دوشنبه 03 دی 1403 - 09:55

کد خبر 734677

یک‌شنبه 25 آذر 1403 - 12:45:00


تیشه‌‌به‌‌ریشه سواد مالی کودکان


خراسان/درباره رایج‌ترین اشتباهات پدر و مادرها در مسیر آموزش مهارت‌های مالی به کودکان چه می‌دانید؟
 آموزش مهارت‌های مالی به بچه‌ها از سنین پایین برای آماده‌کردن آن‌ها برای موفقیت مالی آینده ضروری است.‌ اما این آسان نیست و برای والدین راه درست انجام آن، همیشه روشن نیست. در حالی که هر خانواده آموزش مهارت‌های مالی را متفاوت انجام می‌دهد، چند اشتباه رایج وجود دارد که باید مراقب آن‌ها بود و از آن‌ها اجتناب کرد.
۱ در دوران کودکی به آن‌ها درباره پول آموزش ندهید| یکی از بزرگ ترین اشتباهات والدین، تاخیر در آموزش مهارت‌های مالی است. هرچه بچه‌ها زودتر با مفاهیم پول آشنا شوند، بهتر می‌توانند آن‌ را درک کنند. آموزش ارزش پول و اهمیت پس‌انداز را از سنین پایین به آن‌ها آغاز کنید. فعالیت‌های ساده مانند بازی با صندوق‌های قلک اسباب‌بازی یا راه‌اندازی یک فروشگاه نمادین در خانه می‌تواند دانش مالی اولیه را پایه گذاری و ارتباط مثبتی با پول ایجاد کند.
۲ ناتوانی در تعیین اهداف واضح| بدون اهداف روشن، آموزش‌های مالی می‌تواند برای کودکان انتزاعی و غیرجالب باشد. به فرزندان خود کمک کنید تا اهداف قابل دستیابی را تعیین کنند، مانند پس‌انداز برای یک بازی که واقعاً می‌خواهند یا یک گردش خاص. این به آن‌ها دلیل ملموسی برای یادگیری درباره بودجه‌بندی و پس‌انداز می‌دهد. با درک هدف پشت اقدامات مالی خود، انگیزه بیشتری برای ایجاد عادات مالی خوب خواهند داشت.
۳ اجتناب از گفت‌وگو درباره پول| بسیاری از والدین از بحث درباره مسائل مالی با فرزندان خود احساس ناراحتی می‌کنند. صحبت نکردن درباره پول می‌تواند منجر به سوء تفاهم و از دست رفتن فرصت‌های یادگیری شود. درباره وضعیت مالی خانواده خود در محدوده‌های مناسب سنی، باز و شفاف باشید. فرزندان خود را در بحث درباره بودجه، تصمیمات مربوط به هزینه و اهمیت پس‌انداز درگیر کنید. این به آن‌ها کمک می‌کند تا نگرش سالمی نسبت به پول ایجاد کنند و آن‌ها را برای چالش‌های مالی در دنیای واقعی آماده کند.
۴ آموزش‌ندادن ارزش پس‌انداز| در جامعه ای که مصرف کننده محور است، آموزش ارزش پس‌انداز به بچه‌ها بسیار مهم است. آن‌ها را تشویق کنید که بخشی از پول توجیبی خود را برای اهداف آینده کنار بگذارند. بر اهمیت تاخیر در رضایت کوتاه مدت و رضایت از دستیابی به اهداف بلندمدت تاکید کنید. با آموزش پس‌انداز کردن به بچه‌ها، به آن‌ها کمک می‌کنید نظم و انضباط ایجاد و درک کنند که امنیت مالی به برنامه ریزی و صبر نیاز دارد.
۵ نادیده‌گرفتن قدرت اشتباهات| اشتباهات می‌تواند تجربیات یادگیری ارزشمندی برای کودکان باشد؛ به خصوص درباره پول. به جای محافظت از آن‌ها در برابر شکست، از اشتباهات به عنوان لحظاتی قابل آموزش استفاده کنید. اگر آن‌ها پول خود را به‌طور ناگهانی خرج می‌کنند و از تصمیم خود پشیمان می‌شوند، درباره عواقب آن بحث و به تفکر تشویق کنید. به آن‌ها کمک کنید بفهمند چگونه می‌توانستند انتخاب‌های بهتری داشته باشند و آن‌ها را به سمت رفتار مالی محتاطانه تر در آینده راهنمایی کنید.
۶ تمرکز صرفاً‌ بر کاهش هزینه‌ها| در حالی که آموزش دادن به بچه‌ها درباره هدر ندادن پول بسیار مهم است، بسیار مهم است که یاد بگیرند چگونه درباره نحوه خرج کردن پول خود هوشمندانه عمل کنند. همچنین مهم است که سایر جنبه‌های مهم آموزش مالی را نادیده نگیرید. مفاهیمی مانند بودجه بندی، قرض/ وام گرفتن و اهمیت بازپرداخت را معرفی کنید. آموزش‌دادن به آن‌ها درباره بشردوستی و ارزش کمک به دیگران، همدلی و سخاوت را تقویت می‌کند که برای درک کامل از پول و تاثیر آن ضروری است.
۷ شکست در الگو بودن| کودکان با مشاهده رفتار والدین خود یاد می‌گیرند. اگر می‌خواهید فرزندانتان عادات مالی سالمی در خود ایجاد کنند، باید الگوی خوبی باشید. شیوه‌های مالی مسئولانه مانند بودجه‌بندی، پس‌انداز و اجتناب از بدهی‌های غیرضروری را به آن‌ها نشان دهید. درباره اهداف مالی و فرایندهای تصمیم گیری خود بحث کنید و فکر و تلاشی را که برای مدیریت موثر پول انجام می‌شود،نشان دهید.
 نکته پایانی
آموزش مهارت‌های مالی به بچه‌ها بخش مهمی از آموزش و رشد آن هاست. اما آموزش مالی به بچه‌ها برای بسیاری از والدین یک تجربه یادگیری است و طبیعی است که قبل از یافتن راهی که برای خانواده‌تان مفید باشد، اشتباه کنید. فراتر از آن، به خودتان اعتماد کنید. کار شما در کمک به فرزندانتان برای کسب درآمد هوشمندانه ارزش این تلاش را دارد.

نویسنده: فرزانه شهریاردوست | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط