سه‌شنبه 29 آبان 1403 - 19:54

کد خبر 705528

سه‌شنبه 29 آبان 1403 - 16:12:11


آغاز صید میگو از تنها مرکز تکثیر میگوی آب شیرین کشور در قصرشیرین


ایرنا/ صید میگو از تنها مرکز تکثیر میگوی آب شیرین کشور در شهرستان مرزی و گرمسیری قصرشیرین در غرب کرمانشاه در روزهای پایانی آبان آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۵ تن میگو در این مرکز تولید شود.

مرکز تکثیر میگوی آب شیرین شهرستان قصرشیرین در سال ۱۳۸۲ راه اندازی شده و یکی از مراکز فعال تولید میگو و تکثیر بچه میگو در کشور است. برداشت میگو از این مرکز از اواخر آبان ماه امسال آغاز شده است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با برخورداری از مجتمع شیلات شهدا در مساحت هشت هزار هکتار(چهار هزار هکتار شامل مجموعه ی باغ چهار هزار هکتاری شرکت پیوند بیستون پارس وابسته به بنیاد مستضعفان و چهار هزار هکتار نیز پرورش ماهی) قطب آبزی پروری غرب کشور و بزرگترین تولیدکننده ماهیان گرمابی است.
این شهرستان در غرب کرمانشاه به واسطه تولید آبزیان، کرمانشاه را پس از استان های ساحلی به چهارمین استان فعال و پیشرو در این زمینه تبدیل کرده و این موفقیتی بزرگ برای این منطقه و رونق تولید است.
شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه از افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است و می تواند نقطه عطفی برای افزایش بیش از پیش تولید آبزیان با هدف صادرات و ارزآوری برای کشور با توجه به بازار مناسب عراق جهت این محصول باشد.
رییس اداره شیلات قصرشیرین روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت تنها مرکز تکثیر میگوی آب شیرین کشور در این شهرستان از آغاز صید میگو از استخرهای ایستگاه ترویجی شیلات این شهرستان خبر داد و گفت: در راستای تامین و نگهداری مولد جهت حفظ ذخیره ژنتیکی میگوی آب شیرین، عملیات صید این گونه ارزشمند و اقتصادی از استخرهای پرورشی ایستگاه ترویجی شیلات شهرستان قصرشیرین انجام و مولدان مورد نیاز در محل مخصوص پرورش و زمستان گذرانی ذخیره سازی شدند.
شاهین کردرستمی اظهار کرد: مابقی میگوهای پرورشی صید شده به میزان ۵۵۰ کیلوگرم نیز پس از عمل آوری روانه بازار مصرف در شهرستان کرمانشاه شدند.
رییس اداره شیلات قصرشیرین با بیان اینکه میگوی بزرگ آب شیرین بومی آب های ایران نیست، تصریح کرد: امسال در مرکز تکثیر میگوی آب شیرین قصرشیرین، پرورش مولد فقط به منظور حفظ ذخیره ژنتیکی و همکاری با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی انجام شده است.
وی گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته و با تحقق اهداف تعیین شده با حمایت سازمان شیلات، در آینده نزدیک مولدین جدید و اصلاح نژاد شده وارد کشور می شوند و در مرکز فوق جهت تولید پست لارو مورد نیاز استخرهای پرورشی، استفاده شد که تحقق این امر رونق این گونه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
کُردرستمی ادامه داد: سالانه حدود یک قطعه «پُست لارو» (بچه میگو) در این مرکز تکثیر می‌شود، پست لاروهای تولید شده در این مرکز برای رها سازی به سایر استان ها انتقال می یابد و در کنار تکثیر بخش جزیی تولید میگو نیز انجام می شود به طوریکه سال گذشته در مجموع ۱۵ تُن در این خصوص تولید داشتیم.
در استان کرمانشاه هم اینک ۴۶۰ واحد شیلاتی در قالب ۳۷۸ واحد مزرعه سردابی ، ۸۰ واحد گرمابی، ۲ مزرعه خاویاری ، چهار مجتمع سردآبی، یک مجتمع گرمابی و چهار واحد پرورش ماهی در قفس فعال است.
استان کرمانشاه هم اینک رتبه نخست را در تولید ماهیان گرمابی در کشور در بین استان های غیرساحلی داراست.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط