دوشنبه 24 دی 1403 - 09:54

کد خبر 690409

چهارشنبه 16 آبان 1403 - 16:15:00


از خرید رفتن با بچه‌ها فرار نکنید!


تبیان/ خرید رفتن با کودکان برای بسیاری از والدین ناخوشایند است به طوریکه هر طور شده از همراه کردن بچه‌ها با خودشان، خصوصا در خریدهای فروشگاهی اجتناب می‌کنند. البته که شیطنت‌های غیر قابل کنترل و انرژی بیش از حد بعضی بچه‌ها، والدین را ناچار به همراه نکردن آن‌ها می‌کند اما برخی والدین حتی اگر فرزند کم دردسری هم داشته باشند، ترجیح می‌دهند تنها و بدون دغدغه مراقبت، به خرید کردن بپردازند. این در حالی است که محروم کردن کودک از حضور در فروشگاه یعنی دریغ کردن هزاران تجربه جدید از او که تاثیر بسزایی در درک مسائل گوناگون خواهد داشت. چنین تجربه‌ای اگر همراه با آگاهی و گفتگو باشد، در تقویت هوش مالی بچه‌ها نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.


اما اساسا با حضور بچه‌ها در محیط‌های فروشگاهی، چه‌ تجربه‌های آموزنده‌ای در انتظار آن‌ها است یا اصلا چطور می‌توان حضور آن‌ها را به تجربه‌ای خوشایند تبدیل کرد؟


خرید با پول‌های قلک و پول تو جیبی
اجازه دهید فرزندتان با کمی از پول‌هایی که پس‌انداز کرده، خوراکی مورد علاقه‌اش را بخرد و خودش با صندوق‌دار حساب کند. این کار در درک کودک شما از ارزش پول کمک می‌کند و متوجه می‌شود که محدودیت دارد.

گفتگو و تقویت مهارت ارتباطی
حین چرخ زدن در محیط فروشگاه درباره رنگ‌ها، مواد مورد نیاز یک غذا یا یک نوع کیک، مواردی که برای خریدن در لیست نوشته‌اید با کودک خود صحبت کنید. گفتگو درباره مسائل گوناگون و جزئی به تقویت مهارت ارتباطی او کمک می‌کند.

تقویت هوش
بعد از اینکه لیست خرید را نوشتید از کودک خود بخواهید چند مورد را به خاطر بسپارد و در فروشگاه به شما یادآوری کند. این کار به تقویت حافظه کودک کمک می‌کند. سطح این کار را بسته به سن کودک می‌توانید سخت کنید. مثلا اینکه کنار هر مورد صفت یا تعداد قرار دهید: 2 شیشه مربای کوچک، 4 عدد تخم مرغ.

بازی ریاضی
به قیمت اقلامی که می‌خرید اشاره کنید و از طریق مقایسه قیمت‌ها، مفهوم کمتر و بیشتر را به کودک آموزش دهید. مثلا اینکه 20 هزار تومان بیشتر از ده هزار تومان است.  همچنین اگر کودک شما سواد خواندن دارد، او را به خواندن اعداد تشویق کنید و از او بخواهید تشخیص دهد قیمت کدام دو محصول بیشتر است.

تشخیص نیاز از خواسته
حین لیست نوشتن و بالا و پایین کردن اولویت‌ها، امکان تشخیص نیاز از خواسته برای کودک فراهم می‌شود. مثلا اگر برای خرید یک ماشین اسباب بازی پافشاری می‌کند برای او توضیح دهید که خریدن لباس برای او ضروری‌تر است و مشابه این اسباب بازی را دارد.
از آنجایی که حضور در محیط‌های عمومی شلوغ برای بچه‌ها آزاردهنده و کلافه کننده است، توجه به چند نکته، به شما در داشتن تجربه‌ای خوب از خرید همراه با فرزندتان کمک خواهد کرد:
· پیش از خرید با کمک فرزندتان لیست بنویسید. مشارکت دادن او در این کار باعث می‌شود که متوجه محدود بودن بودجه خانواده بشود و کمتر برای خریدن چیزی خارج از بودجه پافشاری کند. همچنین برای او توضیح دهید که رقم بودجه چقدر است و نمی‌توانید بیشتر از آن خرید کنید.
همچنین می‌توانید برگه‌ای را به فرزند خود بدهید تا با حق انتخاب خود، مثلا لیست 4 تا از خوراکی‌های مورد علاقه‌ای را بنویسد یا تصویر آن را بکشد. حق انتخاب دادن به کودک علاوه بر اینکه سطح استرس کودک را کاهش می‌دهد، به مسئولیت پذیر شدن او نیز کمک می‌کند.
·  حتما از سرحال بودن کودک مطمئن شوید. گرسنه یا خواب آلود بودن کودک، شما را از همراه کردن او با خودتان پشیمان می‌کند. همچنین مقداری آب، خوراکی و اسباب بازی همراه خود ببرید تا بهانه‌گیری نکند.
·  زمان مناسبی را برای خرید کردن همراه با کودک انتخاب کنید که ساعت اوج ترافیک یا پرتردد نباشد چرا که محیط شلوغ برای کودک فورا خسته کننده می‌شود.
·  پیش از حرکت برای رفتن به سمت مقصد، با کودک راجع به مدت زمانی که قرار است در پاساژ یا فروشگاه بگذرانید صحبت کنید. سعی کنید در تجربه همراه داشتن کودک، زمان کوتاهی را در نظر بگیرید. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط