پنج‌شنبه 27 دی 1403 - 19:44

کد خبر 688757

سه‌شنبه 15 آبان 1403 - 10:44:00


۷ پرتاب ماهواره تا پایان سال در دستور کار سازمان فضایی/ساخت کپسول اعزام انسان به فضا از سوی بخش خصوصی


ایسنا/ رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ بین ۵ تا ۷ پرتاب داخلی و بین‌المللی داریم که تعدادی از آنها با استفاده از پرتابگرهای "سیمرغ" و "قائم" انجام خواهند شد.

دکتر حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران بعد از پرتاب ماهواره‌های کوثر و هدهد در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران با بیان اینکه آرزوی همه ما و محققان و صنعتگران، داشتن کشوری پیشرفته در همه عرصه‌ها، از جمله صنعت فضایی است، گفت:  صنعت فضایی ایران بدون حضور و اثرگذاری بخش خصوصی اساساً امکان دستیابی به اهداف خود را ندارد.

سالاریه با بیان اینکه سازمان فضایی ایران همواره آرزوی واگذاری سکان این صنعت به بخش خصوصی را داشته است، گفت: بخش خصوصی با ورود به این عرصه در یک فضای رقابتی و با در نظر گرفتن بازار می‌تواند پیشرفت‌های چشمگیری را رقم بزند. بسیاری از محققان ما در شرکت‌های دانش‌بنیان از دل دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بیرون آمده‌اند، اما نگاه دولتی نمی‌تواند سرعت، بازدهی و اقتصادی بودن را به طور کامل در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: ما از سمت دولت وظیفه داریم از بخش خصوصی حمایت کنیم و این انگیزه را به سرمایه‌گذارها و جامعه نخبگان تزریق کنیم تا در این عرصه ریسک‌پذیر باشند. اگر صنعت فضایی نگاه اقتصادی نداشته باشد، موفق نخواهد شد و این واقعیت در تمامی صنایع صادق است. دولت باید به کاهش ریسک برای بخش خصوصی کمک کند و این بخش نیز با رقابت در صنعت، خود را به بازارهای جهانی نزدیک خواهد کرد.

سالاریه ضمن اشاره به گام‌های برداشته شده از سال ۱۳۹۸ تاکنون، از پرتاب ماهواره‌های "کوثر" و "هدهد" خبر داد و افزود: امروز به جایی رسیده‌ایم که این تلاش‌ها به ثمر نشسته و ما خریدار خدمات و گیرنده محصولات از بخش خصوصی هستیم. پروژه‌های پرریسک به بخش خصوصی واگذار خواهند شد، زیرا رشد صنعت فضایی بدون حضور این بخش ممکن نیست.

به گفته رئیس سازمان فضایی، در سال ۱۴۰۳، تعداد ۷ پرتاب داخلی و بین‌المللی داریم که تعدادی از آنها با استفاده از پرتابگرهای "سیمرغ" و "قائم" انجام خواهند شد.

وی همچنین یادآور شد: پرتاب نخست سال ۱۴۰۳ در شهریورماه با پرتاب ماهواره "چمران" صورت گرفته که گزارش موفقیت آن روی سایت سازمان فضایی ایران منتشر شده است.

سالاریه از پایگاه فضایی چابهار به عنوان مرکز اصلی پرتاب‌های ایران در آینده نام برد و خاطرنشان کرد: مدار خورشیدآهنگ برای ماهواره‌های سنجشی از جمله ماهواره‌های «کوثر» و «پارس ۱»، اهمیت ویژه‌ای دارد و این مأموریت‌ها از طریق این پایگاه قابل اجرا هستند.

وی در ادامه به مناقصه‌ها و پروژه‌های جدید سازمان فضایی اشاره کرد و گفت: پروژه ماهواره «پژوهش ۱»، «پژوهش ۲» و «پژوهش ۴» تا ماه‌های آینده تکمیل و پرتاب خواهند شد و مناقصه‌های آنها انجام شده و یا در حال انجام است.

سالاریه در پایان یادآور شد: اعزام انسان به فضا و مطالعات فضایی بخشی از سند راهبردی فضایی ایران است که با حمایت بخش خصوصی و توان داخلی به تحقق این اهداف نزدیک‌تر خواهیم شد. قراردادهای متعددی برای طراحی و ساخت کپسول‌های ۵۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرمی برای اعزام انسان به فضا منعقد شده است که قرارداد ۱۵۰۰ کیلوگرم آن بسته شده و قرارداد کپسول ۵۰۰ کیلوگرم در حال بسته شدن است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط