سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 17:59

کد خبر 687153

دوشنبه 14 آبان 1403 - 14:45:00


خطر هریس برای ما کمتر از ترامپ است


عصر ایران/متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

 رحمان قهرمان‌پور کارشناس مسائل سیاسی در خصوص احتمال پیروزی هر کدام از نامزد‍های ریاست جمهوری ایالات متحده و تاثیر آن بر سیاست‌های جمهوری اسلامی گفت: پیش بینی نتیجه انتخابات آمریکا از دو طریق ممکن است؛ اولین مورد توجه به نظر سنجی‌های معتبر است و معیار دیگر کیفیت کمپین انتخاباتی.

در حال حاضر می‌توان گفت در نظر سنجی‌ها رقابت خیلی نزدیک است. در موضوع کیفیت کمپین انتخاباتی نیز شرایط تقریبا مشابه است با این تفاوت که کامالا هریس در این بخش بهتر از ترامپ عمل کرده است.

 وی ضمن تأکید بر برتری نامزد حزب دموکرات ایالات متحده در خصوص دلایل این برتری گفت: باید توجه داشت هریس قطعا رای منفی مقطعی کمتری دارد، یعنی افراد کمتری هستند که به طور قطع نظر بر رای منفی به هریس دارند. دلیل دوم نیز پرونده های قضایی متعدد ترامپ است؛ به نحوی که بسیاری از آرای مردد را علیه او منفی خواهد کرد چون برخی او را تهدیدی علیه دموکراسی می‌دانند. همچنین سومین دلیل نیز به انسجام بیشتر دموکرات‌ها در حمایت از کامالا هریس باز می‌گردد؛ یعنی دموکرات‌ها حمایت منسجم‌تری نسبت به حمایت جمهوری‌خواهان از ترامپ را نمایش می‌دهند.

قهرمان‌پور تصریح کرد: با توجه به شکافی که در بین جمهوری‌خواهان در حمایت از ترامپ وجود دارد، احتمال موفقیت هریس در انتخابات افزایش خواهد داشت؛ همچنین باید توجه داشت نامزد دموکرات‌ها در درانتخابات پیش رو بدون طی مراحل انتخابات درون حزبی و به صورت مستقیم نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده شده است. این به معنی آن است که که هریس در انتخابات اولیه و درون حزبی تخریب نشده  و نقاط منفی او در جریان گفت‌و‌شنود ها برجسته نشده و همچنین انرژی او هم در رقابت‌های درون حزبی تحلیل نرفته است. 

الکتورال کالج؛ تغییر دهنده بازی انتخابات
این کارشناس سیاسی با تاکید مجدد بر برتری کمپین نامزد حزب دموکرات گفت: باید توجه داشت  برتری کامالا هریس در کمپین‌های انتخاباتی و نظر سنجی‌ها به معنی پیروزی قطعی او نیست؛ چرا که رویه انتخاباتی ایالات متحده به صورت الکتورال کالج است و سرنوشت انتخابات بستگی به رای الکتورال ایالت‌های شناور به خصوص پنسیلوانیا دارد و با توجه به انتقاد ترامپ از وضعیت آرا در پنسیلوانیا می‌توان این برداشت را داشت که وی این ایالت را از دست رفته می‌داند و حزب دموکرات توانسته  برتری را در این ایالات به دست آورد.

  وی ادامه داد: به این اوصاف به این جمع بندی می رسیم که احتمال پیروزی هریس 55 درصد و ترامپ 45 درصد است؛ اما این به معنای پیروزی قطعی نامزد حزب دموکرات نیست بلکه ممکن است در روزهای آتی ترامپ بتواند شرایط را متحول کند.

پیامد های پیروزی هر نامزد انتخاباتی ایالات متحده برای ایران
قهرمان‌پور در خصوص پیامد های پیروزی ترامپ و یا هریس برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت: باید توجه داشت که با پیروزی کامالا هریس معجزه ای رخ نخواهد داد و مشکلات بین ایران و آمریکا حل و فصل نخواهد شد اما خطر هریس برای ما کمتر از ترامپ است. پیروزی ترامپ در انتخابات پیش رو موجب افزایش فشار تحریم ها بر ایران و افزایش حمایت ایالات متحده از رژیم صهیونیستی خواهد شد. اما در صورت پیروزی کامالا هریس انتظار می رود که شرایط مشابه دوران بایدن باشد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که کامالا هریس اعتقاد بیشتری به سیاست های چند جانبه گرایانه و استقرار دموکراسی در سیاست خارجی دارد به همین جهت تکیه وی بر صندلی ریاست جمهوری ایالات متحده در عرصه جهانی نتایج مطلوب تری را به همراه خواهد داشت. ترامپ سیاست را مسئله ای شخصی می بیند و بر اساس مشی 4 ساله گذشته خود فشار را بر ایران برای توافق بیشتر خواهد کرد و از ان جایی که جمهوری اسلامی نیز زیر بار این زور گویی نخواهد رفت انتظار افزایش تنش ها می رود.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: باید توجه داشت که ترامپ از لحاظ شخصیتی فردی است که شگفت انگیز بودن و عبور از خط قرمزها را برای خود یک مزیت می داند؛ به همین جهت هم دست به ترور شهید سردار سلیمانی زد و ممکن است مجددا نیز این نوع رفتار خود را تکرار کند.

مذاکراتی در کار نیست
قهرمان پور گفت: در صورت پیروزی کامالا هریس نباید به افزایش تعاملات ایران و ایالات متحده در چهارچوب مذاکرات رفع تحریم ها خوشبین بود چرا که شرایط منطقه تغییر کرده است و با پیروزی هر کدام از نامزد های انتخابات آمریکا، آن ها برای امتیاز گیری بیشتر از نبرد رژیم صهیونیستی با محور مقاومت تلاش خواهند کرد؛ چرا که سیاست بین الملل چیزی بجز استفاده از فرصت ها نیست. در هر صورت با پیروزی کامالا هریس شرایط به پیش از 7 اکتبر 2023 باز نخواهد گشت و معادلات حتی برای ما نیز به کلی متحول شده است.

وی ادامه داد: در شرایط جدید باید دید که برنامه هسته ای ایران چه تغییراتی خواهد داشت؛ چرا که طی چند روز زمزمه هایی از تغییر دکترین هسته ای ایران در صورت بروز تهدید خارجی به خصوص از سوی آقای خرازی به گوش می رسد. حالا باید دید که این صحبت ها موضوع رسمی جمهوری اسلامی ایران است و یا صرفا برای امتیاز گیری از طرف مقابل مطرح شده است. باید توجه داشت که در صورت تغییر در سیاست های هسته ای، می توان به این نتیجه رسید که مذاکرات با غرب برای ایران دیگر اهمیتی ندارد اما در صورتی که سیاست گذاران روند دیگر را در نظر داشته باشند ممکن است آمریکا نیز به پای مذاکرات آمده و توافق جامعی که جیک سالیوان از آن سخن می گفت محقق شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط