یک‌شنبه 02 دی 1403 - 23:33

کد خبر 743191

یک‌شنبه 02 دی 1403 - 20:15:00


چگونگی کاهش اضطراب بزرگ‎سالان با کتاب رنگ‌آمیزی


خراسان/ کتاب‌های رنگ‌آمیزی بزرگ‎سالان چند سالی است که محبوب شده‌اند. به‌تازگی کارشناسان در گفت‌وگو با هاف‌پست، درباره این موضوع صحبت کردند که رنگ‌آمیزی چگونه می‌تواند مانند نوعی ذهن‌آگاهی عمل کند و استرس و اضطراب را کاهش دهد. 
 هنر اضطراب را کاهش می‌دهد
«صبا هارونی لوری»، درمانگر ازدواج و خانواده و هنردرمانگر در لس‌آنجلس، می‌گوید که رنگ‌آمیزی در کاهش علایم اضطراب و افسردگی عمیقا کمک‌کننده است. او به هاف‌پست گفت: «زمانی که کودک بودیم، رنگ‌آمیزی راهی برای بازی، ابراز خود و یک فعالیت آرامش‌بخش بود. هیچ دلیلی وجود ندارد که این‌ها به بزرگ‎سالی منتقل نشوند». در این‎جا دلایلی که توضیح می‌دهد چرا رنگ‌آمیزی می‌تواند برای مغز مفید باشد، گردآوری شده‌است. هنر به طور کلی اضطراب را کاهش می‌دهد و استرس را از بین می‌برد و باعث تقویت حس آرامش می‌شود اما سادگی کار با کتاب رنگ‌آمیزی این مزیت‌ها را دوچندان می‌کند.
مزایای فقط ۲۰ دقیقه رنگ‌آمیزی
یک مطالعه نشان داده است که رنگ‌آمیزی فقط به مدت ۲۰ دقیقه می‌تواند به طور قابل‌توجهی باعث احساس آرامش شود. گزارش دیگری هم نشان داده که رنگ‌آمیزی طرح‌های هندسی موسوم به «ماندالا» به مدت ۲۰ دقیقه، نسبت به طراحی آزاد، در کاهش اضطراب موثرتر است. به گفته رنه زاولیسلاک، روان‌درمانگر، واضح‌ترین دلیل این است که رنگ‌آمیزی فکر شما را از استرس‌های زندگی روزمره منحرف می‌کند. به گفته او، عمل رنگ‌آمیزی به نوعی ذهن را از نگرانی‌ها و استرس‌های روزمره منحرف و فرد را درگیر فعالیتی می‌کند که به توجه و تمرکز نیاز دارد. در عین حال، این فعالیت نیازمند تعامل حسی و حرکتی است؛ یعنی شما از طریق حرکت دست و انتخاب رنگ‌ها درگیر می‌شوید و حس لامسه و بینایی شما هم فعال می‌شود. این تعادل ظریف میان تمرکز ذهنی و فعالیت فیزیکی می‌تواند کمک کند فرد آرامش پیدا کند و از استرس‌های روزمره فاصله بگیرد. یک گزارش هم نشان داده که رنگ‌آمیزی ممکن است تفکر خلاق و توجه را تسهیل کند. زاویسلاک می‌گوید یکی از یافته‌های علمی شگفت‌انگیز این است که رنگ‌آمیزی حتی به مدت ۲۰ دقیقه، می‌تواند مهارت‌های حل مسئله را تقویت کند، حتی پس از اتمام رنگ‌آمیزی. هر بار که مسئله‌ای را حل می‌کنید، مغز شما یاد می‌گیرد و توانایی‌های شناختی‌ برای مواجهه با مشکلات بعدی تقویت می‌شود. این فرایند به‌تدریج باعث بهبود مهارت‌های حل مسئله می‌شود و حتی می‌تواند به تقویت عملکرد شناختی کلی کمک کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط