شنبه 22 دی 1403 - 18:14

کد خبر 728066

سه‌شنبه 20 آذر 1403 - 18:55:00


رکوردزنی دانشمندان در بازدهی تولید انرژی با پنل‌های خورشیدی پروسکایت


ایسنا/پروسکایت به‌دلیل پایداری خوب و پتانسیلی که در زمینه بازدهی تبدیل انرژی دارد، مورد توجه سازندگان سلول‌های خورشیدی قرار گرفته است.

محققان در حوزه فناوری خورشیدی به نقطه‌ عطف جدیدی دست پیدا کرده‌اند. آنها با یک سلول خورشیدی دولایه پروسکایت به بازدهی تبدیل انرژی ۲۵.۷ درصدی دست یافته‌اند.

طبق گزارش‌های موجود، دانشمندان با ترکیب یک لایه پروسکایت فرآوری‌شده با یک لایه آلی، سلول خورشیدی آلی پروسکایت با بازده تبدیل انرژی ۲۶.۴ درصد تولید کرده‌اند که البته در آزمایش‌ها تأییدیه بازدهی ۲۵.۷ درصد را دریافت کرده است. آنها می‌گویند در این فناوری از یک سلول آلی به‌ عنوان لایه زیرین استفاده شده تا عملکرد آن برای محیط‌زیست نیز بهتر باشد؛ زیرا کربن کمتری منتشر می‌کند.

تولید مؤثرتر انرژی خورشیدی

این تیم تحقیقاتی برای افزایش عملکرد سلول خورشیدی خود از چندین ماده پیشرفته کمک گرفته است. به‌ طور کلی این سلول از یک زیرلایه شیشه‌ای، یک جاذب پروسکایت با شکاف باند انرژی ۱.۸۸ الکترون‌ولت و یک لایه اکسید رسانای شفاف(TCO) تشکیل شده است. برای بهبود بازدهی نیز آنها یک لایه غیرفعال‌سازی جدید، یک لایه اتصال‌دهنده(ICL) و یک جاذب آلی با شکاف باند انرژی ۱.۲۷ الکترون‌ولت به سلول خود اضافه کردند.

در آزمایش‌های معمولی خود این سلول خورشیدی به بازدهی ۲۶.۴ درصدی برای تبدیل انرژی دست پیدا کرده و بازدهی تأیید شده آن ۲۵.۷ درصد اعلام شده است.

در سالهای اخیر، پروسکایت به انتخاب محبوبی برای سلول‌های خورشیدی دولایه(TSC) تبدیل شده است. TSCهای حاوی پروسکایت به‌ دلیل پایداری خوب و پتانسیلی که در زمینه بازدهی تبدیل انرژی دارند، مورد توجه قرار گرفته‌اند.

به نقل از دیجیاتو، محققان ادعا می‌کنند نتیجه این تحقیق می‌تواند استاندارد جهانی جدیدی برای این نوع فناوری از سلول‌های خورشیدی ایجاد کند و نشان می‌دهد سلول‌های خورشیدی حاوی پروسکایت تا چه اندازه می‌توانند برای تولید انرژی خورشیدی مؤثر باشند.

نتایج این تحقیق در مجله «نیچر»(Nature) منتشر شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط