چهارشنبه 26 دی 1403 - 03:37

کد خبر 686128

یک‌شنبه 13 آبان 1403 - 10:20:00


راهکارهایی برای برخورد با آزارگران خیابانی


نی نی بان/آزار و اذیت خیابانی چیست: «سخنان و اقدامات ناخوشایند افراد ناشناس در مکان‌های عمومی که با انگیزه‌های جنسیتی انجام می‌شود و به این ترتیب به فضای فیزیکی یا عاطفی فرد قربانی آنهم از مسیر توهین، ایجاد وحشت، غافلگیر کردن یا بی‌احترامی، حمله می‌شود.»

انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی از زنی جوان که در خیابان‌های تهران از سوی مردی موتورسوار مورد تعرض قرار گرفته بود و از خودش دفاع می‌کرد، بسیار در شبکه‌های اجتماعی بازخورد پیدا کرده است و افراد زیادی درباره این موضوع و چگونگی برخورد با آن اظهار نظر کرده اند.

چگونه می‌توان با آزارهای خیابانی مقابله کرد؟
آزار و اذیت خیابانی چیست: «سخنان و اقدامات ناخوشایند افراد ناشناس در مکان‌های عمومی که با انگیزه‌های جنسیتی انجام می‌شود و به این ترتیب به فضای فیزیکی یا عاطفی فرد قربانی آنهم از مسیر توهین، ایجاد وحشت، غافلگیر کردن یا بی‌احترامی، حمله می‌شود.»
نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان (UN Women) توصیه نامه‌ای در ۱۰ بند را در همین راستا منتشر کرده که در اولین بند آن آمده است: «به بازماندگان گوش دهید و آن‌ها را باور کنید»

خشونتِ مرتکب شونده، نه لباس فرد مورد خشونت

یادآوری این نکته مهم است که هنگامی که از وقوع یک خشونت جنسی صحبت می‌شود، هرگز موضوعاتی مانند متانت، لباس و تمایلات جنسیِ فرد قربانی در زمان وقوع حادثه مهم نیست؛ و باید فردی که خشونت مرتکب شده را «تنها دلیل وقوع حمله دانست» و او باید به تنهایی مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.

کمک بخواهید

گروههای حقوق بشری، عمدتا به قربانیان آزارهای خیابانی توصیه می‌کنند که هنگام وقوع چنین حوادثی، حتما از افرادی که در اطرافشان حضور دارند، کمک بخواهند و برای آن‌ها بگویند که در آن نزدیکی چه حادثه تلخی را تجربه کرده‌اند و مجرم را برایشان توصیف کنند. از آن‌ها بخواهند که در کنارشان بایستند تا زمانی که بتوانند کمک دریافت کنند.

اگر چنین اتفاقی در داخل سیستم حمل و نقل عمومی روی داد نیز بهتر است فرد قربانی از اطرافیان بخواهد به راننده اتوبوس یا تراموا، یا مسئولان مربوطه خبر دهند.
مستندسازی کنید
دیگر توصیه به قربانیان آزارهای خیابانی این است که اگر احساس امنیت می‌کنند، صحنه حادثه را ضبط کنند یا از فرد متخلف عکس بگیرند؛ یا از اطرافیانشان بخواهند آنچه را که اتفاق می‌افتد ضبط کنند.

خنده ممنوع است

آزارهای جنسی هرگز موضوعاتی خنده‌دار نیستند. شوخی درباره آزار جنسی باعث می‌شود که از مبارزات با خشونت‌های جنسی «مشروعیت‌زدایی» شود و در صورت نقض حقوق قربانیان، صحبت کردن برای آن‌ها سخت‌تر شود. طنزی که خشونت جنسی را عادی و توجیه می‌کند «قابل قبول نیست».

تماشاگر فعال باشید

در زمان وقوع چنین حوادثی در خیابان، مداخله به عنوان یک تماشاگر «فعال»، به فرد مهاجم این پیام را می‌دهد که رفتار او «غیرقابل قبول» است. همچنین ممکن است درنهایت مداخلۀ شما به کسی کمک کند که «ایمن» بماند.

هنگامی که یک آزار جنسی روی می‌دهد، ابتدا وضعیت را ارزیابی کنید تا دریابید که چه نوع کمکی می‌توانید ارائه دهید. حمایت خود را از قربانی این آزار «نشان دهید» و از او بپرسید که آیا به کمک نیاز دارد؟


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط