. این رزمایش که پس از مانور ۱۸ اکتبر در منطقه توِر در شمال غربی مسکو برگزار شد، با مانور میدانی یگان مجهز به موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای یارس که می‌توانند شهرهای آمریکا را هدف بگیرند، انجام شد.

پوتین از زمان شروع جنگ سیگنال‌های واضحی به غرب ارسال کرده که از‌ جمله می‌‎توان به تغییر موضع روسیه در قبال پیمان‌های هسته‌ای و اعلام استقرار موشک‌های هسته‌ای تاکتیکی در کشور همسایه، بلاروس، اشاره کرد. اوکراین پوتین را به باج‌خواهی هسته‌ای متهم کرده است. ناتو می‌گوید از تهدیدات روسیه نمی‌ترسد.

رهبر کرملین ماه گذشته تغییراتی را در دکترین هسته‌ای کشور ایجاد کرد و فهرست سناریوهایی‌که ممکن است مسکو را به استفاده از چنین تسلیحاتی وادار کنند، گسترش داد. بر‌اساس این تغییرات، روسیه هرگونه حمله با پشتیبانی قدرت‌های هسته‌ای را مصداق حمله‌ای مشترک می‌داند که هشداری به آمریکا درباره کمک به اوکراین برای حمله به خاک روسیه با سلاح‌های متعارف تلقی می‌شود. پوتین گفته است روسیه برای پیروزی در اوکراین نیازی به استفاده از تسلیحات هسته‌ای ندارد. روسیه بزرگ‌ترین قدرت هسته‌ای جهان است. روسیه و آمریکا در مجموع ۸۸ درصد از کلاهک‌های هسته‌ای جهان را در اختیار دارند.

مقامات آمریکایی می‌گویند هیچ تغییری در استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در طول جنگ رؤیت نشده است. به گفته بیل برنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده، آمریکا در سال ۲۰۲۲ به اندازه‌ای نگران استفاده احتمالی روسیه از تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی بود که درباره پیامدهای استفاده از این تسلیحات به پوتین هشدار داد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط