یک‌شنبه 02 دی 1403 - 18:45

کد خبر 736973

سه‌شنبه 27 آذر 1403 - 11:15:00


دلایل خسته‌نشدن کودکان از تماشای کارتون‌های تکراری


خراسان/ بسیاری از والدین با این رفتار آشنا هستند؛ هراندازه که سرگرمی‌های جدید فراهم کنید، کودکان خردسال همچنان می‌خواهند برای بار هزارم به‌سراغ همان بازی و کارتون و کتاب داستان قبلی بروند. این علاقه عمیق و تکراری شاید برای والدین خسته‌کننده باشد، اما تکرار فوایدی بزرگ برای یادگیری و سلامت کودک دارد. به گزارش «دیجیاتو» و برای مثال، کودکان ممکن است هر شب قبل از خواب یک داستان همیشگی را از والدین خود طلب کنند که حتی خودشان هم آن را از بر هستند. یکی از دلایلی که آن‌ها این‌چنین به چیزهای تکراری علاقه نشان می‌دهند، «اثر ورودی» نام دارد که مفهومی آشنا در علوم شناختی است.
احساس راحتی در مواجهه با یک بازی یا کارتون آشنا
تکرار فوایدی برای تنظیم احساسات کودکان هم دارد. کودکان برای یادگیری باید به‌طور فعالانه به جست‎وجوی تجربیات و محرک‌های جدید مشغول باشند. اما پردازش این چیزهای جدید و انطباق با آن‌ها برای کودکان خسته‌کننده است. همچنین دنیا برای کودکان بسیار ناآشناتر و اضطراب‌آورتر از چیزی است که بزرگ‎سالان احساس می‌کنند. بزرگ‎سالان باید بفهمند که در پس‌زمینه‌های مختلف چه انتظاری داشته باشند و چگونه رفتار کنند. اما کودکان به‌طور مداوم برای اولین بار با موقعیت‌هایی جدید روبه‎رو می‌شوند. محرک‌های شناخته‌شده، مانند یک قسمت کارتون که صدها بار تماشا کرده‌اند، یک منشأ ایمنی و آسایش برای کودکان است که آن‌ها را از عدم‌قطعیت و اضطراب دور نگه می‌دارد. علاقه به چیزهای تکراری از طریق ایجاد احساس کنترل و مهارت هم به سلامت کودکان کمک می‌کند. کودکان همیشه در محیط‌های مختلف در معرض چالش‌هایی ناشناخته هستند. با این که این امر در یادگیری حیاتی است، یک تهدید برای احساس صلاحیت و شایستگی آن‌ها به‌شمار می‌رود. انجام یک کار که آن را به‌خوبی می‌شناسند، مانند یک بازی محبوب، نیاز آن‌ها به شایستگی و صلاحیت را برآورده می‌کند. وقتی کودکان بتوانند فعالیتی را که در آن راحت هستند انتخاب کنند، احساس خودمختاری و کنترل در زندگی می‌کنند.
جای نگرانی وجود ندارد اما ...
البته والدین نباید با دانستن این مطالب کودکان خود را مجبور کنند که به یک بازی یا کارتون تکراری بپردازند. اما وقتی خود کودکان چنین کاری انجام می‌دهند، جای نگرانی وجود ندارد. البته اگر این نوع علاقه باعث شود تا کودک نتواند با جنبه‌های دیگر زندگی خود مواجه شود، مثلاً نتواند به‌موقع خانه را ترک کند، با دیگران ارتباط برقرار کند یا به فعالیت فیزیکی بپردازد، باید چاره‌ای اندیشیده شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط