چهارشنبه 07 آذر 1403 - 02:06

کد خبر 683627

پنج‌شنبه 10 آبان 1403 - 19:47:00


روز اهل سنت در بهارستان و پاستور


اعتماد/متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

رسایی: وزارت اطلاعات می‌گوید فرزند ظریف تابعیت امریکا دارد ولی رییس‌جمهور اصرار دارد او معاون راهبردی بماند
کوچک‌زاده: اینکه می‌گویند اختلاف سر استعفای حسین‌زاده، اختلاف شیعه و سنی است، اراجیف است


 ثابتی: دولت با مجلس لجبازی می‌کند
یک روز پس از حضور سعید جلیلی در بهارستان برای بررسی ابعاد گوناگون بودجه که با دعوت جبهه پایداری انجام شده بود، اکثریت نمایندگان به استعفای عبدالکریم حسین‌زاده رای مثبت دادند تا تلاش‌های دامنه‌دار اعضای جبهه پایداری برای مخالفت دوباره با استعفای حسین‌زاده به سنگ بخورد. در این میان هر اندازه که دولت چهاردهم تلاش بیشتری برای تحقق وفاق و کاستن از تنش در فضای سیاست داخلی صورت می‌دهد و بسیاری از اعضای جبهه پایداری و نواصولگرایان و اصولگرایان میانه‌رو را بر راس ساختارهای مدیریتی می‌نشاند، به همان نسبت طیف‌های رادیکال و تندرو نیز برای دولت بیشتر چنگ و دندان نشان داده و تصمیماتش را زیر سوال می‌برند. هر بار هم بهانه تازه‌ای برای این حاشیه‌سازی‌ها ردیف می‌شود. بهانه دیروز جبهه پایداری برای زیر سوال بردن نظام تصمیم‌سازی‌های دولت، یک استعفای ساده نماینده نقده بود که با حکم رییس‌جمهور قرار است در شمایل معاون رییس‌جمهور در حوزه توسعه روستایی و مناطق محروم فعالیت کند.

نهایتا اما نمایندگان مجلس با رای منفی به تندروها با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی موافقت کردند تا معاون ریاست‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شود. از آنجا که استعفای این نماینده اهل تسنن یک‌بار مورد مخالفت مجلس قرار گرفته بود، نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری جلسه امروز را به محلی برای حمله به دولت تبدیل کردند.
استعفای حسین‌زاده برای اولین‌بار در جلسه علنی ۲۵ شهریور اعلام وصول شد و در جلسه علنی ۴ مهرماه مورد بررسی قرار گرفت که نمایندگان با آن مخالفت کردند. مجددا حسین‌زاده نامه تقاضای استعفای خود را به مجلس تقدیم کرد که این تقاضا در جلسه علنی ۲۹ مهرماه اعلام وصول شد و امروز و بعد از صحبت‌های حسین‌زاده و مخالفان استعفا، در نهایت نمایندگان مجلس با ۱۵۳ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای ماخوذه با تقاضای استعفا موافقت کردند. در جریان این جلسه، حمید رسایی از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده از نمایندگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از آن رای قبلی که ما دادیم تا الان چه چیزی عوض شده است که مجددا باید تقاضای استعفای حسین‌زاده از نمایندگی مجلس را بررسی کنیم؟


وی تاکید کرد: بنده با شخص حسین‌زاده مخالفتی ندارم، بلکه این روال را غلط می‌دانم و این تضعیف مجلس است. رسایی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر می‌خواهید خودتان را تضعیف کنید به این استعفا و این کار تن دهید. وی متذکر شد: ما یک ماه پیش تقاضای استعفای حسین‌زاده را بررسی کردیم و الان همه ‌چیز سر جای خودش است و دلیلی ندارد که رای ما تغییر کند. رسایی همچنین جلسه امروز را فرصتی برای حمله به انتصاب ظریف در سمت معاونت راهبردی رییس‌جمهور هم دید. او با حمله به پزشکیان و ظریف گفت: وزارت اطلاعات می‌گوید فرزند ظریف تابعیت امریکا دارد ولی رییس‌جمهور اصرار دارد او معاون راهبردی بماند. او همچنین گفت که تابعیت قهری من‌درآوردی است.


این اما همه ماجرا نبود، مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده نزدیک به جبهه پایداری در جریان مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه به منظور حضور در معاونت ریاست‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: می‌گویند اختلاف سر استعفای حسین‌زاده، اختلاف شیعه و سنی است؛ اینها اراجیف است. او گفت: دنیا دید که شیعه خاک کف پای یحیی سنوارِ سنّی را طوطیای چشم می‌کند. 


نهایتا امیرحسین ثابتی دیگر نماینده نزدیک به جبهه پایداری نیز در مجلس در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده و اشنویه به منظور حضور در معاونت ریاست‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: درخواست دوباره دولت برای بررسی استعفای حسین‌زاده لجبازی با مجلس است. او افزود: به مردم قول دادیم ۴ سال در مجلس بمانیم، نباید به خاطر یک پست آن را خالی کنیم. مثلث جبهه پایداری در مجلس با محوریت ثابتی، رسایی و کوچک‌زاده، تلاش کردند وزن خود را در مجلس افزایش داده و به گونه‌ای فضاسازی کنند که این پالس به افکار عمومی صادر شود که آنها در مناسبات مجلس اثرگذارند، اما رای نهایی نشان داد که پایداری جز اعضای خود نتوانسته است توجه هیچ نماینده‌ای را به خود جلب کند.
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط