دوشنبه 01 بهمن 1403 - 12:32

کد خبر 718763

یک‌شنبه 11 آذر 1403 - 10:42:00


«روز جهانی ایدز»؛ بیش از ۳۹.۹ میلیون نفر در جهان با اچ‌آی‌وی زندگی می‌کنند


ایسنا/ هر ساله روز جهانی ایدز در تاریخ یک دسامبر گرامی داشته می‌شود و به افزایش آگاهی در مورد این بیماری می‌پردازد.

این روز برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ میلادی گرامی داشته شد و اکنون هر ساله به منظور افزایش آگاهی در مورد اچ آی وی و ایدز گرامی داشته می شود.

ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) پیشرفته ترین مرحله عفونت HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) است که در آن سیستم ایمنی بدن به شدت ضعیف و آسیب دیده است.

با هدف سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای از بین بردن ایدز تا سال ۲۰۳۰ میلادی، تلاش های مداوم مورد نیاز است که با حمایت و افزایش آگاهی شروع می شود. شعار امسال این روز جهانی «راه حقوق را در پیش بگیرید: سلامتی من، حق من!» تعیین شده است. سازمان جهانی بهداشت از رهبران و شهروندان جهانی می‌خواهد تا با مقابله با نابرابری‌هایی که مانع پیشرفت در مبارزه برای پایان دادن به ایدز می‌شوند، حق سلامت را ترویج کنند.

سازمان جهانی بهداشت با تمرکز بر سلامت به عنوان یک حقوق اساسی بشر، بر اهمیت دسترسی برابر به درمان و در عین حال پرداختن به انگ و تبعیض که ممکن است مانع چشم انداز جهانی عاری از ایدز شود، تأکید می کند. آموزش مردم در مورد پیشگیری نیز برای دستیابی به این هدف ضروری است.

به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان ملل، در همین حال، «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل نیز در این باره گفت: هر ۲۵ ثانیه یک نفر در جهان به HIV آلوده می شود با این حال، پایان دادن به ایدز به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی تا سال ۲۰۳۰ قابل دستیابی است.

همچنین بر اساس گزارش‌ها، یک چهارم افراد مبتلا به HIV - بیش از ۹ میلیون نفر - به درمان نجات دهنده دسترسی ندارند.

افسانه ها هنوز در مورد چگونگی انتقال اچ آی وی فراوان است. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، افراد نمی توانند از طریق نیش یا نیش حشرات، دست دادن یا استفاده از توالت یا ظروف مشترک به اچ آی وی مبتلا شوند. همچنین اچ آی وی از طریق تماس با عرق یا اشک یک فرد آلوده به آن نیز منتقل نمی شود.

از آنجایی که اچ آی وی از طریق مایعات بدن منتقل می شود تاکید می‌شود که از به اشتراک گذاشتن وسایل دارویی خود مانند سوزن و سرنگ خودداری کنید.

روند مهار اچ‌ آی‌ وی/ ایدز به‌طور معمول شامل مصرف داروهای ضدبازگشت ویروسی جهت کنترل عفونت است. مؤسسه ملی بهداشت آمریکا و برخی دیگر از موسسات، استفاده از داروهای ضدبازگشت ویروسی را به تمام بیماران مبتلا به ایدز توصیه می‌کند.

به گفته متخصصان، با انجام برخی از اقدامات می توان خطر ابتلا به HIV را کاهش داد که عبارتند از:

* در نظر گرفتن مراقبت های اولیه در رابطه جنسی

* انجام آزمایش HIV و سایر عفونت ها

* انتخاب ختنه طبی مردان

* دریافت کمک ایمن در صورت استفاده از مواد مخدر


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط