سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 08:13

کد خبر 689642

چهارشنبه 16 آبان 1403 - 13:25:00


دیپلماسی ظریف «هریس»


دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

موسسه خاورمیانه سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ و هریس نامزدهای انتخابات آمریکا را بررسی کرده است. این گزارش بر دو موضوع اصلی متمرکز است که احتمالا بر دستور کار منطقه‌ای دولت بعدی ایالات متحده تسلط پیدا می‌کند؛ دو مساله ایران و مناقشه اسرائیل و فلسطین.
 
هفته‌های پایانی مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا در سال2024 عمدتا بر مسائل داخلی کشور متمرکز بود و کامالا هریس و دونالد ترام‍پ به جای سیاست خارجی، بر نگرانی‌های اجتماعی و اقتصادی تاکید کردند. تبلیغات تلویزیونی و صحبت‌های نامزدها در ایالات چرخشی‌(ایالت‌هایی که برای کسب 270رای ضروری در سیستم الکترال کالج آمریکا مهم هستند)، بر دموکراسی، مهاجرت، سقط جنین و تورم آمریکا متمرکز شده‌اند. به گزارش موسسه خاورمیانه، با توجه به بزرگی تاریخی  رویدادهایی که در این زمان خاص در منطقه رخ می‌دهد، ممکن است تعجب‌آور به نظر برسد که خاورمیانه نقش مهمی در انتخاب‌های اصلی سیاسی آمریکا در این انتخابات ایفا نمی‌کند. خاورمیانه در چند ماه گذشته و نه فقط در ماه اکتبر شاهد مجموعه‌ای از شگفتی‌ها بوده است. این شگفتی‌ها موارد زیر را شامل می‌شود؛ حملات اسرائیل که منجر به جان باختن رهبران ارشد حماس و حزب‌الله شد. حملات روزانه به اسرائیل در یک جنگ فرسایشی چند جبهه‌ای، کشته شدن گروگان‌های حماس در غزه و حملات شدید حوثی‌های یمن علیه کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ.

دور جدید حملات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران در آخر هفته گذشته می‌‌تواند به «غافل‌گیری‌های اکتبر» اضافه شود؛ این رویدادهای خبری غیرمنتظره در اواخر مبارزات انتخاباتی می‌تواند وضعیت رقابت‌های انتخاباتی را در روزهای قبل از روز انتخابات ۵نوامبر تغییر دهد. با این حال، دو نامزد اصلی ریاست‌جمهوری، خاورمیانه را آن‌طور که برخی در منطقه انتظار داشتند یا گروه‌های مختلف مدافع در آمریکا امیدوار بودند، در اولویت قرار نداده‌اند. دلیل اصلی این امر این است که تاکنون قیمت نفت و گاز طبیعی نسبتا ثابت مانده و هیچ حمله تروریستی بزرگی علیه کشور آمریکا یا نیروهای مستقر در منطقه صورت نگرفته است.

موسسه خاورمیانه مواضع هر دو نامزد اصلی را طی سه ماه گذشته پیگیری کرده است. این ارزیابی سیاستی اظهارات و مواضع مطرح‌شده توسط معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس، نامزد دموکرات برای ریاست‌جمهوری و رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه و همچنین تیم والز‌(‌کاندیدای معاون اولی کامالا هریس) و جی.دی ونس (کاندیدای معاون اولی دونالد ترامپ) را بررسی کرده است. کانون توجهات در چند هفته گذشته بیشتر بر دو موضوع اصلی متمرکز است که احتمالا بر دستور کار منطقه‌ای دولت بعدی ایالات متحده تسلط پیدا می‌کند: دو مساله ایران و امور اسرائیل و فلسطین.

مساله ایران؛ هریس- والز: پنج موضع و بیانیه کلیدی

1- نام بردن از ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین دشمن آمریکا
وقتی از هریس پرسیده شد که به نظر او «بزرگ‌ترین دشمن» ایالات متحده کدام کشور خارجی است، او گفت: «فکر می‌کنم یک مورد آشکار در ذهن وجود دارد که ایران است.»

2- دفاع در برابر اقدامات ایران
هریس در اول اکتبر به رئیس‌جمهور جو بایدن و تیم امنیت ملی در اتاق وضعیت کاخ سفید پیوست تا حمله ایران به اسرائیل را زیر نظر بگیرد؛ همان روزی که بایدن به ناوشکن‌های نیروی دریایی آمریکا دستور داد به تلاش‌های نیروهای نظامی اسرائیل برای رهگیری موشک‌ها بپیوندند. هریس در سخنرانی کاخ سفید، حمله موشکی ایران به اسرائیل را محکوم کرد و آن را «بی‌پروا و گستاخانه» توصیف کرد. وی همچنین ادعا کرد: «من به وضوح می‌گویم ایران یک نیروی بی‌ثبات‌کننده و خطرناک در خاورمیانه است و حمله امروز به اسرائیل تنها این واقعیت را بیشتر نشان می‌دهد.» هریس اظهار کرد که او «کاملا از ارتش ایالات متحده برای سرنگونی موشک‌های ایران که اسرائیل را هدف قرار می‌دهند، حمایت می‌کند.» وی در پایان دوباره ادعا کرد که ایران تهدیدی برای پرسنل آمریکایی، منافع آمریکا و جان بی‌گناهان است و دولت با متحدان و شرکای خود برای برهم زدن آنچه به‌عنوان رفتار تهاجمی ایران و پاسخ‌گویی آنها نام برد، همکاری خواهد کرد.

3- جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته‌ای
هریس موضع دولت بایدن مبنی بر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را تکرار و در اوایل اکتبر اعلام کرد که «همه گزینه‌ها روی میز است» اما او گفت که گزینه ترجیحی او دیپلماسی است. تیم والز، معاون او، رهبری «بی‌ثبات» دولت ترامپ را به‌دلیل آنچه نزدیک‌تر شدن ایران به سلاح هسته‌ای خواند، مقصر دانست. هریس در مصاحبه ای با برت بایر از فاکس نیوز، دولت ترامپ را به‌دلیل خروج از توافق هسته‌ای2015  ایران  و آمریکا در سال 2018 مقصر دانست؛ توافقی که به زعم آنها ایران را تحت کنترل قرار می‌داد.» هریس طی یک مصاحبه با «60دقیقه» CBS در 7اکتبر اظهار کرد که اطمینان از اینکه «ایران هرگز به توانایی تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای دست نمی‌یابد» یکی از بالاترین اولویت‌های او است. هنگامی که از او پرسیده شد که آیا در صورت وجود مدرکی که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای است، دست به اقدام نظامی می‌زند یا خیر، به‌صورت مبهم گفت در حال حاضر درباره فرضیات صحبت نمی‌کند.

4- حمایت از حمله نظامی اسرائیل به لبنان
هریس در بیانیه‌ای با اشاره به شهادت سیدحسن نصرالله در 28سپتامبر اعلام کرد که رهبر حزب‌الله، یکی از شرکای نزدیک ایران بود. وی همچنین تاکید کرد که دیپلماسی «بهترین مسیر رو به جلو» برای ایجاد ثبات منطقه‌ای و محافظت از غیرنظامیان است.

5- حمایت از تلاش‌ها برای کمک به لبنان
هریس بر تصمیم دولت مبنی بر ارسال 157میلیون دلار کمک اضافی برای «نیازهای ضروری» در لبنان تاکید کرد؛ درحالی‌که گفت این مبلغ در مجموع 385میلیون دلار کمک ایالات متحده به لبنان در سال گذشته است. او «نگرانی» خود را برای «امنیت و رفاه غیرنظامیانی که در لبنان رنج می‌برند» ابراز و تاکید کرد که «به کار خود برای کمک به رفع نیازهای همه غیرنظامیان در آنجا ادامه خواهد داد.» لبنان یک صحنه کلیدی در رقابت منطقه‌ای برای نفوذ است که ایران را نیز دربرگرفته است.

مساله ایران؛ ترامپ- ونس: پنج موضع و بیانیه کلیدی


1- این استدلال که حملات ایران علیه اسرائیل تحت نظارت او اتفاق نمی‌افتاد
روایت ثابتی که ترامپ ارائه کرده، این است که جهان امروز آشفته‌تر از زمانی است که او در قدرت بود و او حملات ایران به اسرائیل را به‌عنوان یکی از چندین نمونه ذکر می‌کند. ترامپ در بیانیه‌ای که پس از حمله ایران به اسرائیل در اکانت Truth Social خود منتشر کرد، اعلام کرد که «جهان در آتش است و از کنترل خارج می‌شود» و در دولت او، «ایران کاملا تحت کنترل بود و از انجام معامله ناامید بودند.» در همان پست، او ادعا کرد که ایران می‌خواهد کامالا هریس رئیس‌جمهور شود؛ زیرا «تا زمانی که او در قدرت است، آنها می‌توانند از آمریکا سوءاستفاده کنند.» ترامپ تاکید کرد: «این جنگ کاملا قابل پیشگیری بود و هرگز نباید اتفاق می‌افتاد. اگر من رئیس‌جمهور بودم، این اتفاق نمی‌افتاد.»

2- انتقاد از سیاست بایدن-هریس در قبال ایران
هم ترامپ و هم ونس استدلال کرده‌اند که ایران امروز پول نقد بیشتری نسبت به زمان اعمال رویکرد سیاست «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران در سال‌های 2021-2018 دارد. ترامپ در مصاحبه‌ای با «فاکس‌اند فرندز» در 18اکتبر تکرار کرد که در دوران ریاست‌جمهوری او «هیچ‌کس از ایران نفت نمی‌خرید، آنها می‌خواستند معامله کنند. اکنون آنها 300میلیارد دلار پول نقد دارند.» ونس در پاسخ به اینکه آیا از حمله پیشگیرانه اسرائیل به ایران حمایت می‌کند یا با آن مخالف است، اظهار کرد که دونالد ترامپ «با ایجاد بازدارندگی موثر، ثبات را در جهان به ارمغان آورد.» علاوه بر این، او اعلام کرد که تحت «دولت کامالا هریس»، ایران بیش از 100میلیارد دلار دارایی مسدودنشده دریافت کرده است.» ونس بار دیگر بر مفهوم ترامپ مبنی بر «صلح از طریق قدرت» تاکید کرد و اینکه چگونه این امر باعث شد که کشورها برای ثبات و صلح به ایالات متحده روی بیاورند؛ درحالی‌که دیگران «خارج از خط هستند.»

3- جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته‌ای
ترامپ نیز مانند هریس گفته است که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی در شهر نیویورک در 26سپتامبر گفت که ایران «با ما توافق می‌کرد» و «تنها چیز این است که آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

4- معامله با ایران
ترامپ بارها اعلام کرده است که می‌تواند در مدت زمان کوتاهی با ایران به توافق برسد و حتی ممکن است ایران را به توافق‌نامه آبراهام با اسرائیل وارد کند، بدون اینکه جزئیاتی درباره نحوه انجام این کار ارائه کند. ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا در صورت انتخاب مجدد برای توافق با ایران دوباره مذاکره خواهد کرد، گفت: «مطمئنا، این کار را انجام می‌‌‌دهم» و «ما باید توافق کنیم زیرا عواقب آن غیرقابل اجتناب است». در 19 سپتامبر، ترامپ در حالی که در شورای اسرائیلی-آمریکایی صحبت می‌کرد، اظهار کرد که «حتی ممکن بود ایران توافق‌نامه ابراهیم را امضا کند». در جریان مصاحبه ترامپ با العربیه در 20 اکتبر، او گفت که برای ایران و مردم آن «احترام» قائل است و تاکید کرد که آنها «بسیار باهوش»، «مذاکره‌کنندگان بزرگ» و «تجار بزرگ» هستند. او اعلام کرد که «به عنوان یک کشور، [او] می‌‌‌خواهد که این کشور عالی عمل کند».

5- برجسته کردن تهدید ایران
سازمان‌های اطلاعاتی و مجری قانون آمریکا به ترامپ درباره توطئه‌‌‌های ادعایی ایران علیه جانش هشدار دادند و ترامپ از این اطلاعات برای صحبت درباره پیامدهای احتمالی رویکرد ایران در انتقام‌‌‌جویی آمریکا استفاده کرد. ترامپ در حالی که در مورد دو سوءقصد اخیر علیه خود گفت‌وگو کرد، فقدان مدارک برای اثبات دخالت ایران را تایید کرد. در 25 سپتامبر، ترامپ در پستی در X نوشت: «تهدیدهای بزرگ علیه جان من توسط ایران صورت می‌گیرد؛ درحالی‌که کل ارتش ایالات متحده در حال تماشا و منتظر است. ایران قبلا اقداماتی انجام داده بود که نتیجه نداد، اما آنها دوباره تلاش خواهند کرد.»

ترامپ و هریس هر دو خواستار پایان دادن به جنگ غزه شده‌اند. هریس بیشتر بر آتش‌‌‌بس و توافق آزادسازی گروگان‌‌‌ها تمرکز کرده است که دولت بایدن در چند ماه گذشته به دنبال پیشبرد آن بوده است، در حالی که پیام اصلی ترامپ بر اطمینان از دستیابی اسرائیل به «پیروزی» تمرکز کرده است، بدون اینکه جزئیات زیادی ارائه دهد. هر دو نامزد از تلاش‌‌‌ها برای پیشبرد عادی‌‌‌سازی و یکپارچگی منطقه‌‌‌ای مانند توافق پیشنهادی عادی‌‌‌سازی اسرائیل و عربستان حمایت می‌کنند.

امور اسرائیل و فلسطین؛ هریس -والز: پنج موضع و بیانیه کلیدی


1- درخواست برای آتش‌بس و معامله‌گروگان‌ها
در راستای رویکرد دولت بایدن، هریس و والز توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را محور اصلی پیام خود در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین قرار داده‌اند. هریس در بیانیه‌ای در کاخ سفید به مناسبت سالگرد 7 اکتبر اظهار کرد که این «مرگبارترین روز برای یهودیان از زمان هولوکاست» بوده است. او در عین حال به حمایت «تزلزل‌ناپذیر» خود از امنیت اسرائیل متعهد شد. هریس همچنین  اظهار کردکه در حال از دست دادن زمان برای آتش‌بس و گروگان‌گیری هستیم و او »همیشه» برای فلسطینی‌ها مبارزه خواهد کرد. طی یک رویداد مجازی در 3 اکتبر والز گفت که «این جنگ باید پایان یابد و اکنون باید پایان یابد.» در سالگرد 7 اکتبر، والز در X پست کرد که به بایدن، هریس و همه آمریکایی‌‌‌ها می‌‌‌پیوندد تا به امنیت اسرائیل و جامعه یهودیان آمریکا متعهد شود. وی افزود: زمان یک معامله‌ گروگان‌‌‌گیری و آتش‌‌‌بس است که تضمین می‌کند اسرائیل امن است، همه گروگان‌‌‌ها آزاد می‌‌‌شوند، رنج غزه پایان می‌‌‌یابد و مردم فلسطین می‌توانند به حق خود برای کرامت، آزادی و تعیین سرنوشت خود پی ببرند.

2- ابراز همدردی با فلسطینی‌ها و درخواست کمک‌های بشردوستانه به غزه
برخلاف ترامپ و ونس، هریس و والز هر دو به مشکلات مردم فلسطین توجه کرده و خواستار افزایش کمک‌‌‌ها شده‌‌‌اند. هریس در حساب رسمی در X در 13 اکتبر نوشت: «اسرائیل باید فورا برای تسهیل جریان کمک به نیازمندان اقدامات بیشتری انجام دهد. غیرنظامیان باید محافظت شوند و باید به غذا، آب و دارو دسترسی داشته باشند. قوانین بین‌المللی بشردوستانه باید رعایت شود.» در بیانیه‌‌‌های رسمی، هریس اغلب این موضوع را تکرار می‌کند که برای فلسطینی‌‌‌ها می‌‌‌جنگد تا «حق خود را برای کرامت، امنیت، آزادی و تعیین سرنوشت خود محقق کنند». هریس نگرانی جدی خود را در مورد وضعیت انسانی وخیم در آنجا، با بیش از 2 میلیون نفر با سطوح بالای ناامنی غذایی و نیم میلیون نفر با سطوح فاجعه‌بار ناامنی غذایی حاد به نخست‌وزیر اسرائیل در جریان دیدار آنها در ژوئیه گذشته به وضوح بیان کرده است. اخیرا، در یک رویداد در پنسیلوانیا در 23 اکتبر، هریس مدعی شد که ترور یحیی سنوار رهبر حماس فرصتی برای «پایان دادن به جنگ» فراهم می‌کند. «برای کمک به مردم فلسطین و راه‌حل دو‌دولتی کار کنیم، جایی که اسرائیل و فلسطینی‌ها – به میزان مساوی – از امنیت برخوردار باشند، جایی که مردم فلسطین از عزت، عزت نفس و امنیت که به درستی سزاوار آن هستند، برخوردار باشند.»

3- تاکید بر همکاری نزدیک آمریکا و اسرائیل
هریس از ترور سنوار رهبر حماس تمجید و بر همکاری نزدیک بین دو بازیگر که به ایجاد آن لحظه کمک کرد، تاکید کرد. طی سخنانی در 17 اکتبر، هریس اظهار کرد که ایالات متحده، اسرائیل و جهان وضعیت بهتری دارند و از عملیات ویژه و اطلاعات آمریکا به دلیل «همکاری نزدیک» با آنها قدردانی کرد. پس از ترور سنوار، هریس اعلام کرد که «پیشرفت روشنی به سوی [هدف]» یعنی از بین بردن تهدیدی که حماس برای اسرائیل ایجاد می‌کند، وجود دارد و اعلام کرد که «حماس تضعیف شده است.» وی تاکید کرد که ترور سنوار فرصتی به ما می‌دهد تا در نهایت به جنگ در غزه پایان دهیم.

4-تاکید بر پیوند قوی بین ایالات متحده و اسرائیل
هریس و والز با تاکید مجدد بر رابطه نزدیک آمریکا با اسرائیلی‌ها از نخست‌وزیر کنونی اسرائیل فاصله گرفتند.

5- همسویی با رویکرد دولت بایدن در قبال خاورمیانه
جای تعجب نیست که هریس و معاون او هیچ اختلاف‌نظر عمده‌ای با دولت بایدن در مورد رویکرد خاورمیانه‌ای‌اش ارائه نکردند. در 15 اکتبر، در مصاحبه‌ای در 7 News Detroit، از والز پرسیده شد که برای پایان دادن به خشونت در خاورمیانه چه کاری متفاوت از دولت فعلی بایدن انجام می‌دهد. والز با «غیرقابل قبول است» پاسخ داد و خاطرنشان کرد که رویکردی متفاوت به این موضوع از «سبک رهبری» جدیدی که هریس نشان داده است، ناشی می‌شود. وی ادامه داد: لازم است با ارزش‌‌‌های خود پیشروی کنیم، متحدان خود را رها نکنیم و دیکتاتورها را نوازش نکنیم.

امور اسرائیل و فلسطین؛ ترامپ - ونس: پنج موضع و بیانیه کلیدی


1- ابراز حمایت قوی
ترامپ مرتبا خود را «بهترین دوست» اسرائیل معرفی می‌کند. در جریان سخنرانی ترامپ در شورای اسرائیلی-آمریکایی در واشنگتن در 19 سپتامبر، او اظهار کرد: «ما اسرائیل را دوباره بزرگ خواهیم کرد» و تاکید کرد که با رای یهودیان آمریکایی، او «مدافع» و «محافظ» آنها خواهد بود و «بهترین دوست یهودی آمریکایی که تا به حال در کاخ سفید داشته‌اند». وی خاطرنشان کرد که این انتخابات آمریکا «مهم‌ترین انتخابات» است و اسرائیل در «مشکلات بزرگی» است و در صورت عدم‌پیروزی وی «از روی زمین محو خواهد شد». در همان رویداد، ترامپ همچنین به نظر می‌رسد که تا حدودی یهودیان آمریکایی را در صورت شکست احتمالی انتخابات مقصر خواهد دانست. ترامپ با بیان اینکه حمله 7 اکتبر «یکی از تاریک‌ترین ساعات در تمام تاریخ بشریت» بود، توضیح داد که این «حمله به خود بشریت» بود. وی بار دیگر تاکید کرد که پیوند آمریکا و اسرائیل «قوی و پایدار» است اما در صورت پیروزی در انتخابات «قوی‌تر و نزدیک‌تر از همیشه خواهد بود». ترامپ گفت: «ما باید از طریق «رهبری تزلزل‌ناپذیر آمریکا و قدرت بی‌چون و چرای آمریکا» که به «طلوع خاورمیانه جدید و هماهنگ‌‌‌تر» اجازه ظهور می‌دهد، این لغزش خطرناک به سمت درگیری، نفرت و ویرانی را متوقف کنیم. وی همچنین تاکید کرد که «اگر ایالات متحده نباشد، این اتفاق نخواهد افتاد.»

2- حمایت از حق دفاع از خود اسرائیل
ترامپ در مورد دادن هر چیزی که اسرائیل برای دفاع از خود نیاز دارد و اجازه دادن به اسرائیل برای اینکه «کار را تمام کند» صحبت کرده است. ترامپ در تماس تلفنی با نتانیاهو در اوایل ماه جاری گفته است که اسرائیل باید آنچه را که باید برای محافظت از خود انجام دهد، انجام دهد. در جریان مراسم یادبود 7 اکتبر در فلوریدا، ترامپ قول داد که از حق اسرائیل برای پیروزی در جنگ خود با تروریسم حمایت خواهد کرد» و افزود که «این رژیم باید سریعا پیروز شود، مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد، باید سریع پیش برود.»

این بازتاب اظهارات قبلی ترامپ بود که اسرائیل باید جنگ علیه حماس را در غزه به پایان برساند. ترامپ در اوایل سال‌جاری گفت: «باید آن را به پایان برسانید و باید به حالت عادی بازگردید.‌» ونس در سخنرانی خود در راهپیمایی «با اسرائیل بایستید» در 7 اکتبر گفت: «از آنجا که ما بیش از هر چیز خواهان صلح هستیم و از آنجا که می‌‌‌خواهیم از تبدیل شدن آن به یک درگیری منطقه‌‌‌ای گسترده‌‌‌تر جلوگیری کنیم، از حق موجودیت اسرائیل حمایت می‌‌‌کنیم. از حق اسرائیل برای دفاع از خود و انجام هر کاری که برای پایان دادن به جنگ لازم است حمایت کنید.» او بعدا افزود: «ما می‌‌‌خواهیم به اسرائیل حق و توانایی بدهیم تا کاری را که حماس آغاز کرده است، به پایان برساند. اسرائیل این را شروع نکرد، حماس شروع کرد، اما اسرائیل آن را تمام خواهد کرد.»

3- رویکرد بایدن- هریس جنگ را طولانی کرده
هم ترامپ و هم ونس مرتبا از رویکرد بایدن- هریس در جنگ اسرائیل و حماس انتقاد می‌کردند و آن را ضعیف و متزلزل می‌دانستند. ونس در مصاحبه‌ای در برنامه «فاکس و دوستان» در 7 اکتبر استدلال کرد که اقدامات متزلزل دولت فعلی، هم فلسطینی‌ها و هم اسرائیلی‌ها را «بی‌جهت» کشته است و مانع از دستیابی به صلح پایدار در منطقه شده است. ونس خواستار رهبری «قوی‌‌‌تر و باهوش‌‌‌تر» آمریکا شد و استدلال کرد که هریس «سیاست‌‌‌هایی را دنبال می‌کند که جنگ را طولانی‌‌‌تر می‌کند» در حالی که «در خط مقدم تهدید به خنجر زدن به متحدان ما از پشت» قرار دارد.

ترامپ در اواسط اوت در کنفرانس مطبوعاتی از هریس و دولت بایدن به دلیل درخواست مکرر برای آتش‌بس انتقاد کرد. هریس از ابتدا تلاش کرده است دست اسرائیل را از پشت ببندد و خواستار آتش‌‌‌بس فوری  است و همیشه خواستار آتش‌‌‌بس بوده است که به گفته ترامپ، تنها به حماس فرصت می‌دهد تا دوباره سازماندهی شود.

4- حمایت از حمله اسرائیل در ترور رهبر حماس
ترامپ و ونس هر دو از ترور یحیی سنوار رهبر حماس توسط اسرائیل حمایت کردند. وقتی از ترامپ در مورد واکنشش به ترور سنوار و اینکه آیا صلح در خاورمیانه را آسان‌‌‌تر یا دشوارتر می‌کند، سوال شد. او ادعا کرد: «فکر می‌‌‌کنم این کار را آسان‌‌‌تر می‌کند.» ترامپ با بیان اینکه نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل «کارش را خوب انجام می‌دهد»، ادامه داد: بایدن «سعی می‌کند [نتانیاهو] را عقب نگه دارد و احتمالا باید برعکس این کار را انجام دهد» و «خوشحال است که بی‌بی تصمیم گرفت همان کاری را انجام دهد، که باید انجام می‌داد».

5- تبلیغ دستاورد خود در پیمان ابراهیم
ترامپ استدلال می‌کند که توافق 2020 که روابط بین اسرائیل از یکسو و امارات متحده عربی، بحرین و مراکش را از سوی دیگر عادی کرد، به زودی گسترش خواهد یافت. ترامپ در مصاحبه‌ای با العربیه در 20 اکتبر تاکید کرد که «واقعا مطمئن است» که صلح «واقعی» و «پایدار» به زودی اتفاق خواهد افتاد، در حالی که تکرار کرد که اگر او رئیس‌جمهور بود، جنگ اسرائیل و حماس آغاز نمی‌شد. او همچنین اظهار کرد که دربرگیری همه در توافق‌نامه ابراهیم در اولویت دوره بعدی او خواهد بود.

نتیجه‌گیری: تاثیر احتمالی بر انتخابات و سیاست ایالات متحده در بلندمدت
این ارزیابی از مواضع سیاست خاورمیانه که توسط دو نامزد پیشرو ریاست‌جمهوری در هفته‌های پایانی مبارزات انتخاباتی 2024 مطرح شد، بر دو موضوع کلیدی حاکم بر چشم‌انداز خاورمیانه متمرکز شده است: امور اسرائیل و فلسطین و ایران. اینکه آیا این مسائل در شکل‌‌‌دهی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اهمیت خواهند داشت یا خیر، باید دید. نگرانی‌های اصلی در این چرخه انتخاباتی به خانه نزدیک‌تر است. خاورمیانه هنوز هم می‌تواند از راه‌‌‌های بزرگی بر انتخابات تاثیر بگذارد - یک جنگ منطقه‌‌‌ای گسترده‌‌‌تر که قیمت نفت و گاز را افزایش می‌دهد، رویدادی که شامل نیروهای آمریکایی یا گروگان‌‌‌ها می‌شود که کانون توجه را تغییر می‌دهد، یا حمله به کشور یا علیه آمریکایی‌‌‌ها در منطقه - همه اینها وجود دارند که می‌تواند در انتخاباتی که حاشیه‌‌‌ها بسیار کم است، تعادل را به شیوه‌‌‌های غیرقابل پیش‌بینی تغییر دهد.

علاوه بر این، حوزه‌‌‌های انتخابیه بسیار پر‌سر و صدا و سازمان‌‌‌یافته در داخل آمریکا که ارتباط نزدیکی با رویدادهای اسرائیل، فلسطین، لبنان و ایران دارند، ممکن است رای را در ایالت‌‌‌های نوسانی کلیدی مانند میشیگان و پنسیلوانیا تحت‌تاثیر قرار دهند. صداهای مختلف - طرفدار فلسطین، طرفدار اسرائیل - این توانایی را دارند که بر نتایج سیستم کالج انتخاباتی آمریکا تاثیر بگذارند که پیش‌بینی آن دشوار است. آمریکا همچنان یک کشور عمیقا تقسیم‌شده در امتداد خطوط سیاسی و ایدئولوژیک است و دشمنان و رقبای آن فعالانه در تلاش هستند تا این اختلافات را دامن بزنند تا فلج بیشتر سیاستی که قبلا در سال‌های اخیر تجربه شده بود، دوباره ایجاد شود. هنوز مشخص نیست چه کسی برنده ریاست جمهوری‌ خواهد شد و کدام حزب اکثریت کرسی‌های مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را به دست خواهد آورد - اما یک نتیجه که کاملا محتمل به نظر می‌رسد این است که دولت فدرال آمریکا به شدت در شکاف باقی خواهد ماند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط