یک‌شنبه 23 دی 1403 - 07:49

کد خبر 696943

سه‌شنبه 22 آبان 1403 - 13:02:13


علایم اولیه آلزایمر چیست؟


خراسان/ آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل، اصطلاحی است که هنگام از دست دادن حافظه و دیگر توانایی‌های شناختی که زندگی روزمره را مختل می‌کنند، به کار می‌رود. در حالی که آلزایمر بیشتر در افراد مسن آشکار می‌شود، اما بخش طبیعی روند پیری نیست و با تشخیص علایم و نشانه‌‌های آن در مراحل اولیه ابتلا، می‌توان روش‌های مراقبت و درمان مناسبی ارائه کرد.

 بیماری پیچیده‌ای با طیف وسیع علایم
به گزارش «ایندیپندنت»، آلزایمر بیماری پیچیده‌ای با طیف وسیع علایم است که ممکن است از فردی به فرد دیگر تغییر کند؛ با این حال برخی از علایم و نشانه‌های اولیه به شناسایی این بیماری کمک می‌‌کند. برخی از این موارد عبارت‌اند از: از دست‌دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل می‌کند و بر نگهداری اطلاعات مهم تاثیر می‌گذارد؛ اختلال در برنامه‌ریزی و حل مشکلات؛ اختلال در انجام وظایف همیشگی خانه، محل کار یا اوقات فراغت؛ سردرگمی در زمان و مکان؛ مشکل درک تصاویر بصری و روابط فضایی؛
 تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر
تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر در درمان و مراقبت مناسب بسیار مهم است. البته هیچ آزمایش واحد و مشخصی وجود ندارد که این بیماری را تشخیص دهد و متخصصان معمولا براساس عوامل مختلف آن را تشخیص می‌دهند. برخی از این عوامل عبارت‌اند از: ارزیابی علایم و سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و عصبی،‌ اسکن‌های تصویربرداری مانند سی‌تی، ام‌آرآی، یا پی‌تی‌ای، آزمایش خون و آزمایش عصب‌روان‌شناختی برای ارزیابی توانایی‌های شناختی مغز.
 آیا بیماری آلزایمر قابل پیشگیری یا درمان است؟
هم‎اکنون درمان شناخته‌شده‎ای برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که برخی عوامل در سبک زندگی، مانند رژیم غذایی سالم و متعادل، تمرینات بدنی منظم، فعال نگه‌داشتن ذهن، حفظ روابط اجتماعی و مدیریت بیماری‌های مزمن مانند دیابت یا فشار خون بالا، به کاهش خطر یا تاخیر در ابتلا به آلزایمر کمک می‌کند. اگر شما یا یکی از نزدیکانتان با هر یک از این علامت‌ها و نشانه‌ها مواجه‌اید باید به پزشک مراجعه کنید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط