شنبه 15 دی 1403 - 04:35

کد خبر 751049

یک‌شنبه 09 دی 1403 - 13:17:17


بارش سال زراعی در کرمانشاه افزایش یافت؛ صحنه و گواور پرباران‌ترین شهرها شدند


ایرنا/ آمارهای اداره کل هواشناسی کرمانشاه حاکیست که بیشترین میزان بارندگی‌ استان از سامانه بارشی اخیر با ۷۴ میلی‌متر در ایستگاه گواور ثبت شد ضمن اینکه شهرستان صحنه طی سال زراعی جاری با ۱۸۳ میلی متر بالاترین میزان نزولات جوی را از آن خود کرد.

سعید قاسمی، رئیس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه با تایید این آمار گفت که ورود سامانه بارشی اخیر موجب بارش های خوبی در بیشتر نقاط استان شد که بیشترین میزان آن به ترتیب در گواور با ۷۴، پاوه ۵۵، ثلاث باباجانی ۴۲، و جوانرود و اسلام آباد ۳۷ میلی‌متر ثبت و گزارش شده است.
سعید قاسمی اظهار کرد: شهر کرمانشاه نیز ۳۰ میلی متر بارندگی از سامانه بارشی اخیر آورده داشت و فقط در شهرهای سرپل ذهاب و سومار بارندگی ثبت نشد.
رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کرمانشاه میانگین بارش سامانه اخیر در استان را ۲۸ میلی متر اعلام کرد و افزود: میانگین بارش سال زراعی جاری در استان نیز ۱۴۸ میلی متر است که نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۱۰ درصد افزایش و نسبت به دوره بلند مدت سه درصد کاهش را نشان می دهد.
قاسمی ادامه داد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون شهرستان صحنه با ثبت ۱۸۳ میلی متر بارندگی و ۱۴۲ درصد افزایش پرباران ترین منطقه استان و قصر شیرین و کرند غرب با ۲۱ درصد کاهش کم بارش ترین مناطق استان در مقایسه با دوره مشایه پارسال بوده اند.
سال زراعی به سبب تاثیر مثبت و زیاد آن بر تولیدات کشاورزی از نیمه مهر ماه تا یک سال بعد از آن محاسبه می‌شود.
وی یادآور شد: بر اساس آخرین داده‌های هواشناسی از اواخر وقت امروز تا ظهر فردا /دوشنبه/ مجدداً و با شدت کمتر /از امروز/ شرایط برای تشکیل مه در جو کرمانشاه فراهم می‌شود که در اوایل وقت فردا و در مناطق سرد و کوهستانی استان نمود بیشتری خواهد داشت.
قاسمی ادامه داد: طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری عبور موجی کم دامنه علاوه بر افزایش ابر ممکن است بارش‌های پراکنده‌ای بخصوص برای نواحی شرقی و شمالی کرمانشاه در پی داشته باشد و در دو روز پایانی هفته نیز پدیده قابل توجهی برای جو استان پیش‌بینی نمی‌شود.
رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کرمانشاه همچنین گفت: متوسط دمای هوا طی امروز و فردا در استان تغییر چندانی نخواهد داشاما از روز سه شنبه تا پنجشنبه به آرامی کاهش یافته و از ظهر جمعه روند افزایشی خواهد داشت.
در زمان حاضر ۱۲ ایستگاه سینوپتیک، یک ایستگاه فرودگاهی و جوبالا، ۱۲ ایستگاه خودکار، یک ایستگاه تحقیقات کشاورزی، ۹۲ ایستگاه باران سنجی، چهار ایستگاه اقلیم شناسی، یک ایستگاه رادار هواشناسی، ۱۶ ایستگاه تبخیر سنجی و ۱۰ تشعشع سنجی دیجیتال در استان کرمانشاه فعالیت دارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط