سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 17:52

کد خبر 713738

سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 16:35:00


«مهیار عیار»؛ حکایت زیبایی از عیاری و جوانمردی


خراسان/ مجموعه تاریخی «مهیار عیار» که قصه آن در دوران «صفویه» می‌گذرد و از شبکه سه پخش می‌شود، شروع امیدوارکننده‌ای داشته است.
سریال تاریخی «مهیار عیار» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی که سال ۱۴۰۲ جلوی دوربین رفت، پس از پایان «تانک‌خورها» جایگزین آن شد و از شنبه ۳ آذر به آنتن شبکه سه رسید. این مجموعه با محوریت شخصیتی به نام «مهیار عیار» روایت می‌شود و قصه این راهزن دیروز و جوانمرد امروز را حکایت می‌کند. کامران تفتی بازیگر اصلی سریال است و چهره‌های متعددی مانند متین ستوده، رویا میرعلمی، بهنام تشکر، سیامک صفری، رامین ناصرنصیر، آشا محرابی و صفا آقاجانی نیز در آن ایفای نقش کرده‌اند. «مهیار عیار» چگونه آغاز شد؟
همراهی مخاطب با قصه
تا به حال سریال‌های مختلفی در دوران قاجار و پهلوی ساخته شده است، اما «مهیار عیار» قصه‌ای را در دوران صفویه روایت می‌کند. یک راهزن بدنام با فداکاری یک حکیم جوانمرد، از زندان آزاد می‌شود تا مسیر راستی و درستی را در پیش بگیرد. همچنین وصیت مادر او برای جبران خطاهای گذشته، باعث می‌شود این راهزن به نام «مهیار عیار» پا در راه عیاری و جوانمردی بگذارد. قصه «مهیار عیار» در همان ابتدای راه و قسمت اول آغاز شد. ضمن اشاره‌هایی به گذشته «مهیار»، دیدیم او زن جوانی را که مورد حمله راهزنان قرار گرفته است، نجات می‌دهد و در مسیر سفر به شهر و دیار خود اصفهان، با این زن به نام «خاتون» (متین ستوده) آشنا می‌شود. «مهیار عیار» در شروع راه فضای کلی قصه را ترسیم و آرام آرام شخصیت‌های داستان را معرفی کرد، بنابراین ساخته سیدحاتمی توانست در نقطه شروع، مخاطب را با قصه و کاراکتر اصلی آن همراه کند.
فضاسازی خوب
همان طور که اشاره کردیم، قصه سریال «مهیار عیار» در دوران صفویه که کمتر در سریال‌های تاریخی به تصویر کشیده شده، می‌گذرد و برای مخاطبان تازگی دارد. طراحی صحنه و لباس این مجموعه برای روایت آن دوران قابل قبول است. در این سریال هم مانند سریال تاریخی «مستوران» از کلاه‌گیس به شکل موی بافته شده برای شخصیت‌های زن، به ویژه کاراکتر زن خارجی که از ایتالیا به ایران آمده بود، استفاده شده است تا ظاهر شخصیت‌ها باورپذیر باشد. نوع گویش شخصیت‌ها نیز روان و قابل فهم است. «مهیار عیار» همچنین دیالوگ‌های خوب و شنیدنی دارد.
چالش جدید کامران تفتی
بازیگر اصلی «مهیار عیار» کامران تفتی است و متین ستوده نیز نقش اصلی زن سریال را برعهده دارد. برای ارزیابی بهتر کار بازیگران به ویژه بازیگران اصلی سریال زود است و بعضی چهره‌ها نیز هنوز وارد قصه نشده‌اند، اما فعلا در ابتدای راه «مهیار عیار» ایراد مهمی در عملکرد بازیگران به چشم نمی‌آید. کامران تفتی که معمولا نقش شخصیت‌های برون‌گرا و عصبی را ایفا کرده، کاراکتر «مهیار عیار» فرصت متفاوتی برای این بازیگر است. این شخصیت برای بازپس گرفتن حق مظلومان خشمگین می‌شود و با دزدان و افراد زورگو مبارزه می‌کند، اما به صورت کلی منش او تواضع و صبوری است. هرچند چهره متین ستوده با زنی در دوران صفویه تناسب ندارد، اما گریم و ظاهر او قابل قبول است. ابتدا قرار بود الیکا عبدالرزاقی نقش «خاتون» را ایفا کند، اما به دلیل تداخل این سریال با پروژه دیگر، جای خود را به متین ستوده داد. بهنام تشکر که در «مستوران ۲» نقش منفی را تجربه کرده بود، در نقش کلانتر محله «دردشت» سریال «مهیار عیار» نیز تجربه مشابهی دارد. رامین ناصرنصیر نیز در نقش مباشر «خاتون»، نقش شخصیتی مسن‌تر از سن واقعی خود را ایفا کرده و در نقش این شخصیت نزد مخاطب پذیرفته می‌شود.
نویسنده: مائده کاشیان 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط