چهارشنبه 26 دی 1403 - 09:39

کد خبر 685551

شنبه 12 آبان 1403 - 22:50:00


هر ۱۰ ایرانی یک حیوان خانگی


تبیان/ بررسی آماری گرایش به نگهداری از حیوانات خانگی در ایران با مشاهده آمارهای نگهداری حیوانات خانگی و گسترش این پدیده در بین شهروندان و مقایسه هزینه‌های نگهداری از حیوانات در مقایسه با هزینه‌های یک کودک در خانواده را در ادامه بخوانید.

گرایش به نگهداری حیوانات خانگی به جای فرزندآوری مسئله‌ایست که تبدیل به دغدغه مهم دولت‌ها در ایران و سراسر جهان شده است. علاوه بر افزایش نگرانی‌ها برای کاهش جمعیت در داخل کشور بسیاری از چهره‌های مذهبی و سیاسی در خارج از مرزها هم جایگزینی حیوانات خانگی به جای فرزند را تقبیح کرده‌اند و نسبت به آن اظهارنظرهایی داشته‌اند. به عنوان مثال رهبر کاتولیک‌های جهان  تاکید کرده که جایگزین کردن حیوانات خانگی به جای کودکان «انسانیت ما را می‌گیرد». او طی یک سخنرانی در واتیکان تاکید داشته: «امروز ما نوعی خودخواهی می‌بینیم که بعضی‌ها بچه نمی‌خواهند. گاهی یکی دارند و بس، اما سگ‌ها و گربه‌هایی دارند که جای بچه‌ها را می‌گیرند. این ممکن است مردم را بخنداند، اما یک واقعیت است. نگهداری از حیوانات خانگی انکار پدری و مادری است، انسانیت ما را کم و نوع بشر را محو می‌کند».
در اینفوگرافیک این شماره از مجله اینترنتی «مکث» به بررسی آماری گرایش به نگهداری حیوانات خانگی، مخالفت با گسترش این پدیده در بین شهروندان و مقایسه هزینه‌های نگهداری از حیوانات در مقایسه با هزینه‌های یک کودک در خانواده پرداخته‌ایم.
45 درصد
در جهان حدود دو میلیارد حیوان خانگی شامل بیش از ۹۰۰ میلیون سگ خانگی و ۶۰۰ میلیون گربه خانگی وجود دارد. مابقی این مقدار شامل پرندگان و ماهی های زینتی است. این آمارها بیشتر از طریق گردش مالی ثبت می‌شود. یکی از مراکز جهانی دامپزشکی اعلام کرده که بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مردم جهان حیوان خانگی دارند.
8 میلیون پت
بنا بر برآورد رئیس جامعه دامپزشکان ایران در سال گذشته چیزی بین ۶ تا ۸ میلیون حیوان خانگی از نوع سگ و گربه و ... در کشور وجود داشته است. همین برآورد می‌گوید از هر ۱۰ ایرانی یک نفر حیوان خانگی دارد.
400 درصد
در سال ۸۸ آماری اعلام شد که طبق آن یک میلیون حیوان خانگی در کشور وجود داشت، الان حداقل حدود ۳ تا ۴ میلیون سگ خانگی در ایران وجود دارد. طی ده سال گذشته صنعت حیوانات خانگی رشد ۳۰۰-۴۰۰ درصدی را تجربه کرده است.
100 میلیارد دلار
درحال حاضر روند تکثیر و نگهداری و صنعت حیوانات خانگی در دنیا تا سال ۲۰۲۰ رو به رشد فزاینده است. پیش‌بینی می‌شود در تا ۲۰۳۰ در کشور آمریکا بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار گردش مالی ایجاد شود».
23 درصد
با وجود افزایش آمار نگهداری از حیوانات خانگی در ایران، در مجموع سطح علاقه‌مندی مردم به نگهداری از حیوانات در منزل پایین بوده است. به طوری که صرفا ۲۳ درصد از مردم به نگهداری از حیوانات ابراز علاقه کرده‌اند.
67 درصد
مردان بیشتر از زنان از نگهداری حیوانات خانگی در منزل استقبال می‌کنند. بر همین اساس آمار نگهداری حیوانات خانگی در بین مردان ۶۷ درصد و در بین زنان ۳۳ درصد است.

 پراکندگی حیوانات‌خانگی نگهداری شده در خانه‌ها
بر اساس آمار به دست آمده از پاسخ دهندگان به نظرسنجی‌ها در مطالعات میدانی، بیشترین پاسخ‌دهندگان (۵۸ درصد)، می‌گویند در خانه از سگ نگهداری می‌کنند، و پس از آن ۳۸ درصد می‌گویند از گربه نگهداری می‌کنند.
انواعی از پرندگان (۲۱ درصد)، آبزیان (۶ درصد) و خرگوش (۳ درصد) در مراتب بعدی قرار دارند.
عده‌ای از پاسخ‌دهندگان به نگهداری همستر، لاک پشت، خوکچه هندی و نوعی خزنده اشاره کرده‌اند.

64 درصد
۶۴ درصد از پاسخ‌دهندگان می‌گویند حیوان خانگی خود را از خانه بیرون می‌برند. در مقابل ۳۶ درصد می‌گویند حیوان خانگی خود را بیرون نمی‌برند.
600 مرکز
در شهر تهران ۴۰۰ تا ۶۰۰ مجموعه فعال و بزرگ در حوزه حیوانات خانگی وجود دارد که می‌تواند فروشگاه لوازم ، کلینیک، پرورش‌دهنده یا توزیع کننده باشد. علاوه بر این آمار غیررسمی هم برای اشتغال در این حوزه وجود دارد.
بر اساس آمار بین سن افراد و گرایش به نگهداری از پت‌ها رابطه عکس وجود دارد. بر این اساس هر چه سن افراد افزایش پیدا می‌کند، علاقه‌مندی به نگهداری از حیوانات خانگی در آنها کاهش پیدا می‌کند.
در موضوع حیوانات خانگی جنبه‌های درمانی هم مطرح است. در چند دانشگاه ایران تحقیقاتی صورت گرفته که طبق آن نگهداری حیوانات خانگی و تعامل سالم با حیوانات، باعث سلامت بیشتر روان و حتی سلامت بالینی افراد می‌شود، این تاثیر روی افراد سالخورده و کودکان بیشتر است. اما نه وقتی پت جای فرزند را بگیرد.
حیوانات خانگی می‌توانند ناقل بیماری باشند. حیواناتی که در گروه اگزوتیک یا گربه ها، سگ ها، خزندگان و پرندگان هستند می‌توانند ناقل بیماری هایی از جمله انگل ها، عفونت های قارچی، آلودگی باکتریایی، مسایل آلرژیک و ویروسی باشند. یکی از مشکلات نگهداری حیوانات خانگی این است که اگر اصول بهداشتی که در دامپزشکی کاملا پیش‌بینی و نشانه‌های آن معرفی شده رعایت نشود می‌تواند باعث بروز مشکلات این چنینی شود. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط