چهارشنبه 07 آذر 1403 - 22:05
برخورد قاطع قوه قضاییه با اخلالگران امنیت روانی جامعه
تسنیم/ قوه قضاییه با اقدامات مؤثر و قانونگذاری قاطع، در برابر تهدیدات امنیت روانی جامعه ناشی از فضای مجازی، پاسخی جدی خواهد داد.
امنیت روانی و عمومی یکی از ارکان اصلی جامعه سالم و پویاست، این امنیت نهتنها بهمعنای حفظ جان و مال مردم، بلکه به معنای تأمین احساس آرامش و اطمینان در زندگی روزمره آنان نیز است. قوه قضاییه بهعنوان یکی از نهادهای مسئول در تأمین این امنیت، نقش بسیار مهمی در این باره ایفا میکند. این گزارش به بررسی امنیت روانی و عمومی، تأثیرات فضای مجازی و اقداماتی که قوه قضاییه میتواند در این زمینه انجام دهد، میپردازد.
مفهوم امنیت روانی
امنیت روانی به وضعیت روانی افراد در جامعه اشاره دارد که تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قرار دارد. عواملی مانند ناپایداریهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و همچنین تعرض به حقوق فردی و اجتماعی میتواند به احساس ناامنی روانی منجر شود. این نوع ناامنی میتواند تأثیرات جدی بر کیفیت زندگی و رفتارهای اجتماعی افراد داشته باشد. همانطور که حجتالاسلام محمدجعفر منتظری؛ رییس دیوان عالی کشور، اشاره کرده است، امنیت عمومی و روانی مردم جزء وظایف قوه قضاییه است و باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
منتظری اخیراً گفته است: امنیت مردم در ابعاد مختلف و حوزههای مختلف بسیار مهم است و بخشی از این تأمین امنیت بهعهده قوه قضاییه است، زیرا نیروهای مسلح، سپاه، ارتش و نیروی انتظامی بهنوبه خود در این زمینه فعالیت میکنند و قوه قضاییه نیز سهم بسزایی در این امر دارد، زیرا به عنوان مثال اگر در یک شهر، اتفاقی رخ دهد که به امنیت عمومی و روانی مردم خدشه وارد کند وظیفه قوه قضاییه برخورد سریع و محکم در چارچوب قوانین با مجرمین است.
او همچنین گفته است: امنیت بهمعنای عام مدنظر ماست که به انواع امنیت مال، جان، ناموس و روان مردم منشعب میشود و امروز شاهد این امر هستیم که عدهای با قلم خود در فضای مجازی باعث اخلال در امنیت عمومی و روانی مردم میشوند و ما در دیوان عالی کشور وظیفه داریم پروندههای افراد مخل امنیت را با دقت و در اسرع وقت رسیدگی کنیم.
منتظری در تأکیدی چندباره اظهار کرده است: قوه قضاییه باید همراه با سایر صیانتکنندگان از امنیت به وظایف قانونی خودش عمل کند، هر پروندهای که مرتبط با اخلال در انواع امنیت کشور است نباید در نوبتهای معمولی قرار بگیرد و با اختیارات قانونی رییس دیوان خارج از نوبت رسیدگی شود و همچنین پروندههایی که جنبه اخلال در امنیت روانی مردم عزیز و جامعه را دارد نیز از این قاعده مثتثنی نیست.
نقش قوه قضاییه در تأمین امنیت روانی
قوه قضاییه به عنوان نهاد مسئول اجرای عدالت، باید به موضوع امنیت روانی جامعه توجه ویژهای داشته باشد. این نهاد میتواند با اقدامات زیر به تأمین امنیت روانی کمک کند:
برخورد با اخلالگران امنیت روانی ـ رییس دیوان عالی کشور تأکید دارد که افرادی که با قلم خود در فضای مجازی باعث اخلال در امنیت عمومی و روانی مردم میشوند، باید به سرعت شناسایی و با آنان برخورد قانونی صورت گیرد. این برخورد میتواند شامل مجازاتهای سنگین برای متخلفان باشد.
تدوین قوانین مناسب ـ لازم است که قوانین و مقرراتی وضع شود که بهطور خاص به جرایم علیه امنیت روانی اشاره داشته باشد. مسئولان عالی قضایی بهضرورت تدوین چنین قوانینی اشاره کرده و بر اهمیت برخورد قاطع با جرایم مرتبط با امنیت روانی تأکید کرده است.
آموزش و آگاهیبخشی ـ قوه قضاییه میتواند با برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی برای آگاهیبخشی به جامعه در خصوص حقوق خود و شیوههای قانونی برخورد با تهدیدات روانی، نقشی مؤثر ایفا کند. در این باره حجتالاسلام موحدی آزاد؛ دادستان کل کشور یادآور شده است: ضروری است که مردم در خصوص حقوق قانونی خود آگاه باشند تا بتوانند در برابر تهدیدات روانی مقاومت کنند.
تأثیر فضای مجازی بر امنیت روانی
فضای مجازی، به ویژه در سالهای اخیر، به یکی از ابزارهای اصلی ارتباطی تبدیل شده است. با این حال، این فضا با عواملی همچون انتشار کذب، آزارهای روانی و افزایش حس ناامنی، میتواند تأثیرات منفی زیادی بر امنیت روانی جامعه داشته باشد.
اظهارات مقامات قضایی نشان میدهد که اخبار جعلی و شایعات میتواند به سادگی در فضای مجازی منتشر شده و موجب ترس و اضطراب عمومی شود. این نوع اطلاعات غلط نهتنها احساس ناامنی را افزایش میدهد، بلکه میتواند به تشدید تنشهای اجتماعی منجر شود.
آزارهای روانی که افراد ممکن است در فضای مجازی تجربه کنند هم مورد اشاره رییس قوه قضاییه بوده و بر لزوم برخورد با این نوع جرایم تأکید شده است. این آزارها میتوانند به شکلهای مختلفی از جمله تهدید، هتک حرمت و توهین انجام شوند و به شدت بر روان افراد تأثیر بگذارند.
از طرفی فعالیتهای مجرمانه در فضای مجازی میتواند موجب افزایش حس ناامنی در افراد شود. کارشناسان حقوقی به لزوم رسیدگی سریع به این نوع پروندهها اشاره کرده و تأکید دارند که باید به این پروندهها خارج از نوبت رسیدگی شود تا به سرعت به مشکلات موجود پاسخ داده شود.
اقدامات قوه قضاییه در مقابله با تهدیدات امنیت روانی
قوه قضاییه باید برای مقابله با تهدیدات امنیت روانی، اقدامات مؤثر و قاطعی داشته باشد. این قوه میتواند با تشکیل تیمهای تخصصی در زمینه جرایم سایبری، به سرعت به تهدیدات امنیت روانی پاسخ دهد. این تیمها باید شامل کارشناسان فنی و قضایی باشند که توانایی شناسایی و بررسی پروندههای مربوط به فضای مجازی را دارند.
همچنین قوه قضاییه با همکاری با پلیس فتا و دیگر نهادهای مسئول میتواند به شناسایی و برخورد با مجرمان فضای مجازی کمک کند. این همکاری قطعاً میتواند به بهبود فرآیندهای قانونی کمک کند.
از سویی دیگر پروندههای مرتبط با اخلال در امنیت روانی باید به صورت خارج از نوبت و با دقت بررسی شوند. تسریع در روند رسیدگی به هر پروندهای که مرتبط با اخلال در امنیت کشور است، میتواند نتایج بازدارندهای بههمراه داشته باشد.
و در آخر اینکه؛ امنیت روانی و عمومی جامعه به عنوان یکی از اصول اساسی سلامت اجتماعی، نیازمند توجه و اقدامات جدی از سوی قوه قضاییه و دیگر نهادهای مسئول است. فضای مجازی به عنوان یک بستر ارتباطی جدید، میتواند هم تهدیدات و هم فرصتهایی را به همراه داشته باشد. قوه قضاییه باید با تدوین قوانین مناسب، برخورد قاطع با متخلفان و آموزش عمومی، به تامین و حفظ امنیت روانی جامعه کمک کند. با توجه به رشد روزافزون فناوری و تغییرات اجتماعی، به روزرسانی قوانین و رویکردها نیز امری ضروری است.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
علت اجرا نشدن برنامه پزشک خانواده از زبان معاون وزیر بهداشت؛ سازمان مدیریت محاکمه شود
-
افتتاح بیست هزار طرح محرومیتزدایی با حضور پزشکیان
-
گل دوم ستاره سرخ به اشتوتگارت توسط کرونیچ در دقیقه 31
-
گل اول ستاره سرخ به اشتوتگارت توسط سیلاس
-
عکس/ استقبال حماس از آتش بس در لبنان
-
اتمسفر فوق العاده رامون سانچز پیسخوآن ورزشگاه خانگی سویا در بازیهای اروپایی
-
شوخی رافینیا با پائو کوبارسی بعد از دریافت جایزه بهترین بازیکن بازی دیشب بارسا و برست
-
بخش نظامی در صدر هزینههای بودجه ۲۰۲۵ عربستان
-
معاون فرمانده ناتو: ایران، روسیه و چین، سلطه غرب را زیر سوال بردهاند
-
آتشبازی و سروصدای شبانه هواداران لیورپول، در نزدیکی هتل رئال مادرید
-
تصادف موتورسیکلت با خودرو در «دشتستان » یک کشته برجای گذاشت
-
ضربه بیرون پای حرفهای لوکا مودریچ در تمرینات رئال مادرید
-
گل اول اشتوتگارت به ستاره سرخ توسط دمیروویچ در دقیقه 5
-
حماس خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای توقف جنایات اشغالگران در شمال غزه شد
-
وقتی هم چاقی و هم تکنیک داری
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
فرشاد مؤمنی: ایران در اسارت بانکهای خصوصی قرار گرفته است
چهارشنبه 07 آذر 1403 - 21:42:07
واردات ۱.۶ میلیارد دلاری موبایل در ۸ ماه
چهارشنبه 07 آذر 1403 - 21:30:31
سلاحورزی: بازگشت ترامپ زنگ خطر جدی برای اقتصاد ایران است
چهارشنبه 07 آذر 1403 - 21:05:58
وزیر نفت: برای فروش نفت هم اپک هست هم اپک پلاس
چهارشنبه 07 آذر 1403 - 20:38:43
تخصیص ۵ هزار ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج شماره ۴۰
چهارشنبه 07 آذر 1403 - 20:17:03