سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 21:45

کد خبر 685565

شنبه 12 آبان 1403 - 19:10:00


مساله نفوذ در ایران جدی است


آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

نگاهی به اتفاقات و تحولات داخلی، منطقه و نظام بین‌الملل نشان می‌دهد که تغییرات به سرعت اتفاق می‌افتد و اگر در قبال این تغیرات موضع درست و محکمی‌ اتخاذ نگردد شاید مضرات و زیان آن در ادامه گریبانگیر شود.
  
یکی از این مسائل که بسیار هم بر روی آن تاکید شده از جمله خود مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید داشتند مساله «نفوذ» بوده است. مساله‌ای که کم و بیش در برخی ادوار و مقاطع وجود داشته و موجبات واردآوردن آسیب به کشور را نیز فراهم آورده است. هر چند که نفوذ را باید بحث گسترده‌‌تری در نظر گرفت و آن را در شئون مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و هنری بررسی کرد. اما آنچه که به واقع بیش از بقیه حوزه‌ها موجبات خسران و ضرر برای ایران شده نفوذ سیاسی و امنیتی بوده که بارها نیز در خصوص آن صحبت شده است. لذا اگر بگوییم که در ماجرای ترور بسیاری از چهره‌های مطرح نظامی‌ یا دانشمندان هسته‌ای و... نفوذ رخ داده سخنی به گزافه نرفته است. به‌عنوان مثال در ماجرای ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، یا شهادت سیدحسن نصرا... دبیر کل حزب‌ا... لبنان یا چهره‌های موثر حزب‌ا... احتمال اینکه نفوذ رخ داده باشد کم نیست. کما اینکه دشمن نیز بر پایه همین امر برنامه خود را پیش می‌برد و اتفاقا در این خصوص باید هوشیار بود و تا حد ممکن اجازه نفوذ را نداد و اگر هم به هر دلیلی نفوذی انجام شد آن را شناسایی و مقابله کرد. به نظر می‌رسد هر چه این نگاه به صورت شفاف جاری باشد پروژه نفوذ به حداقل رسیده و با موفقیت کمتری همراه خواهد بود. هر چند که در این میان نباید از تلاش‌های شبانه‌روزی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور که ضامن امنیت کشور هستند نیز به سادگی بگذریم. اما از دست دادن چهره‌های ارزشمند و خدوم چه در کشور و چه در منطقه باعث بروز خساراتی می‌گردد که شاید جبران‌پذیر نباشد. با این حال آنچه مسلم است باید تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص مورد نظر دستگاه‌های مسئول قرار گیرد تا کشور بیش از پیش از احتمال نفوذ و تبعات آن در امان باشد.

 به درگیری علاقه نداریم
مشاور مقام معظم رهبری درخصوص دو جمله کلیدی ایشان یعنی «نه تعلل کنیم نه شتاب‌زده عمل کنیم»، «نه کوچک‌انگاری کنیم نه بزرگنمایی» و تاثیر این جملات در میدان و دیپلماسی اظهار داشت: همه باید قبول کنند که ما زندگی می‌کنیم برای صلح نه برای جنگ. جنگ هم پدیده‌ای است که یک زمانی ضرورت دارد. اما همه تلاش می‌کنند که جنگ‌ها کمتر باشد و تا آنجا که می‌شود از آن پرهیز کرد و از طرق دیپلماتیک مسائل را حل کرد.  این به این معنا نیست که ما پای اعتقادات‌مان نیستیم اما مهم این است که اول از جنگ شروع می‌شود یا از صلح. علی لاریجانی بیان داشت: اینکه شما خارج از سرزمین خود از امنیت ملی دفاع می‌کنید، ضعف شما نیست. قدرت شماست. تبعاتی هم دارد. شما هم باید قبول کنید که باید هزینه بدهید و در عوض نفعش را هم می‌برید. وی افزود: من تصورم این است که هم باید در میدان آمادگی کافی داشته باشند هم از ظرفیت دیپلماسی درست استفاده کنیم. این دیپلماسی که باید این کار را بکند نمی‌تواند یک دیپلماسی نمایشی باشد بلکه باید دیپلماسی استراتژیک باشد. رئیس اداور مجلس بیان کرد: متن مناقشه فعلی در منطقه است اما سطحش تاثیرگذاریش، استراتژیک است. بنابراین دیپلماسی آن هم باید در همین سطح هایپولتیک باشد و خرد نیست. به همین دلیل فکر می‌کنم که باید در هر دو عرصه آمادگی وجود داشته باشد. این بحران بالاخره خاتمه پیدا می‌کند. منتها باید با لوازمش به آن توجه شود. خیلی مهم است که عمق مطلب درست درک شود و با مردم دقیقا موضوع بیان شود که احساس نکنند جمهوری اسلامی‌ واقعا علاقه‌مند به درگیری است.

 ماجرای ترورها
لاریجانی در خصوص پروژه نفوذ در کشور و ثاثیرات آن اظهار کرد: نمی‌توانم بگویم که در کدام بخش ولی می‌دانم که به هر حال یک حوادثی مثل ترورها رخ داد، چه برای دانشمندان هسته و چه برای غیره که نشان می‌داد اینها نفوذی کرده‌اند. کشف‌اش خیلی مهم است. چه تعدادش و چه از نظر کیفیت مهم است. بنابراین باید روی این مساله حساس بود و سرنخ‌هایش را به دست آورد که الان این حساسیت به وجود آمده است. رئیس اسبق شورای عالی امنیت ملی در خصوص ماجرای پیجرها و احتمال نفوذ در حزب‌ا... لبنان عنوان کرد:  نمی‌دانم آیا واقعا براساس نفوذ بوده یا رفتاری که داشته‌اند. مثلا در قضیه پیجرها نمی‌توانیم بگوییم نفوذ بوده است. ولی تمهید درازمدتی داشته‌اند. یکی از نکاتی که این روزها می‌گویند این است که ایران چون در این ماجرای اخیر از حماس حمایت کرد، همین باعث شد که اینها به سوی ایران آمده‌اند اما واقعیت موضوع این نیست. در مورد پیجرها، حدود ۱۵ سال بر روی آن کار کرده‌اند. برای حالا نیست. یعنی طرحی را اندیشیده بودند که باید این پیجر درست کنند، در ۴ تا کشور شرکت بزند، چگونه بازاریابی کنند و به دست حزب‌ا... بدهند و سپس در یک لحظه ۳ هزار نفر را دچار مشکل کنند. روی این موضوع کار شده بود. پس شما یک حریفی دارید که سال‌ها فکر می‌کند و در یک لحظه به شما لطمه می‌زند. مربوط به یکسال اخیر هم نیست. وی در خصوص موضع ایران در خصوص آتش‌بس در جنگ غزه و لبنان تاکید کرد: آتش‌بس امری نیست که به این سادگی خارج شود. به هر حال هر چقدر این مسائل به‌صورت کم هزینه‌تر حل شود به نفع مسلمانان و مظلومان است. یعنی ما که اینجا نشسته‌ایم باید توجه کنیم که آنها زیر بمباران هستند و ما برای دفاع از زن و مرد و... تلاش کنیم. چه در میدان و چه در دیپلماسی. بنابراین آتش‌بس حتما چیزی است که ما فکر می‌کنیم و مفید است. وزیر خارجه ما هم که به کشورهای مختلف سفر کرده‌اند، همین تلاش را داشته‌اند. تا ماجرا گسترش پیدا نکند. اما باید آمادگی از هر جهت باید داشت. اما اولویت این است که از راه‌های ساده‌تر موضوع حل شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط