دوشنبه 01 بهمن 1403 - 02:50

کد خبر 722239

چهارشنبه 14 آذر 1403 - 14:00:00


۵ راهکار غیردارویی برای کاهش قند خون


همشهری آنلاین/سطوح بالای قند خون می‌تواند در طول زمان مضر باشد و به ایجاد دیابت و سایر مشکلات سلامتی کمک کند. مدیریت قند خون برای حفظ سلامت کلی، به ویژه برای افرادی که در مرحله پیش دیابت هستند یا دیابت دارند، بسیار مهم است. می‌توان از طریق روش‌های طبیعی قند خون را مدیریت کرد.

  چندین راه طبیعی برای کمک به کاهش سطح قند خون وجود دارد. در این مطلب به ۵ روش موثر اشاره می‌کنیم.

به طور منظم ورزش کنید
فعالیت بدنی یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش طبیعی قند خون است. هنگامی که ورزش می‌کنید، عضلات شما از گلوکز برای انرژی استفاده می‌کنند که باعث کاهش میزان قند در جریان خون شما می‌شود. ورزش منظم، مانند پیاده روی، آهسته دویدن، یا تمرینات قدرتی، می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و به بدن در استفاده موثرتر از انسولین کمک کند. در بیشتر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش متوسط را هدف قرار دهید تا شاهد بهبود در کنترل قند خون باشید.

رژیم غذایی متعادل داشته باشید
غذاهایی که می‌خورید تاثیر قابل توجهی بر سطح قند خون شما دارند. مصرف غذاهای با شاخص گلیسمی (GI) پائین مانند غلات کامل، سبزیجات غیر نشاسته‌ای و حبوبات می‌تواند به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کند. این غذاها به آرامی هضم می‌شوند و منجر به افزایش تدریجی قند خون می‌شوند. از طرف دیگر، اجتناب از غذاهای با گلیسمی بالا مانند کربوهیدرات‌های تصفیه شده، میان وعده‌های شیرین و غذاهای فرآوری شده می‌تواند از افزایش ناگهانی سطح قند جلوگیری کند. ترکیب غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌ها نیز می‌تواند تنظیم قند خون را با کاهش سرعت جذب گلوکز بهبود بخشد.

سرکه سیب بنوشید
در نتیجه تحقیقات نشان داده شده که سرکه سیب به کاهش سطح قند خون به ویژه بعد از غذا کمک می‌کند. اسید استیک موجود در سرکه سیب می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و تاثیر گلیسمی غذاها را کاهش دهد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مقدار کمی سرکه سیب قبل یا همراه با غذا می‌تواند به کاهش قند خون بعد از غذا کمک کند. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب رقیق کنید و قبل از غذا بنوشید. حتما بعد از آن دهان خود را بشویید تا دندان های خود را از اسیدیته محافظت کنید.

استرس را مدیریت کنید
استرس مزمن به دلیل ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول که می تواند عملکرد انسولین را مختل کند، می‌تواند منجر به افزایش سطح قند خون شود. با تمرین تکنیک‌های کاهش استرس، مانند یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق یا گذراندن وقت در طبیعت، می‌توانید به کنترل سطح قند خون کمک کنید.

به اندازه کافی بخوابید
خواب کم یا استراحت ناکافی می تواند به مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون کمک کند. وقتی به اندازه کافی نمی‌خوابید، بدن شما ممکن است کورتیزول بیشتری تولید کند که به نوبه خود قند خون را افزایش می دهد. هدف گذاری برای ۷ تا ۹ ساعت خواب با کیفیت در هر شب می‌تواند به تعادل هورمون‌ها و بهبود توانایی بدن در تنظیم سطح قند کمک کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط