جمعه 30 شهریور 1403 - 21:13

کد خبر 7084

چهارشنبه 09 فروردین 1402 - 12:27:00


حکمت/ گرفتاری و مشکلات اخروی ما از چه چیزی نشأت می‌گیرد؟


ایسنا/ یک استاد حوزه با اشاره به سرچشمه مسائل و مشکلات‌ روزمره زندگی انسان گفت: ما هر چه گرفتاری و مشکلات اخروی در پیش رو داریم به خاطر رفتار خودمان و نتیجه قهری و طبیعی اعمال‌مان است که گریبان‌گیر ما می‌شود و تنها راه نجات از این شرایط توسل به خداوند متعال است.

 در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهی رَغْبةَ الرّاغبینَ.»

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در شرح کوتاهی درباره دعا این روز گفت: نکته بسیار مهم در دعای روز ششم که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ما هر چه گرفتاری و مشکلات اخروی در پیش رو داریم به خاطر رفتار خودمان و نتیجه قهری و طبیعی اعمال‌مان است که گریبان‌گیر ما می‌شود.

وی ادامه داد: در این‌ شرایط اگر به خود خدا متوسل شویم‌ و ‌از او بخواهیم که معصیت و کوتاهی ما را ببخشد و به فضل و ‌کرم‌ خود مورد عفو قرار دهد این فرصت را خواهیم داشت که آخرین و نهایت غایت آرزوی مشتاقان الی‌الله را که خود پروردگار عالم است، تجربه کنیم.

این استاد حوزه با اشاره به عبارت «یا مُنْتهی رَغْبةَ الرّاغبینَ» خاطرنشان کرد: این عبارت نشان‌دهنده نهایت آرزوی مشتاقان است، از بهشت بالاتر تقاضا بهشت آفرین است، از نعمت‌های دنیا بالاتر، ولی نعمت و آفریننده نعمت‌ها است و مشتاقان پرودگار راغب و مشتاق به لقاء الله هستند.

حجت‌الاسلام پیکری در پایان گفت: بنابراین ما غفران و رحمت الهی و ‌عفو خدا را در سایه اشتیاق به خود خداوند متعال به دست می‌آوریم و این‌ نکته بسیار مهمی است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط