سه‌شنبه 04 دی 1403 - 23:49

کد خبر 725350

شنبه 17 آذر 1403 - 12:49:00


کاهش 21درصدی احتمال افسردگی با مصرف میوه


آخرین خبر/ اگر اصطلاحا خوردن یک سیب در روز شما را از مراجعه به پزشک دور نگه می‌دارد، جالب است بدانید براساس یک مطالعه جدید، تبدیل آن به یک سالاد میوه ممکن است حتی بیشتر از این به شما کمک کند و با کاهش قابل توجهی در خطر بروز علائم افسردگی با افزایش سن همراه شود. به نقل از «اس‌اف»، محققان دانشگاه ملی سنگاپور داده‌های ۱۳ هزار و ۷۳۸ شرکت‌کننده را طی تقریبا دو دهه بررسی کردند و دریافتند افرادی که حدود سه وعده میوه در روز یا بیشتر در دوران میانسالی می‌خورند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی در سال‌های بعد هستند. این علائم نه تنها شامل افسردگی، بلکه تاخیر در عملکرد شناختی، بی‌خوابی، تمرکز ضعیف و افزایش خستگی بود.
مصرف بیش از 3 وعده میوه در روز
اولین مرحله تحقیقات بین سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۸ انجام شد، زمانی که شرکت کنندگان با میانگین سنی ۵۱ سال از نظر مصرف روزانه میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس، در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، محققان سلامت روان شرکت‌کنندگان با میانگین سنی که در آن زمان ۷۳ سال بود را با استفاده از مقیاس افسردگی سالمندان بررسی کردند. حدود ۳۱۸۰ (۲۳.۱٪) شرکت کننده بیان کردند که پنج یا بیشتر از علائم مطرح شده در نظرسنجی را دارند. پس از تطبیق نتایج به دست آمده با فاکتور‌های معمول سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، فعالیت بدنی، کیفیت خواب و سایر مشکلات مرتبط با افزایش سن، محققان دریافتند افرادی که سه وعده یا بیشتر میوه در روز مصرف می‌کنند علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی کمتر نشان می‌دهند.
اهمیت مصرف میوه از 40 تا 65 سالگی
«وون پوآی کوه» محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: «این مطالعه بر اهمیت مصرف میوه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر افسردگی مرتبط با افزایش سن تاکید دارد. در جمعیت مطالعه ما، شرکت کنندگانی که حداقل سه وعده میوه مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک وعده در روز مصرف می‌کردند، احتمال افسردگی مرتبط با افزایش سن به میزان قابل توجه دستکم ۲۱ درصد کاهش یافت». مطالعه‌ای که در سنگاپور انجام شد نشان داد که ۱۴ میوه‌ای که بیشتر در جهان مصرف می‌شوند شامل هندوانه، پرتقال، نارنگی، موز و سیب هستند و یک وعده به طور کلی برابر با یک سیب متوسط یا یک فنجان توت فرنگی در نظر گرفته می‌شود. به گفته محققان، به نظر می‌رسد کلید حفظ مصرف میوه از سنین ۴۰ تا ۶۵ سالگی است و می‌تواند به عنوان راهی برای حفظ سلامت روان در دهه‌های آینده در نظر گرفته شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط