چهارشنبه 12 دی 1403 - 22:59

کد خبر 751739

یک‌شنبه 09 دی 1403 - 23:33:00


جولانی و ارثیه فامیلی


آگاه/متن پیش رو در آگاه منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

هر روز که می‌گذرد بیشتر پیوستگی و همبستگی گروهک تحریرالشام که قدرت را در سوریه به دست گرفته‌اند، با گروه تروریستی - تکفیری داعش آشکار می‌شود. در جدیدترین نمونه از پیوستگی و همبستگی تحریرالشام و داعش، مسئول مرزبانی گروه تروریستی - تکفیری داعش، رییس دستگاه امنیتی تحریرالشام (حاکم در سوریه) شد!
 
 «انس خطاب» که به‌عنوان رییس دستگاه امنیتی تحریرالشام انتخاب شده است، از مقامات داعش و مسئول مرزبانی این گروهک بود. خطاب که به نام «ابواحمد حدود» شناخته می‌شود، از شهر جیرود در حومه دمشق است و پیش از این مدیر امنیت عمومی در ادلب بوده است. او پس از جدا شدن از داعش به‌عنوان مدیر اداری گروهک تروریستی جبهه‌النصره منصوب شده بود. نام «انس خطاب» در سپتامبر ٢٠١۴ به‌دلیل ارتباط با گروهک تروریستی القاعده در فهرست تروریسم قرار گرفت.
اما یکی دیگر از نشانه‌های آشکار پیوستگی و همبستگی تحریرالشام و داعش، سوابق «محمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام است؛ جولانی در زندان آمریکایی «بوکا» با «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروهک تروریستی - تکفیری داعش هم‌بند بوده است و مستقیم تحت آموزش آمریکایی‌ها قرار داشته است. اسنادی موجود است که نشان می‌دهد آزادی این دو از زندان آمریکایی‌ها، در پی یک توافق بین آنها و آمریکا برای همکاری‌های درازمدت صورت گرفته است. از سوی دیگر، خاستگاه تروریستی جولانی، گروهک جبهه‌النصره است که مدت‌ها در ائتلاف با داعش بود. در ابتدای تحرکات گروهک تروریستی - تکفیری داعش در عراق و سوریه، جولانی به‌عنوان فرمانده عملیات داعش در استان نینوا منصوب شد.

دعوای زرگری جولانی و بغدادی!
در سال ۲۰۱۱، الجولانی نقش مهمی در برنامه‌ریزی برای تاسیس شعبه‌ای از داعش در سوریه ایفا کرد. او بر تشکیل گروه «جبهه‌النصره» نظارت داشت. این گروه به‌عنوان شاخه سوری داعش تحت رهبری ابوبکر البغدادی عمل می‌کرد و البغدادی نیز با تامین جنگجو، سلاح و پول به الجولانی کمک کرد. الجولانی در ژانویه ۲۰۱۲ به‌عنوان امیر جبهه‌النصره منصوب شد. در همان زمان، وزارت خارجه آمریکا در یک سناریوی ازپیش‌طراحی‌شده و مضحک، جبهه‌النصره را یک سازمان تروریستی اعلام کرد و آن را نام مستعار جدیدی برای القاعده عراق که به نام دولت اسلامی عراق یا همان داعش نیز شناخته می‌شود، دانست.
جولانی اگرچه در سال۲۰۱۳، نظر ابوبکر البغدادی در مورد ادغام جبهه‌النصره با داعش را نمی‌پذیرد و رسما جدایی خود را از داعش اعلام می‌کند و جبهه‌النصره را ذیل القاعده معرفی می‌کند، اما کیست که نداند همه این امور، صرفا نمایشنامه و تاکتیک آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای آتش‌افروزی بیشتر در غرب آسیا و تجزیه کشورهای منطقه بود. 
در اواخر ماه مه ۲۰۱۵، در جریان جنگ داخلی سوریه، احمد منصور، روزنامه‌نگار، مصاحبه‌ای با الجولانی انجام داد که از شبکه الجزیره پخش شد. جولانی با چراغ سبز اربابان آمریکایی‌اش در مصاحبه با الجزیره شرکت کرد و آمریکایی‌ها نکاتی که جولانی باید در مصاحبه‌اش بگوید را به او دیکته کردند؛ در این مصاحبه که چهره او مخفی نگه داشته شده بود، الجولانی کنفرانس صلح ژنو را مسخره کرد و ادعا کرد که ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و مخالفان که مورد حمایت غرب است، نماینده مردم سوریه نیست و هیچ حضور میدانی در سوریه ندارد. الجولانی همچنین اظهار کرد که النصره هیچ برنامه‌ای برای حمله به اهداف غربی ندارد و اولویت آن مبارزه با رژیم سوریه، حزب‌الله و دولت اسلامی (داعش) است. او در آن زمان گفت: «جبهه‌النصره هیچ برنامه یا دستورالعملی برای هدف قرار دادن غرب ندارد. ما از ایمن الظواهری دستورالعمل صریحی دریافت کرده‌ایم که از استفاده از سوریه به‌عنوان پایگاهی برای حمله به ایالات متحده یا اروپا خودداری کنیم تا ماموریت اصلی علیه رژیم مختل نشود. شاید القاعده این کار را انجام دهد اما اینجا در سوریه نه.ما از یک طرف با نیروهای اسد، از طرف دیگر با حزب‌الله و از طرف سوم با داعش می‌جنگیم. همه اینها به منافع مشترک آنها مربوط می‌شود.»

شباهت در جنایت
اما یکی دیگر از وجوهی که سبب می‌شود تحریرالشام را همان داعش بدانیم، شباهت اعضای این دو گروه تروریستی - تکفیری در کشتار و سرکوب مردم است. نیروهای جولانی در تحریرالشام طی روزهای اخیر هر جنایت ممکنی را علیه علویان سوریه مرتکب شده‌اند و در این راستا دستورالعمل مشخصی را برای جلوگیری از انتشار تصاویر جنایات و وحشی‌گری‌های خود صادر کرده‌اند. در واقع برخلاف داعشی‌ها که ویدئوهای توحش خود را برای ترساندن و ارعاب و اِرهاب دیگران، منتشر می‌کردند، نیروهای جولانی تصمیم دارند تصویری اتوکشیده و آنکادر از خود مخابره کنند، لذا ویدئوهای جنایات خود را منتشر نمی‌کنند. 
در همین راستا، پس از انتشار ویدئوهای متعدد از قتل و غارت و انتقام‌جویی شورشیان مسلح در شهرهای مختلف سوریه به‌ویژه علیه علوی‌ها، برخی منابع رسانه‌ای از صدور یک دستورالعمل میان نیروهای ابومحمد الجولانی خبر دادند. «ما از شما می‌خواهیم که بدون فیلمبرداری عملیات کشتار را در ساحل و جاهای دیگر ادامه دهید، جهانیان در حال نظاره ما هستند.»
این تنها یکی از صداهای فاششده منسوب به یکی از سرکرده‌های «هیئت تحریرالشام» است که برخی رسانه‌ها به آن دست‌ یافته‌اند. علاوه بر این، افراد وابسته به شورشیان مسلح در شبکه‌های اجتماعی نیز این توصیه را در سطحی گسترده منتشر کردند و خواستار تداوم قتل و غارت مخالفان، به دور از چشم دوربین‌ها شدند. دستورالعمل مذکور، به ۳۰شهر در سوریه ابلاغ شده است. این تصمیم پس از آنکه خشم گسترده افکار عمومی سوریه، عرب و حتی جامعه بین‌الملل را برانگیخت، اتخاذ شد. ۹۵درصد از جنایات از جمله آدم‌ربایی، اعدام و غارت در شهرها و روستاهای سوری، اساسا ثبت نمی‌شود و با هرکسی که بخواهد از این جنایات تصویربرداری کند، به‌شدت برخورد می‌شود.
آنچه مسلم است آن است که هیئت تحریرالشام و نیروهای وابسته به جولانی، یک رویکرد دولت‌سازی در سوریه ندارند و هدف آنها صرفا انتقام‌گیری از مردم سوریه و علویان این کشور است. بدون تردید در سوریه یک فضای گذرا و موقتی حاکم است و جوانان مومن و مسلمان واقعی سوریه، علیه گروه‌های مسلح و معارض، به‌پا خواهند خاست و باتوجه‌به وجود ارتباط بین هیئت تحریرالشام با رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه که اینها مغایر با رویکرد جوانان مسلمان سوریه است، در این کشور انقلابی علیه تحریرالشام و جولانی که میراث‌داران داعش هستند به پا خواهد شد. از سویی دیگر، سکوت هیئت تحریرالشام در قبال جنایات صهیونیست‌ها علیه مسلمانان و بمباران زیرساخت‌های سوریه موجب خشم جوانان سوری شده است و همین امر جرقه اعتراضات و انقلاب در سوریه را روشن می‌سازد.  

فاطمه اسدی
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط