یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:50
«مأمور پست هستم» ترفند جدید کلاهبرداران مجازی
فارس/ ترفند مجرمان سایبری برای کلاهبرداری و خالیکردن حساب بانکی مردم انگار پایانی ندارد؛ قبلاً با ارسال پیامک به گوشی تلفن همراه و حالا با ارسال پیام به پیامرسانها یا شبکههای اجتماعی؛ هر بار هم با پیامهایی که مخاطب را ترغیب، تهییج یا تحریک میکند.
کلاهبرداری در فضای مجازی هر روز با روشها و ترفندهای تازه و مختلفی بهروز میشود؛ از ترفند ثبتنام در طرح واریز یارانه معیشتی دولت گرفته تا جاماندگان سود سهام عدالت.ارسال پیامک با عنوان سامانه ثنا و ترغیب و تهییج و تهدید مخاطب به کلیک بر روی لینک ارسالی برای اطلاع از خطایی که به خاطرش پیامک احضار آمده؛ از جمله روشهایی است که در ماهها و روزهای گذشته بارها در موردش شنیده و خوانده و پلیس فتا همبارها در موردش هشدار داده و اطلاعرسانی کرده است. اما در تازهترین روش این بار مجرمان سایبری با شیوهای متفاوت، دوباره مخاطب را به هول و ولا انداخته و مخاطب بیخبر از همهجا با دریافت پیامی در شبکه اجتماعی و پیامرسان داخلی توسط اکانتی که خودش را پستچی مینامد پیامهایی به شرح ذیل دریافت میکند. «اسم من جعفری است. من پستچی هستم. ابلاغیه قضایی و احضاریه سوم را برایتان آوردم؛ نبودید اما چون شمارهتان روی نامه بود برداشتم. با این کد شناسایی وارد لینک شوید و احضاریه سوم را ببینید».یا این پیام که «سلام مأمور اداره پست هستم نامه احضار به دادگاه داشتید. کسی نبود تحویل بگیرد. شمارهتان را از روی نامه برداشتم. گفتم بگویم بهتون احضاریه سوم هست. کد رهگیری آنلاین براتون میفرستم پیگیری کنید».
فکر میکنید بعد از کلیک روی لینک ارسالی چه میشود؟ وقتی فرد بر روی لینک ارسالی کلیک میکند بدافزار روی گوشیاش نصب میشود و برای تمام مخاطبان وی همین پیام به همراه لینک ارسال میشود؛ اگر فرد شماره کارت و اطلاعات دیگری وارد کند هم بلافاصله حسابش را خالی میکنند.
پول سرقتی حاصل از کلاهبرداری کجا میرود؟کلاهبرداری با ترفند پستچی و ارسال پیام از طریق شبکههای اجتماعی داخلی و پیامرسان ترفند تازه و بهروز شده کلاهبرداران سایبری است.سردار داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت در گفتگو با فارس با اشاره به این ترفند میگوید: پلیس فتا بارها اعلام کرده که بر روی لینکهای ارسالی که به گوشی شما پیامک میشود کلیک نکنید؛ خب کلاهبرداران هم از این اطلاعرسانی پلیس به مردم آگاه هستند، پس ترفند دیگری به کار گرفتند و این بار با عنوان پستچی و از طریق شبکههای مجازی و در دل پیامرسانهای داخلی مانند ایتا و سروش وارد شدهاند.
وی ادامه میدهد: بعد از اینکه افراد روی لینک کلیک کرده و مجرمان بهحساب آنها دسترسی پیدا میکنند؛ مسئله مهم این است که پول سرقتی به کجا میرود؟باید گفت که مجرمان سایبری بعد از برداشت پول باید آن را به یک حساب مقصدی بفرستند که قابلپیگیری نباشد؛ پس اقدام به خرید طلا و جواهرات میکنند یا از فروشگاههای اینترنتی خرید میکنند؛ به طور مثال وارد سایت دیوار شده و کالایی را که برای فروش گذاشته شده است میخرند؛ یعنی پولی را از حساب شما برداشت کرده و بهحساب فروشنده جنس در دیوار واریز میکنند و جنس را تحویل میگیرند؛ وقتی شما پیگیری میکنید حساب آن فروشنده جنس در دیوار مسدود میشود؛ پس عملاً شما باید دنبال پولتان بدوید.
۷۰ تا ۸۰ درصد علت کلاهبرداری، غفلت کاربران استکلاهبرداری با پیامک جعلی موضوع جدیدی نیست؛ فقط تکرار هشدارهای پلیس فتا و خبر مالباختگانی است که در پی دریافت پیامک ناشناسی که با یک لینک درخواست وجه میکند قربانی شده و در اثر یکلحظه غفلت و ناآگاه موجودی حسابشان خالی میشود؛ همانطور که سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا میگوید که ۷۰ تا ۸۰ درصد علتهایی که باعث بزهکاری میشود و کاربران ما به دام بزه کاران میافتند غفلت آنهاست.
بعد از کلیک اشتباهی روی لینک ارسالی چه باید کرد؟سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا هم با تاکید براینکه شهروندان بههیچعنوان بر روی لینکهای ارسالی کلیک نکنند میگوید: در صورت کلیک، از ورود اطلاعات شخصی و مالی خودداری کرده و در صورت آلودهشدن گوشی هوشمند خود به بدافزار نسبت به بازگشت به تنظیمات کارخانه گوشی خود اقدام کنند.وی از شهروندان درخواست کرد: در صورت مشکوک شدن به هکشدن گوشی یا دریافت پیامهای مشکوک، سریعاً با مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند. این مرکز بهصورت ۲۴ ساعته آماده ارائه مشاوره و خدمات امنیتی به مردم است.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
دستگیری قاچاقچیان ۱۱۳ هزار لیتر گازوئیل در محدوده دریابانی ماهشهر
-
کردستان از فردا در وضعیت نارنجی هواشناسی قرار میگیرد
-
ارزیابی مشاور رهبر انقلاب از تحولات مهم بینالمللی؛ جبهه مقاومت انشاالله پیروز خواهد شد
-
اثرات هوش مصنوعی در مدیریت انرژیهای تجدیدپذیر و بهینهسازی مصرف سوخت
-
فلیک: ستارهها در رختکن حبس شدند!
-
رستورانگردی خرسها در مازندران؛ ماجرا چیست؟
-
سامانه بارشی از روز یکشنبه وارد کهگیلویه و بویراحمد میشود
-
این کمانچه نوازی شاد را از دست ندهید
-
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
-
وضعیت باباهایی که دختر دارن!
-
تصاویر کمتر دیده شده از یک ماشین دودی که میراث ملی شد
-
هوای تبریز، ناسالم برای گروه های حساس
-
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
-
کاهش ۷۲ درصدی بارشها در چهارمحال و بختیاری
-
شکایت شمسآذر علیه تراکتور رد شد
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد
یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:44:31
انتقاد مرغداران؛ کدام تولیدکننده با روزی دو ساعت قطعی برق میتواند ادامه بدهد؟
یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:39:10
حقوق دولتی معادن برای سال آینده ۱۵ درصد تعیین شد
یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:24:10
رفع نوسانات بازار روغن خوراکی تا یک ماه آینده
یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:12:43
معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین نداریم
یکشنبه 04 آذر 1403 - 09:10:30