جمعه 23 آذر 1403 - 00:08

کد خبر 731945

پنج‌شنبه 22 آذر 1403 - 19:41:00


مرزهای آوارگی؛ قصه دردناک پناهجویان سوری در سرمای بعلبک


ایرنا/با سقوط دولت بشار اسد، مرزهای لبنان با سوریه شاهد بحران انسانی بی‌سابقه‌ای هستند. هزاران پناهجوی سوری که ترس از خشونت گروه‌های مسلح گریخته‌اند، در سرمای طاقت‌فرسای بعلبک با کمترین حمایت روزگار سختی را سپری می‌کنند.

بحران مرزهای لبنان با سوریه به نقطه عطف جدیدی رسیده است. مرز المصنع، اصلی‌ترین گذرگاه میان دو کشور، صحنه ترافیک سنگین پناهجویانی است که برای عبور از بحران جنگ داخلی سوریه تلاش می‌کنند. در شمال نیز، مرز القصیر شاهد ورود آوارگان به استان بعلبک لبنان از مسیرهای رسمی و غیررسمی است.
این آوارگان عمدتاً از استان حمص و از شیعیانی هستند که به دلیل حمایت از دولت سوریه، تحت تهدید و نگران از انتقام گروه‌های مسلح مخالف اسد قرار دارند.
دولت لبنان، که خود در بحران اقتصادی ناشی از حمله رژیم صهیونیستی به این کشور به سر می‌برد و بخشی از مردم این کشور نیز خود درگیر آوارگی هستند، توان لازم جهت حمایت از این آوارگان سوری را ندارند.
آوارگی در این مرزها مسیر دو سویه دارد در هفته ها و ماه های گذشته شهر حمص میزبان آوارگان لبنانی بود و حالا این حومه شهر الهرمل در شمال لبنان است که میزبان آورگان سوری است.
با این حال از شب گذشته گروه های جهادی ایران از جمله قرارگاه تداوم جهاد که پیش از این در بحث امدادرسانی به آوارگان لبنانی فعال بود، با همکاری حزب الله لبنان به توزیع پتو، بخاری، و غذای گرم به حمایت از آوارگان سوری پرداخته‌اند.
این کمک‌ها اگرچه اندکی اما از بار مشکلات آن‌ها می‌کاهد، اما برای رفع کامل بحران کافی نیست.
در حال حاضر بیشترین نیاز این آوارگان اقلام مصرفی کودکان خود از جمله شیر خشک و پوشک و همچنین دارویی و خدمات پزشکی می باشد.
وضعیت بغرنج آوارگان، تصویری از چالش‌های انسانی و سیاسی ناشی از تحولات اخیر در منطقه است که نیازمند توجه فوری کشورهای دوست در منطقه غرب آسیا، جامعه بین‌المللی و سازمان‌های بشردوستانه است.
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، ‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنابر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط