پنج‌شنبه 01 آذر 1403 - 13:39

کد خبر 707713

پنج‌شنبه 01 آذر 1403 - 11:19:30


مدیرکل محیط زیست: حال حیات وحش کرمانشاه خوب است


ایرنا/ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با اشاره به افزایش جمعیت وحوش در مناطق تحت مدیریت این اداره کل گفت: خوشبختانه حال حیات وحش استان خوب است.

سعید دزفولی‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در بازدید از مناطق تحت مدیریت استان، وضعیت حیات وحش کرمانشاه را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با تلاش محیط بانان استان و به ویژه آموزش های محیط زیستی و همکاری و همراهی جوامع محلی و مردم استان، حیات وحش امسال نسبت به سال های قبل، غنی‌تر شده است.
وی اظهار کرد: استان کرمانشاه دارای گونه های متنوع و غنی گیاهی و جانوری است که از مهمترین گونه‌های جانوری آن می توان به پلنگ ایرانی، شوکا، کل و بز، آهو، قوچ و میش و انواع پرندگان شکاری اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: جمعیت آهوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز سرپل ذهاب که زیستگاه منحصر بفرد آهوان ایرانی در کشور است نسبت به سال گذشته غنی تر شده است که این مهم نشان از تلاش شبانه روزی محیط بانان در پاسداری از انفال خدادادی و زیستگاه های طبیعی استان با حداقل امکانات موجود دارد.
وی با اشاره به سرشماری پاییزه پناهگاه حیات وحش قراویز افزود: این سرشماری با هدف ارزیابی و بررسی وضعیت زیستی گونه های حیات وحش و زیستگاه و استفاده از آمار برای برنامه ریزی مطلوب و مدیریت بهتر پناهگاه حیات وحش قراویز در حل اجراست.

دزفولی‌نژاد تاکید کرد: حراست از ذخایر ژنتیکی برنامه اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است که با انجام اقداماتی نظیر جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز، مقابله با مشکلات حاصل از تخریب زیستگاه و مدیریت فعالیت های انسان در زیستگاه این گونه ها محقق می شود.
وی افزود: خوشبختانه سال به سال وضعیت بهتر می شود و اقداماتی نظیر جلوگیری از صید و شکار غیرمجاز تاثیر بسزایی در مصون نگاه داشتن این گونه ها از نابودی نسل ایفا کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با قدردانی از همکاری نیروهای نظامی مستقر در مناطق تحت مدیریت استان با محیط بانان یادآور شد: بر اساس نتایج بدست آمده از سرشماری حیات وحش استان در سال جاری، خوشبختانه حال حیات وحش استان خوب و رو به افزایش است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
در این استان سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مره‌خیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.
بلوط ایرانی، بنه، زیتون، ارغوان، گلابی وحشی، کیکم، زالزالک، زبان گنجشک، آلوچه، ختمی، لاله واژگون از پوشش‌های گیاهی این منطقه حفاظت شده است.
همچنین بز و پاژن، شوکا، قوچ و میش، پلنگ، سنجاب ایرانی، گربه وحشی، گرگ، روباه، تیهو، کبک، عقاب، گنجشک سانان از گونه‌های جانوری این منطقه است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط