سه‌شنبه 04 دی 1403 - 20:12

کد خبر 725693

شنبه 17 آذر 1403 - 20:13:00


سه ماده خوراکی که نباید دوباره گرم شوند 


خراسان/بسیاری از ما برای صرف یک شام سریع و راحت به غذاهای مانده متکی هستیم. اما کارشناسان تغذیه هشدار داده اند که بعضی از غذاها را باید تنها یک بار گرم کرد. دو دلیل اصلی برای این موضوع وجود دارد. اول این‌که وقتی غذا دوباره گرم می‌شود، ترکیبات شیمیایی آن ممکن است تغییر کند و مواد سمی در غذا تولید شود که می‌تواند مشکلاتی مثل آسیب به کلیه‌ها را به دنبال داشته باشد. دوم اینکه سرد شدن برخی غذاها قبل از گرم کردن مجدد می‌تواند رشد باکتری‌هایی مثل اشریشیا کلی و لیستریا را تسهیل کند که از بین بردن آن‌ها بسیار دشوار است. 
1. اسفناج|اولین مورد اسفناج است. اسفناج حاوی ماده‌ای به نام اسید اگزالیک است که در حالت خام خطری ندارد. اما وقتی اسفناج دوباره گرم می‌شود، این ماده به شکل بلور درمی‌آید و سمی می‌شود. مصرف مقادیر بالای این ماده می‌تواند خطر ایجاد سنگ‌ کلیه را افزایش دهد؛ سنگ‌هایی که در مجاری ادراری تشکیل می شوند و می توانند بسیار دردناک باشند. همچنین، اسفناج حاوی نیترات است که هنگام گرم شدن مجدد به نیتریت تبدیل می‌شود و این ماده نیز سمی است. مطالعات دیگری نشان داده‌اند که اسفناج به راحتی می‌تواند به لیستریا آلوده شود، یک باکتری‌ که اغلب باعث مسمومیت‌های غذایی می‌شود.
2. چای| ماده غذایی بعدی که بهتر است از گرم کردن آن اجتناب کنید، چای است. گرم کردن مجدد چای نه تنها طعم آن را تلخ‌تر می‌کند (به دلیل افزایش میزان تانن‌ها)، بلکه ممکن است باعث فعال شدن باکتری‌های غیرفعال در چای شود.
3. برنج| سومین ماده غذایی برنج است. وقتی برنج پخته‌شده سرد می‌شود، ممکن است باکتری باسیلوس سرئوس که معمولاً در خاک و سبزیجات وجود دارد، در آن رشد کند. این باکتری اسپورهایی را تولید می‌کند که در برابر گرما مقاوم هستند و حتی با گرم کردن مجدد نیز از بین نمی‌روند. مصرف برنج آلوده به این باکتری می‌تواند باعث تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم شود. برای کاهش این ریسک، باید برنج را حداکثر دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرفی دربسته نگهداری کرد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط