پنج‌شنبه 27 دی 1403 - 01:15

کد خبر 696691

سه‌شنبه 22 آبان 1403 - 10:12:21


علم؛ راهگشایی برای حل چالش‌ها از طریق مفاهمه و صلح


ایسنا/ دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: علم راهگشایی برای ما است تا مسایل را حل کند و صورت مساله را بفهمد و راه حل آن را ارائه دهد. زمانی که ما راه حل‌هایی برای مشکلاتمان داشته باشیم، چالش‌ها بر اساس مفاهمه حل می‌شود و این صلح را برای جوامع به ارمغان می‌آورد.

حسن فرطوسی در گفت وگو ، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه را بهانه‌ای بری اهمیت دادن به علم و فناوری در زندگی و نقش آن در تحول و پیشرفت جوامع دانست و گفت: موضوع روز جهانی علم امسال نیز با توجه به دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار، «بهره‌گیری از نیروی تفکر و توانمندسازی آینده» انتخاب شده است که نشان دهنده اهمیت بی نظیر تفکر خلاق و نوآوری در ایجاد پیشرفت‌های علمی و فناوری و شکل دهی به آینده‌ای روشن‌تر و بهتر است.

وی اظهار کرد: تفکر خلاق و نوآورانه تفکری است که فراتر از چارچوب‌های ذهنی که به آن خو کرده، جرات پرسش‌گری و کاوش در ناشناخته‌ها را به ما می‌دهد و این امکان را فراهم می‌کند تا به مسائلی که در پیش رو داریم، نگاهی تازه و نوآورانه داشته باشیم.

فرطوسی با اشاره به رابطه علم و صلح، یادآور شد: علم راهگشایی برای ما است تا مسایل را حل کند و صورت مساله را بفهمد و راه حل آن را ارائه دهد. زمانی که ما راه حل‌هایی برای مشکلاتمان داشته باشیم، چالش‌ها بر اساس مفاهمه حل می‌شود و این صلح را برای جوامع به ارمغان می‌آورد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه در ایران کارهای ارزشمندی برای ترویج علم انجام شده است، خاطر نشان کرد: ولی واقعیت این است که برای این جریان یک هم افزایی جدی میان نهادهای عمومی و دولتی و نهادهای مدنی بخش خصوصی و بین‌المللی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: این هم‌افزایی میان این ترکیب، بسیاری از مسایل را می‌تواند مرتفع کند و از این طریق است که می‌توان امید داشت که نسل آینده کشور و دنیای ما با زیست اخلاقی و انسانی در پی یافتن راه حل‌های نوین برای چالش‌های پیش رو باشند.

فرطوسی با اشاره به نامگذاری یک دهه از ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۴ به عنوان «دهه بین‌المللی علوم برای توسعه پایدار» از سوی سازمان ملل متحد، خاطر نشان کرد: هدف از این نامگذاری سامان دادن طیف گسترده‌ای از رشته‌های علمی از جمله علوم پایه و کاربردی علوم اجتماعی و انسانی و همچنین زمینه‌های میان رشته‌ای و نوظهور برای کمک به تغییرات دگرگون کننده در جوامع اقتصاد و محیط زیست است.

به گفته وی، ترویج همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی و فناوری، افزایش دسترسی به آموزش علمی و تقویت اعلام این ظرفیت‌های پژوهشی در کشورهای در حال توسعه هدف اصلی این دهه است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران تاکید کرد: این دهه به ما مردم دنیا فرصت می‌دهد تا دانش و منابع خود را به اشتراک بگذاریم و با هم برای آینده‌ای پایدارتر و عادلانه‌تر تلاش کنیم و با ارتقای سواد علمی و تشویق همکاری بین دولت‌ها، به دنبال ارتقای نقش علم در پیگیری اهداف توسعه پایدار و تلاش برای آینده‌ای امن‌تر و مرفه‌تر برای همه است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط