شنبه 26 آبان 1403 - 13:11

کد خبر 701018

شنبه 26 آبان 1403 - 10:29:46


روند شیوع دیابت در چهارمحال و بختیاری افزایشی است


ایرنا/ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: روند شیوع بیماری دیابت در استان طی سال‌های اخیر افزایشی بوده است و در این میان سبک زندگی عامل مهمی در شکل‌گیری این وضعیت به شمار می‌رود.

اصغر نوروززاده، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ۳.۵ درصد کل جمعیت و ۶.۲ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان مبتلا به بیماری دیابت هستند و روند شیوع دیابت در استان نسبت به سال‌های گذشته افزایشی است.
وی به عوامل تاثیرگذار در افزایش روند شیوع دیابت در استان اشاره کرد و گفت: غربالگری و گزارش‌دهی سیستم بهداشتی درمانی، تاثیر سبک زندگی مردم، حساسیت مردم نسبت به سلامتی خود و مراجعه به پزشک و افزایش بیماریابی نقش زیادی در افزایشی بودن شیوع و شناسایی افراد مبتلا به دیابت داشته است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری، افزایش چاقی و کم‌تحرکی را از دیگر عوامل خطر شیوع بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت عنوان کرد و گفت: مصرف دخانیات، مصرف مشروبات الکی و رژیم غذایی نامطلوب از دیگر عوامل خطر ابتلا به دیابت است.
نوروززاده با اشاره به تقسیم‌بندی دیابت نوع یک و ۲ اظهار داشت: ۳.۸ درصد جمعیت استان مبتلا به دیابت نوع یک هستند در این نوع از بیماری افراد مبتلا مجبور به تزریق انسولین هستند.
وی با بیان اینکه دیابت نوع ۲ در سنین بالای ۳۰ سال ظاهر می‌شود اظهار داشت: علائمی همچون پرخوری، نوشیدن زیاد آب، پرادراری، خستگی زیاد از حد مشکلات بینایی، کاهش وزن و بهبود دیرهنگام زخم و عفونت‌های حاد خود را نشان می‌دهد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این سوال که شرایط جغرافیایی و محل زندگی افراد آیا تاثیری در شیوع بیماری دیابت دارد ؟ گفت: شرایط جغرافیایی به طور مثال ارتفاع از سطح دریا و کوهستانی بودن منطقه تاثیری بر افزایش تعداد مبتلایان بیماری دیابت ندارد اما عواملی نظیر ژنتیک و توارث در این میان نقش بالایی دارد.
نوروززاده، اصلاح سبک زندگی را موثرترین راهکار برای کنترل بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: آموزش، تغذیه مناسب، خودمراقبتی، تحرک بدنی کافی، دوری از مصرف سیگار و دخانیات و مراجعه به هنگام به دکتر و مصرف داروهای تجویزی از دیگر راهکارهای موثر در این رابطه است.
وی با تاکید بر اینکه دیابت در هر سطح و مرحله‌ای یک موضوع جدی است و بی‌توجهی به آن سلامت فرد را به خطر می‌اندازد، اظهار داشت: دیابت ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را ۲ برابر افزایش می‌دهد.
نوروززاده با بیان اینکه هزینه‌های درمان بیماران دیابتی ۲ تا چهار برابر یک فرد غیردیابتی است یادآور شد: با پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها می‌توان در کاهش هزینه‌های تحمیل شده به خانواده‌ها و سیستم بهداشت و درمان کشور نقش موثری ایفا کرد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط