چهارشنبه 05 دی 1403 - 17:33

کد خبر 723225

پنج‌شنبه 15 آذر 1403 - 08:13:30


۵ عادت نادرست والدین که بچه را لجباز می‌کند


ایسنا/ تمرکز دقیق و شدید بر رفتار بد و نادیده گرفتن رفتار خوب فرزندانتان می‌تواند بچه‌ها را از همکاری برای پذیرش بازدارد و باعث لجبازی آنها شود. وقتی احساسات کودک نادیده گرفته می‌شود، این احساس نادیده گرفته شدن یا طرد شدن، به لجبازی به عنوان راهی برای ابراز وجود تبدیل می‌شود.

برخی عادات والدین مانند سهل‌انگاری بیش از حد، تناقض در نظم و انضباط، نداشتن ارتباط واضح، واکنش بیش از حد به سرکشی و نادیده گرفتن رفتار مثبت، می‌تواند منجر به بروز رفتارهای لجبازانه در کودکان شود. شناخت و پرداختن به این عادات برای پرورش نگرش‌های مشارکتی و انعطاف‌پذیرتر در کودکان حیاتی است.

رفتار و شخصیت کودکان بر اساس تجربه سخت و در عین حال ارزشمند والدین شکل می‌گیرد. با این وجود، برخی از سبک‌های فرزندپروری - حتی ناخواسته - می‌تواند کودکان را تشویق به نشان دادن رفتارهای سرسختانه کند. تصدیق این خطاهای معمولی برای کمک به بچه‌ها در ایجاد نگرش‌های انعطاف‌پذیرتر و مشارکتی ضروری است. در اینجا ۵ عادتی که باعث لجبازی کودکان می‌شود آورده شده است:

فرزندپروری بیش از حد سهل گیرانه
اگر فرزند شما عصبانی است و شما بدون اصلاح آنها یا تعیین حد و مرز، تسلیم هر خواسته‌ای می‌شوید، می‌تواند مشکل ساز باشد. این رفتار می‌تواند به فرزندان شما بیاموزد که اگر مداوم همینطور رفتار کنند، همیشه می‌توانند به آنچه می‌خواهند برسند و منجر به ایجاد رفتار سرسختانه خواهد شد.

ناهماهنگی و تناقض در نظم و انضباط
اگر در اجرای نظم و انضباط، قوانین و گوشزد کردن عواقب رفتارها، ناهماهنگ و بی‌برنامه باشید، ممکن است کودکان را سردرگم کرده و باعث شود آنها بیشتر از شما سرپیچی کنند. تناقض والدین فقط باعث می‌شود آنها شما را بیشتر امتحان کنند و به لجباز شدن کمک می‌کند.

فقدان ارتباط شفاف
وقتی والدین نمی‌توانند انتظارات را به وضوح بیان کنند، می‌تواند منجر به لجبازی کودکان شود. علاوه بر این، زمانی که والدین نیاز به توضیح دلایل پشت قوانین را کنار می‌گذارند، می‌تواند به رفتارهای سرسختانه دامن بزند، که ممکن است منجر به سوء تفاهم و ناامیدی شود.

واکنش بیش از حد به سرپیچی
والدین باید به جای واکنش با عصبانیت یا تنبیه منفی، برای کودک توضیح دهند که چرا نمی‌تواند راه خود را برود. اگر کودک ناامیدی و لجبازی نشان دهد، می‌تواند درگیری‌ها را تشدید کند و رفتار لجبازانه تقویت می‌شود.

نادیده گرفتن رفتار مثبت
تمرکز دقیق و شدید بر رفتار بد و نادیده گرفتن رفتار خوب فرزندانتان می‌تواند بچه‌ها را از همکاری برای پذیرش بازدارد و باعث لجبازی آنها می‌شود. وقتی احساسات کودک نادیده گرفته می‌شود، این احساس نادیده گرفته شدن یا طرد شدن، به لجبازی به عنوان راهی برای ابراز وجود تبدیل می‌شود.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط